Een kraammand voor de grote zus

Met de komst van een 2e kindje gaat er veel in ons leven veranderen, maar vooral ook in het leven van onze dochter. Ze kijkt er enorm naar uit, maar beseft zich natuurlijk niet hoe erg dingen gaan veranderen. Hoe ze nu de volledige aandacht krijgt van ons, zo zal ze straks opeens de aandacht moeten delen. Bij Moonoloog zag ik vorig jaar een leuke kraammand voor een peuter voorbij komen. En dat gaf me nu het idee om dit ook voor onze dochter te gaan doen. 

Lees ook >>> Leuke cadeaus voor in een kraammand – mama variant

Een kraammand is een traditioneel geschenk dat aan de moeder van een pasgeboren baby wordt gegeven. Het is een mand (of pakket, wat jij wilt) met meerdere cadeautjes die tijdens de eerste kraamdagen worden uitgepakt. Elke dag één cadeautje.

Kraammand voor de grote zus

Nu weet ik eigenlijk wel haast zeker dat de grote zus hier ook enorm verwend gaat worden door alle kraamvisite die eventueel langs komt. Dus ik maak me ook echt niet druk erom of zij zich achtergesteld gaat voelen. Maar toch vind ik een kraammand voor haar een leuk idee. Zodat we elke dag voor die eerste week ook even een momentje met haar hebben. En die mand daar hoeft dus ook echt niets groots in, gewoon wat kleinigheden.

Knutselspulletjes

Onze dochter houdt van knutselen dus met knutselspullen maak ik haar altijd blij. Bij de Hema ontdekte ik de foamstickers letters in zowel verschillende kleurtjes als roze. Ook zag ik dat ze hele leuke stempels hebben. Daar hebben we al twee setjes van, maar stempels doen het altijd goed! Ook waren we laatst in een lunchroom waar ze een tekensjabloon kreeg bij haar potloden. Ze vindt het nog wat moeilijk, maar wel enorm leuk. Die gaat er dus ook in! Wij gaven overigens laatst aan Lola een leuke knutselzak met pretoogjes en stiekem had Fay hem ook graag gewild. Weer een idee dus!

Kleding

Wat ook handig is, en bij onze peuter altijd erg goed valt, is kleding. Fay is echt een meisje meisje en vind kleding ook geweldig. Dus heb je toevallig nog nieuwe sokken nodig, nieuwe onderbroeken of wellicht een jurkje of shirtje. Stop deze dan ook in de kraammand. Wij kochten een shirtje van de Hema met #kid aangezien we die ook voor de baby eentje hebben (#baby) en voor mijzelf (#mom).

Waterpret

Aangezien wij de kraammand aan onze dochter geven terwijl het mooi weer is, kan waterpret speelgoed niet ontbreken. Bij de Action vind je hele leuke dingen voor in het zwembad om mee te spelen. Of verschillende soorten bellenblazen. Maar ook een waterballonpomp. Leuk om te gebruiken voor spelletjes met waterballonnen!

En zo zijn er nog zoveel meer leuke dingen te bedenken voor in de kraammand voor de grote zus (of broer).

Heb jij nog aanvullingen?

Gift basket via shutterstock

15 reacties op “Een kraammand voor de grote zus

  • Die blog op moonoloog gaf mij exact hetzelfde idee! Ik een leuke mand gemaakt met allerlei kleine dingetjes erin. En toen hoorde ik van zowel mijn moeder als schoonmoeder dat er in hun kraammanden ook cadeautjes zaten voor haar. Bij m’n schoonmoeder iedere dag zelfs.. dat vond ik bij elkaar wel een beetje te veel worden dus heb ik de mand weg gezet en haar daar om de dag voor het slapen gaan nog een cadeautje uit gegeven. De rest ging onder de kerstboom! 😉 was wel heel leuk.. iedere ochtend na het aankleden even met haar op bed en samen uitpakken uit de manden! Gouden momentjes!

  • Wat een leuk idee! Wij hebben, toen Tobias grote broer werd, hem verteld dat toen de baby kwam, hij een kadootje voor hem mee had gebracht 🙂 Hij kreeg toen een loopfiets, in de vorm van een motor. Nou je snapt, zijn broertje viel meteen goed in de smaak! Voor deze keer lijkt zo’n kraammand me ook wel heel erg leuk voor de jongens! Ik ga het thuis eens even in de groep gooien! ; )

  • Super leuk! Ik heb het uiteindelijk niet gedaan omdat ik verwachtte dat Aukje al genoeg zou krijgen. Dat bleek ook inderdaad zo te zijn 🙂

  • Nee, wij hebben dat niet gedaan maar zorgden voor andere momenten. Iedere ochtend even samen ontbijten op bed, lekker veel uitjes met papa en natuurlijk genoeg aandacht en hem bij de baby betrekken. Denk dat dat ook wel genoeg is geweest. Hij heeft al zoveel en kraamvisite nam ook weer wat voor hem mee, haha.

  • Leuk idee! En leuk dat je er ook wat praktische dingetjes in doet. Stoepkrijt vinden onze kinderen ook altijd leuk.

Reageren is niet mogelijk.