Ladies Night: Bridget Jones Baby!

Gisterenavond ben ik samen met Anita naar de Ladies Night bij Zien bioscoop Eindhoven geweest. Het was voor mij weer lang geleden dat ik überhaupt naar de bioscoop ben geweest en de laatste Ladies Night kan ik me niet eens herinneren. Maar Bridget Jones Baby stond op het programma en aangezien ik de eerste twee delen van Bridget Jones geweldig vind MOEST ik erheen. En het hielp natuurlijk ook wel mee dat McDreamy meespeelt in de film.

Voor de mensen die onder een steen hebben gewoond

Bridget Jones is een vrouw van begin 30 en naar eigen zeggen iets te dik. Nu ze er pijnlijk op wordt gewezen dat haar biologische klok begint te tikken, en dat ze nog steeds geen man aan de haak heeft kunnen slaan, besluit ze haar leven drastisch om te gooien: Ze wil stoppen met roken, het overmatig drinken van alcohol, en vooral enkele kilo’s afvallen. Om deze doelen te bereiken besluit ze een dagboek bij te houden, en het is dit dagboek dat voor de lezers dient als de rode draad door het verhaal.

Er zijn inmiddels drie films van Bridget Jones uit. De eerste twee films, Bridget Jones Diary & Bridget Jones: the edge of reason, zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken van Helen Fielding. Zij schreef oorspronkelijk een aantal columns en deze bundelde ze dus tot boeken. De hoofdrol wordt gespeeld door Renee Zellweger die voor haar rol steeds gewicht moest verliezen en weer aankomen.

In het derde deel van Bridget Jones is ze opnieuw single en… is ze plots zwanger. Maar van wie is de grote vraag!

Is dit derde deel een aanrader?

Zonder al te veel weg te geven over de film zeg ik volmondig JA! De zaal lag meerdere keren plat van het lachen en ik denk dat de tranen die over mijn wang rolden tijdens een bepaalde scene ook genoeg zegt. Zelfs zonder Daniel Cleever (Hugh Grant), die toch in de eerste twee films een enorm grote rol speelde, is het weer een typische Bridget Jones film vol met heerlijke onzekerheden, klunzigheid en natuurlijk de eeuwige keuze tussen twee mannen. Anita en ik waren het er naderhand over eens: de eerste film blijft absoluut de topper, met deel twee eigenlijk beneden de maat en deel drie die een uitstekend vervolg is en misschien zelfs wel tipt aan de eerste film.

2038208_81469_still_15_s-high

Ik zou zeggen: trommel je vriendinnen op en geniet van een avondje Bridget Jones Baby!

23 reacties op “Ladies Night: Bridget Jones Baby!

Reageren is niet mogelijk.