8x Koningsdag knutsels en ideeën voor kleuters

koningsdag knutsel kleuters

Koningsdag komt er weer aan en alhoewel ik nog steeds moet wennen aan de datum, kijk ik er wel altijd naar uit. Ik ben helemaal niet vaderlandslievend maar om een of andere reden vind ik het altijd erg leuk om deze oranje-dag te vieren. Omdat ik een kleuter in huis heb besloot ik om eens op zoek te gaan naar leuke koningsdag knutsels voor kleuters.

Wat is Koningsdag?

Nog even wat achtergrond informatie over Koningsdag. Koningsdag is een nationale feestdag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd. Op dit moment is Koning Willem-Alexander de Koning en hij is ook echt op 27 april jarig. Voorheen werd er Koninginnedag gevierd op 30 april, de verjaardag van Koningin Juliana. Koningin Beatrix was eigenlijk op 31 januari jarig, maar ook zij vierde het op 30 april.

Op Koningsdag bezoeken de Koning en zijn gezin, samen met andere leden van de koninklijke familie, de feestelijkheden in een gemeente. Elk jaar is dit een andere gemeente.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Koningsdag knutsels voor kleuters

De meeste knutsels zijn heel makkelijk thuis te maken van allerlei materiaal wat je toch wel ergens hebt liggen. Voor andere knutsels moet je toch even naar de winkel om nog wat materiaal te halen. Hoe dan ook, ik weet zeker dat jouw kleuter deze koningsdag knutsels erg leuk vind om te maken.

Koningsdag gouden koets knutselen

koningsdag koets knutselen kleuters

Koningsdag kroon knutselen

koningsdag kroon knutsels kleuters

Koningsdag slinger

Koningsdag staf knutselen

Koningsdag knutsels kleuters

Koningsdag armbandjes van strijkkralen

Koningsdag knutsels kleuters strijkkralen

Koningsdag kroon

Knutsels kleuters koningsdag

Koningsdag krans

Knutselen kleuters krans koningsdag

Koningsdag strijkkralen

Knutselen kralenplank koningshuis kleuters

Koningsdag in stijl vieren

Het allerleukste is natuurlijk om iets te maken wat je ook kunt opzetten of gebruiken tijdens het Koningsdag vieren. Zoals een leuke sjerp of ketting bijvoorbeeld. Een gave zelfgemaakte kroon is natuurlijk ook heel tof. Op Pinterest kun je nog veel meer voorbeelden van Koningsdag knutsels vinden. Kijk maar eens op mijn Koningsdag bord.