Kom deze herfstvakantie naar Taartrovers Film Festival! 

Nu de bioscopen en theaters weer open zijn kunnen we ons verheugen op het Taartrovers Film Festival. Deze zomer is het festival al op tour geweest in Amsterdam en Groningen en deze herfstvakantie strijkt het neer bij het Natlab in Eindhoven. Van woensdag 27 oktober t/m zondag 31 oktober worden diverse spannende, grappige en ontroerende films vertoon voor kinderen tussen twee en negen jaar oud.

Taartrovers Film Festival

Het Taartrovers Film Festival is er speciaal voor jonge kinderen van twee tot negen jaar. Je kijkt er korte films waarbij de ene film meer geschikt is voor peuters en kleuters en de andere film juist voor kinderen van zeven. Je kunt kiezen voor animatie, maar ook voor live action of juist voor een documentaire.

Na de film kunnen alle kinderen zelf aan de slag in de Speeltuin van de Verbeelding. Hier ga je op pad en laat je van alles bewegen. Speel met licht en ontdek hoe de vormen veranderen als je beweegt. Fabriceer een flipperkast en laat de knikkers rollen en tollen, breng auto’s in beweging met stop motion en ga hink stap sprong van de ene installatie naar de volgende. Moe van alle beweging? Zak dan weg met een verhaaltje op je oren en beweeg alleen nog in je verbeelding.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Meer dan “een filmpje pakken” tijdens de herfstvakantie

Taartrovers ontwikkelt deze programma’s met kunstzinnige filmvoorstellingen en speelse installaties om zo ruimte te scheppen voor verwondering. Kinderen kunnen er onderzoeken, spelen, dingen maken en ontdekken zodat ze zelf vorm kunnen geven aan hun gevoelens, beelden en verhalen. Hierdoor groeit het zelfbewustzijn en gevoel van eigenwaarde, wat dan ook een mooie basis is voor het leven.

Het is dus zoveel meer dan even een filmpje kijken en daarna lekker spelen. Het is echt spelenderwijs de wereld om je heen ontdekken en zien dat je niet alleen zelf beweegt maar alles om je heen ook. Dat is dan ook het verbindende thema van het festival “op pad”.

Koop snel een kaartje en beleef het mee.

Winactie Taartrovers Film Festival

Omdat ik zelf zo enthousiast ben over dit festival (mijn dochter is er al eens tijdens een eerdere editie geweest samen met haar oma) geef ik met veel liefde 4x twee tickets weg. Het enige wat je hoeft te doen is hieronder de blog te reageren naar welke film je zou willen. De titels van de films vind je op de website van het festival.

Deze winactie loopt tot en met vrijdag, in het weekend stuur ik de winnaars een mail en verwacht ik dat zij ook datzelfde weekende reageren. Dit omdat het festival volgende week al start.