Koffiehoekje maken met de IKEA ELLOVEN

koffiehoekje maken ikea elloven

Al voordat we verhuisden wilde ik graag een koffiehoekje maken in de keuken. Ik had dit gezien op social media en dat leek me gewoon erg mooi en praktisch. Echter was onze toenmalige keuken er niet geschikt voor. Echter na de verhuizing zag ik de mogelijkheden dus vroeg ik voor mijn verjaardag de IKEA ELLOVEN om daarmee het koffiehoekje te maken.

De IKEA ELLOVEN

De IKEA ELLOVEN is van origine een monitorstandaard en heeft een lade. Hij is er in een zwarte en witte uitvoering dus past vrijwel in elk interieur. De huidige prijs van dit product is €19,99 en t/m 30 juni 2024 krijgt je er met je Family pas nog 10% korting op.

Op social media zag ik hoe anderen deze monitorstandaard gebruikten voor een koffiecorner en dat wilde ik dus ook. Het oogt doorgaans erg rommelig in de keuken met al die losse apparaten, cupjes, etc. En op deze manier kun je dus een mooi koffiehoekje maken.

Bol AlgemeenBol Algemeen
ikea elloven

Zelf een koffiehoekje maken

Omdat we nu een keuken hebben waar wél een mooi koffiehoekje gemaakt kan worden had ik dus de IKEA ELLOVEN op mijn verlanglijst gezet. Mijn liefste man heeft hem voor mijn verjaardag gegeven en natuurlijk moest ik hem meteen in gebruik nemen.

Ook interessant: Maak zelf je favoriete ijskoffie: eenvoudig recept

Ik was wel even licht teleurgesteld omdat het mijn idee was om de koffiecupjes in de lade te doen. Ik zag bij anderen dat zij dit ook deden. Echter zijn de cupjes van Dolce Gusto net een paar millimeter te dik. Gebruik je echter koffiepads of andere smallere cupjes dan kun je deze dus mooi sorteren in de lade.

ikea elloven koffiehoekje

Ik besloot om daarom maar de theezakjes in de lade te doen evenals de lepeltjes, zakjes suiker en melkcupjes. Onder de lade heb je overigens ook nog ruimte en alhoewel ik daar zelf niets heb liggen kun je er bijvoorbeeld je snijplanken neerleggen of je kurken onderzetters.

Ook kun je er een klein dienblad onder schuiven, dat is iets wat ik nog graag wil. Zodat je dat dienblad kunt gebruiken om de koffie en thee op te zetten voor de visite. Dat ziet er dan meteen net wat leuker uit. Heb je alleen een koffiezetapparaat dan kun je daarnaast nog leuk wat glazen en mokken zetten.

ikea elloven koffiehoekje maken

Een koffiehoekje maken is dus ontzettend makkelijk, vooral met dit leuke product. In het kastje erboven heb ik de rest van de cupjes staan en ook de waterkoker. Zo heb ik alles bij elkaar en houd ik het ook nog netjes.