Koningsdag Tag | Het leukste oud Hollands spelletje?

Het zal je niet ontgaan zijn, het is vandaag Koningsdag! Omdat ik een paar weken terug getagd ben door Charlotte om de Koningsdag Tag van Volgmama in te vullen besloot ik hem vandaag online te zetten.

Wat wij vandaag gaan doen ligt geheel aan het weer. Er is een speurtocht hier in het dorp wat me erg leuk lijkt voor Fay, echter als het regent is het wat minder leuk haha. Verder is het altijd leuk om even een vrijmarkt op te zoeken. Al vind ik het altijd lastig met onze baby die nog 2x per dag slaapt.. Maar we gaan er sowieso een leuke dag van maken!

Wat is je allerleukste herinnering aan Koningsdag?

Poeh, dat weet ik eigenlijk niet zo goed haha. Ik weet wel dat PSV een keer het kampioenschap heeft gevierd op Koninginnedag en er zijn een hoop leuke feestjes voorbij gekomen. Maar misschien vond ik die ene keer dat ik met mijn schoonvader en man ergens op een vrijmarkt heb gestaan nog wel het leukste! Het was super goed weer, we verkochten goed en het was enorm gezellig!

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?

Het eensgezindheid vind ik erg leuk. Vele mensen in het oranje of rood-wit-blauw, vrijwel iedereen doet ook hetzelfde (naar de vrijmarkt of een festival). Het is gewoon altijd een hele gezellige dag!

Kleed jij jezelf of je kinderen in het oranje of rood-wit-blauw op Koningsdag?

Normaal ben ik wel zo iemand die dat doet. In het verleden ben ik altijd in het oranje gegaan. Maar ik heb echt niks oranje’s voor onze kinderen sowieso. En voor mezelf ook niet meer. Het is ook niet echt een flatterende kleur haha. En om nu voor 1 dag iets oranje’s te kopen vind ik momenteel zonde van mijn geld. Wel heb ik rood-wit-blauwe schmink dus ik maak er wel iets leuks van ????

Doet de school of opvang van je kinderen mee aan de koningsspelen?

De school van mijn dochter had wel een sportdag op die dag, maar ze deden niet mee met de koningsspelen. Eigenlijk best jammer vind ik.

Oranjebitter of een oranje tompouce?

Ik heb nog nooit oranjebitter geproefd om eerlijk te zijn. Dus ik ga voor de oranje tompouce. Dat is altijd lekker!

Hoe zou jij de dag invullen als het regent op Koningsdag?

Dat is stiekem nog best vaak, vorig jaar bijvoorbeeld. Meestal blijven we dan gewoon thuis. Wat eigenlijk best saai is. Als het dit jaar regent dan denk ik dat we naar een binnenspeeltuin gaan. Zijn we er toch even uit!

Het leukste oud Hollands spelletje?

Spijkerpoepen! Gewoon omdat het er zo hilarisch uit ziet haha. Maar ik vind eigenlijk alle oud Hollands spelletjes geweldig leuk. Ben daar wel van haha.

Koop jij een staatslot voor de Koningsdag trekking?

Nee, we kopen eigenlijk alleen maar een staatslot met oud&nieuw.

Wat zou je doen als je voor 1 dag koning of koningin mocht zijn?

Het lijkt me eigenlijk helemaal niet zo leuk om Koningin van Nederland te zijn. Zoveel regeltjes en altijd onder een vergrootglas. Vroeger leek het me fantastisch om prinses te zijn of koningin. Maar toen geloofde ik ook nog in de sprookjes en was ik helemaal in de ban van Disney prinsessen. Echter is de werkelijkheid anders helaas…

Koop jij wel eens een staatslot voor de Koningsdag trekking?