Knusse kindertruien voor de herfst!

Als er iets is waar ik echt van houd tijdens de herfst dan zijn dat wel die heerlijke truien die we weer aan kunnen. Voor mezelf heb ik er echt een paar waar ik het liefst in woon. En ook voor de kinderen vind ik het altijd heel fijn om de truien weer van de bovenste plank te mogen halen. Helaas (of juist niet) zijn beide kinderen enorm gegroeid waardoor we weer heerlijk op zoek mogen naar fijne kindertruien voor in de herfst. Ik heb bij diverse winkels en merken hele leuke items gezien en deze deel ik graag met je in deze blog.

Smaken verschillen, collecties ook

De ene collectie is de andere niet. En dat is maar goed ook. Want smaken verschillen nu eenmaal. Wat ik leuk vind dat hoef jij nog niet leuk te vinden. Ik houd zelf meestal van hele simpele kindertruien. Het liefst zonder plaatje, een print mag maar zo rustig mogelijk. Ik moet wel toegeven dat ik het voor mijn zoontje soms nog wel leuk vind om bijvoorbeeld een trui te kopen met een stoere dino erop of een gave tijger. Maar het ligt echt aan het plaatje en de trui zelf wat ik ervan vind. Als het aan mijn zoontje zelf ligt dan kocht hij alleen maar Spiderman en Paw Patrol dingen geloof ik. Bij mijn dochter lig ik ook niet altijd op een lijn. Onze smaken verschillen nog wel eens, maar meestal vinden we ook wel weer iets wat we allebei leuk vinden.

Natuurlijk vind ik het belangrijk dat zij het leuk vindt wat ze draagt, maar aangezien ik het moet kopen vind ik het ook wel fijn als ik het zelf leuk vind. Gelukkig is dat tot nu toe altijd nog wel gelukt. Ik ben benieuwd of dat zo blijft.

Kindertruien bij de C&A, Hema en H&M

Mijn favoriete winkels voor de wat meer budgetkleding zijn toch wel de H&M, Hema en C&A. Alhoewel ik de laatste tijd voor mijn dochter maar weinig bij de Hema koop ga ik er voor mijn zoontje toch nog wel regelmatig heen. Ik heb de collecties eens even goed bekeken en vertel hieronder wat er te vinden is en wat ik ervan vind.

C&A

Bij de C&A vind je vrij veel van die fluffy truien met een afbeelding. Een konijntje, een zwaan of een hertje. En ook de eenhoorn komt natuurlijk voorbij. Alhoewel onze dochter dit soort truien soms nog wel leuk vindt, kiest ze vaker ergens anders voor. Er zit overigens ook nog verschil in de leeftijd, want onder de acht jaar is het iets snoeziger, boven de acht jaar zie je bij de C&A ook veel paarden, Stranger things en andere prints voorbij komen. Er zijn daar maar weinig truien te vinden zonder print of afbeelding.

Bij de jongens collectie zie je wel wat meer truien zonder echte print of afbeelding, al kun je niet om de dino’s en Spiderman afbeeldingen heen. Er zitten ook items van Minecraft bij, iets wat onze dochter dan bijvoorbeeld ook leuk vind. Ik koop dus voor haar ook wel eens wat op de jongensafdeling. Want bij de meisjes vindt je nooit iets van Minecraft. Toch stom eigenlijk, alsof alleen jongens dat leuk vinden.

H&M

Bij de H&M zie ik bij de meiden afdeling veel leuke oversized truien. Sommige zijn kort, anderen juist weer lang. Je hebt ze in verschillende printjes, maar ook in een kleur. Ook zitten er veel hoodie’s tussen. Iets want onze dame ook wel erg leuk vind. Bij de jongere meiden zie je heel veel gebreide truien, wel allemaal in rustige kleuren en ook maar weinig printjes en plaatjes. Het handige aan de maat waar mijn dochter in zit (134/140) is dat zij zowel bij de jonge meiden kan shoppen als bij de oudere meiden. Genoeg keus dus!

Mijn eerste indruk bij de jongensafdeling van de H&M is dat er heel veel leuke stoere truien tussen zitten. Ook wel wat truien met bijvoorbeeld Marvel erop maar dit is niet overheersend. Je ziet ook veel hoodie’s, oftewel truien met capuchon (capuchonsweaters genoemd op de website). Het is dat ons budget ook niet eindeloos is, want hier kan ik zeker wel voor hem slagen.

Hema

Bij de Hema zie je de echte herfstkleuren vooral voorbij komen. Paars, donkerrode, groen, zwart en bruin. Ook zie ik erg veel corduroy truien met ruffels. Als er iets is wat ik niet mooi vind dan is het dat wel. Ik denk dus ook niet dat ik snel zal slagen bij de Hema voor onze dochter. Misschien voor een kindervest of hoodie. Ik zie voor mijn zoontje wel wat mogelijkheden. Een aantal mooie simpele sweaters en hoodie’s. Al koop ik ze dan misschien liever bij de H&M, daar zijn ze net iets dynamieker. Maar wil je echt simpel? Dan is de Hema wel de place to be.

Leuke kindertruien van Louder, Billy & Lilly en B.Nosy

Als het gaat om echte kledingmerken dan shop ik voornamelijk de merken Louder!, Billy & Lilly en B.Nosy. Ik vind hun collecties altijd zo ontzettend leuk. De collecties van Louder! zijn altijd erg kleurrijk, voor kinderen die gezien durven worden. Billy & Lilly is meer voor het sportieve kind en B.Nosy staat voor eigentijds, comfortabel en sportief. Dit zijn allemaal dingen die erg bij mijn kinderen passen dus vandaar ook dat ik er graag winkel.

Louder!

Er komt binnenkort nog een aparte blog over de nieuwste collectie van dit merk. Maar in een blog over de leukste kindertruien kan Louder! zeker niet ontbreken. In de meidencollectie zitten een aantal sweaters, maar ook longsleeves. Wat er in deze collectie vooral terug komt zijn panterdetails, maar ook de quote “life is better with Friends”. De kleur zijn lichtroze, donkerroze, geel, donkerblauw en lila. Kleuren die zeker passen bij de herfst en waarin je alsnog fijn kunt opvallen. Voor de jongens zijn ook geel en donkerblauw veel voorkomend, maar ook een hele mooie rode kleur. Waar bij de meiden de panter veel voorkomt is het bij de jongens een hele gave tijger. Het design hiervan vind ik echt heel gaaf.

Billy & Lilly

Bij Billy & Lilly ben ik voor de jongens vooral weg van hun borgvesten in deze collectie. Er is echter ook een sweater genaamd Milo, in drie varianten. En deze vind ik ook heel tof. Deze sweater is heel simpel, hij bestaat namelijk uit twee kleuren. Boven bijvoorbeeld donkerrood en onder donkerblauw. Maar juist dat maakt de trui zo leuk. Het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Wat de trui net iets specialer maakt is het zakje op de mouw. Superleuk! In de meidencollectie zitten een aantal truitjes met vlindermouwtjes die ik wel erg leuk vind. Vooral het bordeauxrode kleurtje spreekt me aan. Ook heb je een aantal leuke sweaters en de hoodie’s vind ik ook erg tof, vooral de blauwe en mint kleur (fiery green).

B.Nosy

Van alle merken die ik genoemd heb is deze wel het meest dure. Ik moet dan ook toegeven dat ik hierbij vaak wacht tot de uitverkoop. Ook koop ik dan voor mijn dochter meestal de jurkjes en niet perse de truien. Ze hebben wel truien, maar de focus lijkt meer op de andere items te liggen. Er is daarin namelijk maar weinig keus. Wat ik wel leuk vind aan de truien is dat ze altijd wel iets speciaals hebben. Zoals bij de roze sweater die je hieronder ziet zitten er op de mouwen nog van die leuke pailletten. De truien in de jongenscollectie vind ik best tegenvallen. Daar is niet zoveel speciaals aan en dan vind ik de prijs ervoor best hoog. De kwaliteit is wel goed, maar dat is ook bij de bovenstaande merken zo.

Winkels waar ik ook wel eens shop

Naast alle bovenstaande winkels en merken shop ik ook nog wel eens bij Next Direct. Vaak voor feestkleding en pyjama’s, maar ze hebben er ook vaak hele fijne sets. Bijvoorbeeld een 5-pack aan longsleeves of joggingbroeken. Die zijn echt favoriet hier. En een andere webshop waar ik graag een kijkje neem is Mini and More. Dat is een outlet store waar ze dus ook het merk Louder! verkopen. Maar ze verkopen er ook B.Nosy, Quapi, 4President, Skurk en nog veel meer. En dat allemaal tegen outlet prijzen. Echt heel erg leuk. Je vindt er dus niet de nieuwste collecties (behalve van Louder!), maar vooralsnog is het altijd erg leuk wat je er allemaal kunt kopen.

Waar koop jij graag je kleding? En ben je net zo gek op truien als ik?