Knutselen voor Pasen | 25+ knutselideetjes voor kinderen

knutselen voor pasen

Nog even en dan is het Pasen! Tijd om te knutselen voor Pasen dus! Daarom verzamelde ik een aantal leuke knutselideetjes voor kinderen speciaal voor de Paasdagen.

Deze feestdagen kun je ook wel het startsein van de lente noemen. Een seizoen van vernieuwing, waarin alles weer tot bloei komt. Ook de perfecte tijd om lekker te gaan knutselen voor Pasen om zo je huis helemaal in paassfeer te brengen. Denk bijvoorbeeld aan leuke paastakken of andere paasdecoratie.

25+ knutselen voor Pasen

Wanneer je denkt aan knutselen voor Pasen dan is het eerste waar je aan denkt natuurlijk paaseieren. Er zijn echt nog veel meer leuke knutselideeën. Kijk maar snel verder.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Paaseieren versieren

Een van de meest traditionele knutsels voor Pasen is het versieren van paaseieren. Er zijn verschillende manieren om paaseieren te versieren.

  • Een eenvoudige manier is om ze te beschilderen met acrylverf.
  • Je kunt er ook stickers op plakken.
  • Of ze versieren met glitter en lijm.
  • Wil je iets creatievers proberen, dan kun je de eieren versieren met mozaïek.
  • Verf de eieren in een basiskleur en gebruik vervolgens een kleurrijk assortiment van papier en stof om de eieren te versieren.

Hier vind je nog meer ideeën voor het pimpen van je paaseieren.

Paasmandjes knutselen

Een ander leuk knutselproject voor Pasen is het maken van paasmandjes. Dit is een leuke activiteit voor kinderen en kan worden gedaan met materialen die je waarschijnlijk al in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan vouwblaadjes waarmee je een mandje kunt maken, maar ook stokjes van ijsjes.

Er zijn nog zoveel meer knutselideetjes voor Pasen, ik heb er een heleboel voor je gevonden. Hieronder een overzicht ervan.

Paashangers van klei en strijkkralen

Wil je de kinderen laten knutselen met Pasen en heb je wat paastakken in huis? Dan is het leuk om deze paashangers te maken van klei en strijkkralen. Een knutselidee voor jong en oud!

Kuikentje uit ei

Dit knutselidee voor Pasen is enorm simpel, maar des te leuker om te maken.

Leuke paashangers als knutselidee

Met ijsstokjes en vilten konijntjes kom je een heel eind. Kun je de konijntjes nergens vinden in de winkel, knip ze dan zelf uit een stuk vilt.

Bloempot Pasen

Hoe leuk is deze bloempot voor Pasen? Alhoewel ik stiekem denk dat het van een papieren beker is gemaakt kun je dit natuurlijk ook met een bloempot doen. Tijdens Pasen doe je er dan eitjes in, na Pasen een leuk plantje.

Paasslinger

Van diverse stofjes kun je deze leuke Paashazen maken. Of zijn het toch Paas konijnen?

Washitape ei

Knutselen voor Pasen is nog nooit zo leuk geweest met dit leuke knutsel idee. Echt iets voor de iets oudere kinderen om helemaal zelf te maken en wil je dit toch met de jongere kinderen doen dan kun je ze heel simpel helpen.

Paaskrans

Er gaat geen feestdag voorbij zonder een krans en hoe leuk is deze Paaskrans. Je knutselt hem heel simpel van papier.

Vilten eieren

Heb je restjes lint, vilt, knopen en andere leuke versiersels? Knutsel van voor Pasen deze kleurrijke Paaseieren.

Paasei met propjes

Een van de leukste dingen om te doen is propjes maken. En dit keer is het zelfs geoorloofd want daarmee maak je dit leuke paasei. Een ei is geen ei, twee ei is een …

Zonvangers

De lente staat ook in teken van de zon die zich weer vaker laat zien. Daarom is het leuk om deze zonvangers te knutselen voor Pasen.

Narcissen knutselen

Natuurlijk kunnen bloemen niet ontbreken. Wat dacht je van deze leuke narcissen?

Kuikentje piep

Het perfecte knutselidee voor kleuters, kuikentjes versieren met kleurrijke propjes. Knutselen voor Pasen wordt zo ook voor de allerjongsten een leuke bezigheid.

Vlechten

Ook dit knutselwerkje kan ik me nog goed herinneren van toen ik zelf klein was.

Strijkkralen Pasen

De blog over deze paasdecoratie met strijkkralen vind je via de link. Superleuk om te doen en het paasei kun je helemaal maken zoals je zelf wilt! Een geweldig leuk knutselidee voor Pasen.

Schaapjes met gezicht

Wil je iets knutselen voor Pasen met de klas en dit meegeven voor thuis? Hoe leuk is het dan om deze schaapjes, of zijn het konijntjes, te maken. Je hebt er alleen watjes voor nodig en natuurlijk de foto’s van de kinderen.

Knutselen voor Pasen: paasei stempelen

Met verf diverse patronen stempelen op een paasei. Dit kun je doen met pompons zoals in het voorbeeld, of je gebruikt bijvoorbeeld een kurk of wattenstaafjes. Goed voor de motoriek dat laatste…

Gekleurde pasta eieren

Wist je dat je met pasta heel erg goed kunt knutselen? Ik vind dit knutselidee voor Pasen toch zo leuk!

Mondiaan eieren

Laat je innerlijke kunstenaar vrij met deze leuke Mondiaan eieren. Of je de kinderen nu laat kleuren met stift of wasco, dit knutselwerk voor Pasen wordt er eentje voor aan de muur.

Nog meer zonvangers

Zoutdeeg versieren

Eerder liet ik je al knutselen voor Pasen met klei, maar nu is het de beurt aan zoutdeeg. Dit kun je heel makkelijk zelf maken trouwens.

Kuikentje van wol

Dit kuikentje van wol kon natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Al kun je ook een ander paaskuiken knutselen.

En, weet jij al wat je gaat knutselen voor Pasen? Je hebt in ieder geval genoeg inspiratie. Laat je me weten welke je gemaakt hebt?

2 reacties op “Knutselen voor Pasen | 25+ knutselideetjes voor kinderen

Reageren is niet mogelijk.