Kruidige couscous salade met feta en komkommer

Met dit warme weer sta ik liever niet boven een warm fornuis het eten te koken. Het zorgt ervoor dat niet alleen ik het hierdoor nog warmer krijg. Maar ook dat het huis nog verder opwarmt. Daarom houd ik enorm van makkelijke maaltijden waarbij ik geen of weinig tijd in de keuken hoef te staan. Deze kruidige couscous salade is zo’n maaltijd! 

Inspiratie opdoen

Wanneer ik even niet meer weet wat ik ga koken ga ik online om inspiratie op te doen. Soms bezoek ik een favoriete foodblogger, een andere keer tik ik gewoon wat woorden in op Google. Dat is wellicht ook hoe jij hier terecht bent gekomen. Dit keer deed ik mijn inspiratie op bij HelloFresh. Zij hebben een heleboel recepten op hun website staan en omdat ik al veel ervaring heb met hun maaltijdboxen weet ik gewoon dat het lekker is.

Ik vond een recept voor kruidige couscous salade met geitenkaas en besloot deze om te toveren in een recept die iedereen hier in huis lust. Want met geitenkaas hoef ik bij mijn man en dochter niet aan te komen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ingrediënten van mijn couscous salade

Je hebt voor de gerecht ook niet veel gekke dingen nodig. De meeste dingen had ik wel in huis behalve de kruiden. Maar dat is omdat het met dit weer nogal snel vergaat en ik deze dan de dag zelf koop.

Lees ook: Frisse & zoete quinoa salade

  • Volkoren couscous (ik reken ongeveer 80 gram per persoon)
  • Bouillonblokje (hiermee maak je 100 ml bouillon per persoon)
  • Tomaat (naar eigen inzicht, ik gebruikte er twee)
  • Komkommer (ongeveer 1 komkommer per twee personen)
  • Munt (naar eigen inzicht, niet teveel want munt overheerst)
  • Bladpeterselie (ongeveer 12 takjes per vier personen)
  • Zonnebloempitten
  • Fetakaas (200 gram voor vier personen)

Hoe maak je deze kruidige salade?

Het maken van deze couscous salade is echt enorm makkelijk. Als eerste doe je de couscous in een grote (salade)kom en giet je daar heet water bij. Doe er ook het bouillon blokje bij en roer goed door. Deze kom dek je af, met een bord bijvoorbeeld, en laat je 10 minuten staan. In die tien minuten snijd je de komkommer en tomaat in kleine blokjes. Verder hak je de munt en bladpeterselie fijn. Zodra de couscous geweld is haal je de deksel eraf en roer je hem door.

Daarna kun je de komkommer, tomaat, munt en bladpeterselie er doorheen roeren. Nog even wat zonnebloempitten erdoor en je brokkelt de feta als laatste eroverheen.

Eet smakelijk!