Koningsdag DIY | Speldjes van strijkkralen + free printable raamtekening

Wil je last minute toch nog iets leuks maken samen met je kind(eren) voor Koningsdag? Of zou je graag een mooie Koningsdag raamtekening willen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ceciel, voormalige eigenaresse van de geweldige DIY blog Badschuim, maakte speciaal voor Koningsdag een leuke DIY met speldjes van strijkkralen en heeft ook een free printable van een Koningsdag raamtekening voor jullie!

Speldjes van strijkkralen – Koningsdag DIY

Het maken van speldjes van strijkkralen is een van de makkelijkste dingen die er zijn. Vooral met de voorbeelden die je hieronder kunt terug vinden. Je hebt ook niet veel nodig. Naast strijkkralen, een plankje voor de kralen en losse speldjes heb je alleen nog een strijkijzer nodig. Oh ja en bakpapier en een lijmpistool om de speldjes aan de vormpjes te bevestigen.

speldjes strijkkralen

Alleen al het maken van de figuurtjes is super leuk om te doen met de kinderen. Het strijken van de kralen zou ik toch zelf doen. Wanneer je de figuurtjes hebt gestreken lijm je op de achterkant de speldjes erop en klaar! Helemaal in stijl van Koningsdag. (Of voor een WK/EK)

Bol AlgemeenBol Algemeen

Free printable raamtekening – Koningsdag DIY

Wellicht kunnen jullie mijn krijtstifttekening nog herinneren tijdens de Sinterklaas periode. Deze krijtstift tekening kwam van Ceciel af. Zij maakt in vele thema’s leuke raamtekeningen, zoals bijvoorbeeld de lente maar nu dus ook voor Koningsdag. Via haar Pinterest pagina kun je deze gratis sjabloon printen en daar vind je ook nog een aantal andere leuke free printables!

Ceciel is gestopt met Badschuim, maar je kunt haar nog wel volgen via Instagram waar ze vele creaties blijft delen of via Pinterest waar je veel meer ideetjes kunt vinden voor leuke DIY’s en ook free printables!

3 reacties op “Koningsdag DIY | Speldjes van strijkkralen + free printable raamtekening

Reageren is niet mogelijk.