Koningsdag knutsels voor kleuters

Koningsdag-knutsels-voor-kleuters

Koningsdag komt er weer aan en alhoewel ik nog steeds moet wennen aan de datum, kijk ik er wel altijd naar uit. Ik ben helemaal niet vaderlandslievend maar om een of andere reden vind ik het altijd erg leuk om deze oranje-dag te vieren. Omdat ik een kleuter in huis heb besloot ik om eens op zoek te gaan naar leuke koningsdag knutsels voor kleuters.

Wat is Koningsdag?

Nog even wat achtergrond informatie over Koningsdag. Koningsdag is een nationale feestdag waarop de verjaardag van de Koning wordt gevierd. Op dit moment is Koning Willem-Alexander de Koning en hij is ook echt op 27 april jarig. Voorheen werd er Koninginnedag gevierd op 30 april, de verjaardag van Koningin Juliana. Koningin Beatrix was eigenlijk op 31 januari jarig, maar ook zij vierde het op 30 april.

Op Koningsdag bezoeken de Koning en zijn gezin, samen met andere leden van de koninklijke familie, de feestelijkheden in een gemeente. Elk jaar is dit een andere gemeente.

Koningsdag knutsels

De meeste knutsels zijn heel makkelijk thuis te maken van allerlei materiaal wat je toch wel ergens hebt liggen. Voor andere knutsels moet je toch even naar de winkel om nog wat materiaal te halen. Hoe dan ook, ik weet zeker dat jouw kleuter deze koningsdag knutsels erg leuk vind om te maken.

koningsdag koets knutselen kleuters

koningsdag kroon knutsels kleuters

Koningsdag knutsels kleuters

Koningsdag knutsels kleuters strijkkralen

Knutsels kleuters koningsdag

Knutselen kleuters krans koningsdag

Knutselen kralenplank koningshuis kleuters

Koningsdag in stijl vieren

Het allerleukste is natuurlijk om iets te maken wat je ook kunt opzetten of gebruiken tijdens het Koningsdag vieren. Zoals een leuke sjerp of ketting bijvoorbeeld. Een gave zelfgemaakte kroon is natuurlijk ook heel tof. Op Pinterest kun je nog veel meer voorbeelden van knutsels vinden. Kijk maar eens op mijn Koningsdag bord.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje