De kortste dag van het jaar

cattle-640985_1280

Hoera! De winter is officieel begonnen! Huh, wat, winter? Ik hoor je hersens kraken. Want het is toch lente? Tenminste, wanneer ik naar buiten loop kan dit makkelijk zonder winterjas. Een vestje is eigenlijk al genoeg. Toch zie ik geen blaadjes aan de bomen en er zijn ook nergens narcissen te zien. Zou het dan toch echt winter zijn? Een kijkje op de kalender doen me vermoeden van wel. Toch blijft het vreemd.. Bijna kerstmis en de temperaturen breken allerlei rare records. Niet wat je had verwacht na zo’n zomer. Maar wellicht komt die strenge winter nog. In mei ofzo.

Anyhow, met het begin van de winter heb je ook altijd de kortste dag van het jaar. Ik vind dat dan wel weer een hele belangrijke mijlpaal en schrijf er dan ook niet voor niets een blog over. Want dat dit de kortste dag van het jaar is vind ik niet zo belangrijk. Wat ik wel belangrijk vind is dat hierna de dagen dus weer langer worden. Dit betekent voor de laatste dagen van 2015 niet dat de zon eerder opkomt. Nee hij gaat net iets later weer onder. Maar vanaf 5 januari komt de zon telkens weer iets eerder op en gaat hij iets later onder. De tijd dat de zon op is wordt dus na 5 januari steeds langer en langer. Heerlijk!

 

Ik vind het namelijk helemaal niets dat ik na 8 uur in de ochtend nog steeds in het donker zit en dat ik telkens goed rekening moet houden met de hoeveelheid daglicht die ik heb wat betreft het maken van foto’s. Je bent zo beperkt als het gaat om fotografie tijdens deze korte dagen. Dat de dagen dus weer langer gaan worden is voor mij als blogger en als hobbyfotograaf alleen maar gunstig. Ook heb ik altijd het idee dat ik op langere dagen meer kan doen. Natuurlijk heeft elke dag 24 uur, maar als het buiten nog donker is blijf ik liever binnen. Nu is het zelfs om half 9 nog donker en om half 4 begint het al te schemeren.

Toch blijf ik het nu gek vinden. Normaal gesproken heb je rond deze tijd al wat winterweer achter de rug. Terwijl we dit jaar volgens mij pas twee keer de auto hebben moeten krabben. Als ik echt na ga denken hierover dan is het stiekem helemaal niet goed dat het zo warm is rondom deze tijd van het jaar. Al kan ik er gewoon echt niet over klagen, daarvoor hou ik teveel van dit weer en te weinig van de winterse kou.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

9 reacties

 1. Wilmaaa op 21 december 2015 om 06:24

  Elke jaar weer jarig op de kortste dag van het jaar, soms is het niet leuk want dan regent het, zoals nu vele jaren. Toen ik jonger was had ik een keer vijf jaar achter elkaar sneeuw of dat ik kon schaatsen, dat vond ik dan wel heel leuk! & dit warmere weer bevalt mij ook wel 🙂

  • Godelieve op 21 december 2015 om 12:20

   Gefeliciteerd met je verjaardag 🙂

 2. Simpel, met een snufje liefde op 21 december 2015 om 06:51

  Ik vind dit rare warme weer ook heel gek. Normaal lopen we nu met een dikke jas aan. 21 december vind ik ook altijd een heerlijke dag. De langste dag van het jaar dus dat betekend dat we weer naar het voorjaar gaan, ookal duurt dat nog 4 maanden 😉

 3. Karen op 21 december 2015 om 11:45

  Ik hou heel erg van schaatsen, dus ik baal dat het zo zacht is. Al is het voor de stookkosten wel goed.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 21 december 2015 om 18:33

   Helaas stoken wij hier net zoveel omdat het zo slecht geïsoleerd is dat het anders 16 graden is in huis.. Vind ik te koud 😛

 4. Godelieve op 21 december 2015 om 12:22

  Ondanks de hogere temperaturen is het heel vroeg donker en ook ik ben blij dat de dagen binnenkort weer gaan lengen.

 5. Sabine op 21 december 2015 om 16:52

  Ik ben vooral blij dat ik hier geen last meer van heb 😉 Volgens mij komt het ergste winterweer tegenwoordig trouwens pas in februari ofzo toch? Je weet het maar nooit: in maart nog schaatsen is zeker niet ondenkbaar!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 21 december 2015 om 18:14

   Nou vorig jaar lag er sneeuw op 2e kerstdag en de dagen er na 😉
   Heb zelf trouwens op Aruba gewoond, daar ook geen seizoenen, maar dat miste ik toch wel uiteindelijk!

   • Sabine op 21 december 2015 om 18:34

    Haha ja ik moet zeggen dat het kerstgevoel ook wel minder aanwezig is dan normaal hoor, door het ontbreken van kou en donkere dagen. Ben benieuwd of ik ook ooit die seizoenen ga missen. Het weer in Bogotá is zeer afwisselen, dat scheelt haha

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje