Kou en regen: 10x waarom ik Aruba mis

missbroekie-1024x768

Terwijl ik dit schrijf kijk ik naar buiten en zie alleen maar regen, regen en nog eens regen. De verwarming moet echt aan al heb ik dat liever niet, we stoken ons namelijk gek met dit oude huis. Toch doe ik het, voornamelijk voor mijn meisje. Maar met dit weer word ik altijd een beetje nostalgisch. Dan verlang ik naar de zomer.. Of nog beter: dan verlang ik naar het jaar dat ik op Aruba woonde. Want wat was dat een fantastische tijd zeg en hoe fijn is het klimaat daar…

Ik mis Aruba (vooral in de winter) omdat:

 • Regen daar juist een verademing was. Oh ja en een regenbui duurde vaak maximaal 10 minuten.
 • De temperatuur niet onder de 25 graden komt.
 • Je daar wanneer je wilt en waar je wilt kunt BBQ-en.
 • Je daar altijd de optie had om buiten te eten.
 • Je daar geen droger nodig had, was laat je daar altijd in de zon drogen.
 • Make-up een optie was, geen must aangezien je een heerlijk bruin kleurtje had.
 • Je nooit lang na hoefde te denken wat je aan moest doen, wel of geen jas, sjaal of niet? Het was daar standaard een bikini met kort broekje erover en shirtje. Klaar!
 • Zomerfruit had je daar het hele jaar door. I ♥ zomerfruit!
 • Ik had het ideale werk waarbij ik om 7 uur begon en om 13 uur klaar was,, so hello beach!
 • De zonsondergang daar zooooo mooi is!CIMG4729

Ik kan eigenlijk nog veel meer noemen, want het relaxte leven wat ze daar hebben is echt iets wat ik hier mis. Daar is alles poco poco en hoewel dat niet altijd even handig is (denk aan het verkrijgen van een werkvisum, of jezelf ziek willen melden) was ik enorm gewend aan dat chillen. Hier draait alles om tijd, om druk druk en heb ik meer het idee dat mensen leven om te werken in plaats van andersom. Ook de natuur van Aruba is iets waar ik nog veel aan denk. Nu heeft Nederland ook mooie gebieden, maar daar ging ik na mijn werk meestal eerst even naar mijn eigen plekje aan de Noord kant en kon ik daar intens genieten van moeder natuur.010101Nu zijn er nog meer dingen die ik 2 jaar geleden ook had genoemd. Zoals de heerlijke cocktails, het strand vol mariniers & de feestjes (7 days a week). Maar eerlijk gezegd ben ik die tijd ontgroeid. Natuurlijk geniet ik nog steeds van een lekkere cocktail, maar ik hoef ze echt niet meer alle 35 te proeven op dezelfde dag. Ook is het niet verkeerd om naar het lichaam van de afgetrainde mariniers te kijken, maar ik heb mijn eigen lieve knappe geweldige man thuis. En feestjes? Ja leuk voor 1x in de zoveel tijd, maar 6 of 7 dagen per week? Dat hou ik niet eens meer vol!

Nee, dat gedeelte van Aruba mis ik niet perse.. maar all of the above? Echt wel! Maar aangezien ik niet meer op Aruba woon, maar in ons koude kikkerlandje houd ik me dus maar warm met de foto’s, filmpjes en verhalen van toen.

Hoe houd jij je warm in deze koude dagen?

* Diana van Eiland-Meisje.nl inspireerde me voor deze blog

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

24 reacties

 1. Channa op 1 december 2015 om 06:32

  Ben nog nooit op Aruba geweest maar het klinkt allemaal heerlijk. Ik houd me warm met een dekentje en een kopje thee!

 2. Josan op 1 december 2015 om 06:40

  Wrijf het er maar in dat er plekken op deze wereld zijn waar het wel warm is. Momenteel zijn mijn kruikje en ik onafscheidelijk.

 3. Wilmaaa op 1 december 2015 om 07:54

  Aah, lijkt me ook zo heerlijk om daar te zijn! Ik wil, haha! Ik ben er nog nooit geweest maar lijkt me echt super, dus logisch dat je het mist!

 4. Miranda op 1 december 2015 om 07:55

  Ooh brr wat is het koud hè! Ik moet er echt weer even aan wennen.
  Hier ook een koud, oud huis, dus flink stoken. Lekker met een dekentje en een kopje thee op de bank dan maar weer;)

 5. Hanna @ eenbezigbijtje.nl op 1 december 2015 om 09:09

  Het klinkt wel heel erg lekker. Snap wel dat je dat mist, zeker in deze koude en natte maanden.

 6. Diana op 1 december 2015 om 09:09

  Wat een heerlijk artikel. Ik verlang zo naar de warmte enzo.
  Wat voor werk deed je daar dan eigenlijk? Wel fijn iig dat je de middagen lekker vrij had.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 1 december 2015 om 09:36

   Ik werkte in het onderwijs! Mijn school had geen airco (zoals de meeste dat niet hadden) dus was het na 12 uur echt te warm in het lokaal!

 7. Vlijtig Liesje op 1 december 2015 om 09:12

  Die foto spreekt boekdelen. Het leven in Aruba klinkt erg prettig zoals je het beschrijft!

  Ik houd me warm met de houtkachel. En een extra vestje.

 8. Karen op 1 december 2015 om 09:27

  Ik moest meteen aan Diana denken bij dit artikel. Op dagen als gisteren, wil ik ook wel emigreren.

 9. Kimberley op 1 december 2015 om 09:34

  Ik heb Aruba 24/7 in huis. Mijn dochter is een half Arubaantje, haha. Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me heel erg gaaf!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 1 december 2015 om 09:35

   Dan is zij vast het zonnetje in huis 😉

 10. Sheila op 1 december 2015 om 10:03

  Nee, ik zou niet ergens anders kunnen wonen voor het warme weer. Toen ik een rondje om de wereld aan het maken was, had ik daardoor 2 jaar lang geen winter gehad. Ik sloeg die compleet over, omdat ik bijvoorbeeld in New Zealand was tijdens de Nederlandse winter en dan is het daar zomer. Ik mis de winter dan wel. Natuurlijk, lang regen is niet leuk. Maar er is zoveel meer. Ik houd van seizoenen en ik zou nooit in een lang willen wonen waar het elke dag 25 graden is. Ik had het er nog over met een goede vriendin uit Maleisië. Doodsaai vind ik dat. Geef mij maar dat ik in de zomer mijn jurkje aan kan doen en in de winter komt mijn mutsen collectie tevoorschijn. En het feit dat ik dan meer kan genieten van warme chocolademelk!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 1 december 2015 om 10:06

   Oh maar dat zeg ik ook niet he 😉 Geef alleen aan dat ik op regenachtige en koude dagen bepaalde dingen mis..

 11. Vandaagismooi.nl op 1 december 2015 om 10:33

  Ohhh gosh dat zijn inderdaad goede dingen om het te missen daar. En nu wil ik er ook heel erg graag naar toe!! Hihi 😀

 12. Miko op 1 december 2015 om 11:37

  Leuk idee om een lijstje van “waarom ik Aruba mis” te maken! Heel herkenbaar voor iedereen die wel eens op Aruba is geweest. Uit de comments te lezen zijn er toch ook nog behoorlijk veel mensen die nog nooit op Aruba zijn geweest. Dat is zonde! 🙂 Het is heel makkelijk om een vliegticket te kopen en een leuk huisje erbij te huren via (zie link hieronder, aangepast door eigenaar Meisje-Eigenwijsje)
  Hopelijk tot snel op het mooie Aruba!
  Ps. We hebben jouw blog op onze FB gezet, hopelijk vind je dat leuk!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 1 december 2015 om 12:01

   Ik heb de link er even uitgehaald omdat het al eronder tevoorschijn komt door het invullen van de link. Anders lijkt het wel erg veel op reclame 😉
   Maar ik vind het erg leuk dat je de blog hebt gedeeld en ik hoop snel weer terug te gaan, dit keer met man en kind!

   • Miko op 1 december 2015 om 12:31

    Hoi Nicole,
    Ah, ok, het was uiteraard niet de bedoeling om te “spammen” 😉 Ik zie dat je inderdaad door op mijn naam te klikken op de pagina van de accommodaties komt.
    Hopelijk gaan jullie snel weer genieten op Aruba!!

 13. Judith op 1 december 2015 om 14:32

  Ah zo herkenbaar! Ik heb in mijn laatste studiejaar stage gelopen op Bonaire, dat was ook zo heerlijk en relaxt! De sfeer, het klimaat, alles eigenlijk!

 14. jessica op 1 december 2015 om 15:27

  waaaw…nu krijg ik wel heimwee hoor. Ik ben zelf Arubaan. Ik mis het heel erg. Vooral het strand! my god. ik verlang ook naar de warmte. 🙂

 15. Lifesabout op 1 december 2015 om 16:31

  Ik kan mij er een perfecte voorstelling van maken, heerlijk. Mijn man komt uit Curacao en daar is het leven ook relaxed, maar niet per definitie beter dan hier. Toch is het sfeertje er heel fijn en vooral die zon en de zee….mmm! Denk je er nog wel eens over om terug te gaan?

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 1 december 2015 om 16:33

   Zeker, maar alleen als vakantie, niet definitief. Er zijn namelijk ook genoeg redenen dat ik liever hier blijf 😉

 16. Deisy op 1 december 2015 om 21:27

  Mijn vriend en ik hadden het er laatst nog over om richting Aruba te gaan en jouw artikel zorgt er alleen maar meer voor dat ik zin in zo’n zonvakantie heb hihi. Wat een heerlijke tijd moet jij daar hebben gehad, toch iets beter dan hier in NL op dit moment haha.

 17. Tickets Aruba op 28 december 2015 om 21:31

  Je kunt er altijd nog voor kiezen om dadelijk met je vriend (en misschien wel toekomstige gezin) een tijdje op Aruba te gaan wonen. Zodat jullie de ervaring delen. Verder ben ik het natuurlijk helemaal eens over dat heerlijke klimaat van Aruba!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 28 december 2015 om 22:48

   Uhm.. ik ben getrouwd en heb een kind. Dus dat toekomstige gezin is er al haha!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje