Koken met Marley Spoon

Ik ben geen echte keukenprinses, maar ik hou wel van lekker eten en dingen uitproberen. Ik moet toegeven dat ik bij het bedenken van een weekmenu nogal vaak in herhaling kan vallen, maar toch probeer ik ook elke week weer iets nieuws uit. Toen ik dus gevraagd werd om de foodbox van Marley Spoon uit te proberen en ik me georiënteerd had op de site zei ik natuurlijk volmondig ja!

Er zijn ook andere foodboxen maar geen enkele heb ik uitgeprobeerd. Waarom dan deze wel zul je misschien afvragen? Nou dat kwam eigenlijk doordat het idee van Marley Spoon me enorm aansprak. Het is niet alleen dat je ingrediënten en een recept thuis bezorgd krijgt. Nee elke week zijn er 7 nieuwe recepten die bedacht zijn door topchefs waaruit jij mag kiezen. Er wordt dus niet zomaar iets naar je gestuurd, nee jij bepaalt zelf.

Uit de zeven recepten die ik voorgeschoteld kreeg koos ik de Spicy Mexican Quesadilla uit en het Maiskippetje met champignonvulling. Een dag voordat het bezorgd zou worden kreeg ik heel netjes te horen hoe laat ze hier zouden zijn. De foodbox kwam in een kartonnen doos waarop stond dat het gekoeld gehouden moest worden en daarin zaten 2 papieren zakken met in iedere zak de ingrediënten voor het desbetreffende recept.

Diezelfde avond maakte ik de quesadillas. marley spoon foodboxAlle ingrediënten waren van hoogstaande kwaliteit. Als ik dan iets moet noemen wat minder was dan noem ik het verschrompelde tomaatje wat aan de tros hing. Maar dat was het dan ook. De kaas, het vlees, de groenten.. Alles van topkwaliteit. Wat ze ook beloven. Het recept zelf was echt heel makkelijk te volgen en het leuke vond ik ook dat er op de voorkant van het recept ook een tafelverhaal stond met daarop leuke weetjes over bepaalde ingrediënten. IMG_2839Ik heb de quesadilla gefotografeerd zonder de bovenkant erop, dit omdat je anders niet goed kan zien wat er allemaal in zit. Zo lijkt het net een pizza, maar er zit dus ook nog een tortilla bovenop.

Een paar dagen later maakten we ook nog het maiskippetje. IMG_2852Alles was goed gelukt, echter vonden we de prei en de bleekselderij niet echt onze smaak. Het kippetje met de champignonsvulling was wel erg lekker! We zijn alleen totaal vergeten om van het resultaat een foto te maken!

Koken met Marley is niet alleen makkelijk, maar ook hoogstaand en erg lekker. Ik zou het zelf niet wekelijks willen, maar dat hoeft ook niet. Je kunt namelijk je abonnement pauzeren voor een week of twee weken en je kunt hem ook weer opzeggen.

Zou jij de foodbox van Marley Spoon willen uitproberen? Met de kortingscode MEISJEMARLEY krijg je €20,- korting tot eind juni!

* Ik heb de foodbox gratis opgestuurd gekregen, echter beïnvloed dit niet mijn mening. 

8 reacties op “Koken met Marley Spoon

  • Het is wel lekker makkelijk 🙂 Wij hadden een hele poos een biologisch groentenpakket, dan kregen we elke week een krat met groentes. maar als ik dan ging rekenen hoeveel ik ervoor zou betalen in de supermarkt dan baalde ik toch wel af en toe. Dus op een gegeven moment ben ik daar maar mee gestopt…

  • Wat een leuk concept! Ik ben normaal niet zo van de foodboxen omdat ik me dan altijd voorstel dat er dingen in zitten die we niet lekker vinden, maar hierbij mag je dus zelf de recepten kiezen… Dat lijkt me ideaal:)

  • Inderdaad fijn dat je hier zelf mag kiezen uit recepten. Lijkt mij persoonlijk ook prettiger dan dat je gewoon een box met ingrediënten thuis krijgt. Ik weet niet of zo;n eet boxen iets voor ons gezin zijn, maar je maakt op deze manier wel kennis met nieuwe recepten.

  • Ik kende het concept helemaal niet..
    Klinkt erg lekker en ook wel makkelijk.
    Wat kost een maaltijd op deze manier? E voor hoeveel personen is het?

  • Zo doe je wel hele leuke ideeën op lijkt me. Maar is het niet ontzettend prijzig om zo iedere dag te koken bijvoorbeeld?

  • Oeh, ik sla dit op bij mijn favorieten. Binnenkort even in dept kijken was het precies inhoudt. Die boxen lijken me namelijk erg interessant om eens op een andere toer te koken.

Reageren is niet mogelijk.