De koffie tag

Eventjes terug had Kelly op haar blog de ‘it’s coffee tag’. Ik reageerde erop en ze vroeg me of ik hem ook in wilde vullen. Aangezien ik eigenlijk ook best een koffie-leut ben besloot ik om hem in te vullen. Dus ben je nou erg benieuwd naar mij en mijn koffie? Haha.. dan lees gerust verder!

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Ik heb echt geen idee. Ik denk bij een van mijn bijbaantjes. En dan het liefst met veel suiker en melk haha. Mijn eerste koffie zal ik totaal niet lekker hebben gevonden want het is eigenlijk heel erg bitter. Ik ben meer een zoetekauw.

2. Met wie drink je graag koffie?

Tegenwoordig vind ik koffie drinken echt erg leuk, gezellig en lekker. Ik doe het dan ook het liefst met vriendinnen of bij mijn (schoon)moeder. Mijn schoonmoeder heeft een bonenapparaat en maakt echt hele lekkere latte macchiato’s. En mijn moeder heeft net zoals ik een dolce gusto dus ook haar koffie’s zijn enorm lekker!

3. Op welke momenten van de dag drink jij koffie?

Ik heb geen vast moment eigenlijk. Eerst dronk ik wel elke ochtend koffie, maar nu heb ik het voorlopig gewisseld voor thee. Maar ik drink wel elke dag koffie. Vaak zo ’s avonds, als ik aan het bloggen ben. Heerlijk.

4. Wat is je favoriete koffievariatie (Espresso, cappuccino, zwart…)?

Ik ben een echte zoetekauw zoals ik al eerder zij dus voor mij een cappuccino of een latte.. Heerlijk! ijs koffie

5. Wat is je favoriete koffiemerk?

Ik heb niet echt een favoriet merk. Maar ben wel enorm blij met mijn dolce gusto apparaat! Sinds kort hebben mijn ouders trouwens een bonen koffiemachine waar ik heel graag koffie van drink. Zij hebben bonen van Illy.. heel lekker.

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?

Ik probeer wel nieuwe dingen uit. Zo hebben ze van dolce gusto ook ‘chai tea latte’ en dat kende ik niet dus heb ik het gelijk geprobeerd. En met succes want het is er lekker! Toch heb ik wel mn voorkeuren en zal ik vooral terug vallen op de smaken die ik het lekkerste vind!

7. Heb je aparte soorten/smaken koffie in huis voor je gasten?

Ik heb wel poeder cappuccino in huis omdat de dolce gusto koffie erg duur is en als er vele mensen komen die koffie willen dan gebruik ik liever die poeder. Of ik zet een pot koffie en dan gebruik ik filterkoffie.

8. Waar koop jij je koffie?

Bij de Jumbo koop ik de dolce gusto koffie, de filterkoffie en poederkoffie koop ik bij de lidl. Ook haal ik wel eens koffie bij de Starbucks of drink ik koffie bij Bagels&Beans. Soms bestel ik ook wel eens koffie online.

Starbucks koffie

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Met melk en suiker.

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

Cuarenta y tres. Heerlijk een klein shotje naast of in de koffie.

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?

Hmm thee is wel oké (haha dat rijmt), maar koffie drink ik echt puur omdat ik het lekker vind. Thee drink ik omdat het gezonder is. Dus ja waar kies ik voor, gezond of lekker? Dan toch voor lekker, ik blijf een Bourgondiër!

Ben jij een koffie drinker?

4 reacties op “De koffie tag

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *