Ladies Night: Bridget Jones Baby!

Bridget-Jones-online-image1

Gisterenavond ben ik samen met Anita naar de Ladies Night bij Zien bioscoop Eindhoven geweest. Het was voor mij weer lang geleden dat ik überhaupt naar de bioscoop ben geweest en de laatste Ladies Night kan ik me niet eens herinneren. Maar Bridget Jones Baby stond op het programma en aangezien ik de eerste twee delen van Bridget Jones geweldig vind MOEST ik erheen. En het hielp natuurlijk ook wel mee dat McDreamy meespeelt in de film.

Voor de mensen die onder een steen hebben gewoond

Bridget Jones is een vrouw van begin 30 en naar eigen zeggen iets te dik. Nu ze er pijnlijk op wordt gewezen dat haar biologische klok begint te tikken, en dat ze nog steeds geen man aan de haak heeft kunnen slaan, besluit ze haar leven drastisch om te gooien: Ze wil stoppen met roken, het overmatig drinken van alcohol, en vooral enkele kilo’s afvallen. Om deze doelen te bereiken besluit ze een dagboek bij te houden, en het is dit dagboek dat voor de lezers dient als de rode draad door het verhaal.

Er zijn inmiddels drie films van Bridget Jones uit. De eerste twee films, Bridget Jones Diary & Bridget Jones: the edge of reason, zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken van Helen Fielding. Zij schreef oorspronkelijk een aantal columns en deze bundelde ze dus tot boeken. De hoofdrol wordt gespeeld door Renee Zellweger die voor haar rol steeds gewicht moest verliezen en weer aankomen.

In het derde deel van Bridget Jones is ze opnieuw single en… is ze plots zwanger. Maar van wie is de grote vraag!

Is dit derde deel een aanrader?

Zonder al te veel weg te geven over de film zeg ik volmondig JA! De zaal lag meerdere keren plat van het lachen en ik denk dat de tranen die over mijn wang rolden tijdens een bepaalde scene ook genoeg zegt. Zelfs zonder Daniel Cleever (Hugh Grant), die toch in de eerste twee films een enorm grote rol speelde, is het weer een typische Bridget Jones film vol met heerlijke onzekerheden, klunzigheid en natuurlijk de eeuwige keuze tussen twee mannen. Anita en ik waren het er naderhand over eens: de eerste film blijft absoluut de topper, met deel twee eigenlijk beneden de maat en deel drie die een uitstekend vervolg is en misschien zelfs wel tipt aan de eerste film.

2038208_81469_still_15_s-high

Ik zou zeggen: trommel je vriendinnen op en geniet van een avondje Bridget Jones Baby!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

23 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 15 september 2016 om 06:06

  Het lijkt mij een fantastische film. Ik vond de ander films ook zo ontzettend leuk.

 2. Manou op 15 september 2016 om 07:38

  Ik ben gister naar de ladiesnight in breda geweest met mijn zus. Ik vond hem echt super leuk, inderdaad veel gelachen enzo!

  • Nicole op 15 september 2016 om 23:32

   Ahh leuk dat je ook zo genoten hebt!

 3. Yvonne op 15 september 2016 om 07:42

  Lijkt me weer geweldig om Bridget Jones weer eens te zien!

 4. Romy op 15 september 2016 om 07:45

  Dit is voor mij ook echt een film die ik MOET zien. Hij lijkt me zo grappig!

 5. Monique op 15 september 2016 om 07:58

  Jaaa, zo leuk! Ik heb de eerste twee delen laatst nog eens terug gekeken, dus ben helemaal klaar voor dit derde deel. Even oppas regelen en GAAN! 🙂 Top dat jullie zo’n gezellige avond hadden.

  • Nicole op 15 september 2016 om 23:32

   Haha ja moest ik ook regelen inderdaad.. Maar echt waard!

 6. Karen op 15 september 2016 om 10:57

  Ik was uitgenodigd voor de première. Echt ontzettend leuk, die film. Lang niet meer zo gelachen om een bioscoopfilm.

  • Nicole op 15 september 2016 om 23:33

   Ja zag het op Instagram, gaaf hoor!

 7. Nicole op 15 september 2016 om 11:04

  Ik ben gisteravond ook naar de Ladies Night geweest. Was heel enthousiast, echt een leuke film!!

 8. Anita op 15 september 2016 om 11:24

  Jaaaa hij was echt super leuk!! Onwijs genoten <3

 9. Ilse van Kreanimo op 15 september 2016 om 15:00

  Nu vraag ik me af: Is het een jongen of een meisje en wie is de papa? :p
  Ik wil ook gaan, maar september is sowieso te druk!

  • Nicole op 15 september 2016 om 23:34

   Hahah nou hij draait vast ook in oktober nog!

   • Ilse van Kreanimo op 16 september 2016 om 08:16

    Ach, ik kan hem ook nog op TV huren als dat ook niet lukt.
    Netflix zal nog wel een tijdje duren! 😉

 10. Maike op 15 september 2016 om 20:20

  Oeh ik ben heel nieuwsgierig, heb zo genoten van deel 1 en 2!

 11. Merel op 15 september 2016 om 21:06

  Leuk, bedankt voor deze recensie. Ik wil hem zoooo graag zien, nu helemaal 🙂

  • Nicole op 15 september 2016 om 23:35

   Hahaha leuk te horen!

 12. Cindy - levenalsmama.nl op 15 september 2016 om 21:52

  Leuk, bij mij komt er morgen ook een stukje over. Ik was gisteren ook op de ladies night, hij was echt super! 🙂

 13. Armande op 15 september 2016 om 22:07

  Nou een vette aanrader dus. Ik zet ‘m op het lijstje!

 14. Jessica op 16 september 2016 om 18:23

  Ik ben zo benieuwd, zodra ik redelijk herstelt ben van mijn operatie ga ik heel snel naar de bioscoop

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje