Mijn oude versleten knuffel(tje)

Kelly, van KellyCaresse.nl, plaatste laatst een leuke link naar een fotoserie op haar Facebook. Het was een fotoserie van oude versleten knuffels met daarbij de vraag of de lezer ook zo’n exemplaar thuis heeft liggen. Ik reageerde met een volmondig JA! en de inspiratie voor een artikel was geboren! Het eerste waar ik aan dacht toen ik de fotoserie zag was namelijk aan mijn Jannie-beertje.
20140525_062354

Jannie-beertje is vernoemd naar degene die het beertje aan mij heeft gegeven. Je raadt het al, ze heette Jannie. Jannie was de dochter van vrienden van mijn opa en oma. Ik kan me er niet veel meer van herinneren maar ik geloof dat de man dezelfde naam had als mijn opa en ik weet nog dat ik daar wel eens kwam. Ze woonden ook vlakbij mijn opa en oma. Toen ik erg jong was, geloof jaar of 2/3, kreeg ik een beertje als knuffel. Deze knuffel was al oud en versleten eigenlijk want de vrouw van wie hij was geweest was alweer volwassen en had hem gekregen bij haar geboorte.

Dit betekent dus ook dat mijn knuffeltje waarschijnlijk zo’n jaar of 50 oud is. Jannie-beertje is niet moeders mooiste, maar ik heb hem altijd overal mee naartoe genomen. Zelfs toen ik geen kind meer was. Hij kreeg zelfs een oorbelletje in mijn jeugdjaren. Dat was stoer haha. Nu heeft hij eigenlijk de afgelopen tijd op zolder gelegen want hij is kapot en moet gemaakt worden. Dit ben ik wel van plan om snel te gaan doen en om dan ook het oorbelletje eruit te halen zodat ik hem aan Fay kan geven.
20140525_062424

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hopelijk vindt zij hem ook geweldig en zal hij ook haar lievelingsknuffel worden. Dat zou wel erg gaaf zijn… We zullen zien!
Heb jij een lievelingsknuffel gehad? En zo ja, heb je hem nog bewaard?

14 reacties op “Mijn oude versleten knuffel(tje)

 • Hahah geweldig Nicole dat je hier een artikel van maakte! Ik vind dit heel leuk en ook aandoenlijk hihi. Wat een lief beertje! Mijn eerste belangrijke knuffel was een door mijn oma gebreid popje en heette achoo (spreek uit als ร -goo) lol en daarna had ik een aapje die sjefke heette haha

 • Wat leuk! Ik had een grote panda beer. Uiteraard heeft die nu een plekje bij Lars op de kamer.

 • Wat een leuk artikel. Ik heb een afstandje Mickey Mouse die Mimi heette. Helemaal stuk gesabbeld. Mijn moeder heeft zelfs nog allemaal kleertjes voor hem genaaid. Hij moet ook ergens op zolder liggen maar heb geen idee waar. Ook heb ik nog een clowntje dat ik ook heel lief vond.

 • Leuk artikel! Mijn knuffel was een paard, die lag altijd op mn kussen, ik ging ook echt niet slapen zonder mn paard. Door mn broer wel pletty genoemd omdat ie zo plat geworden was. Later heeft hij ook zn staart er af getrokken. Ik heb ‘m nog steeds! Al slaap ik tegenwoordig ook goed zonder mn paard ๐Ÿ˜‰

 • Wat leuk dat je hier een artikel over schrijft. Ik heb ook nog wat knuffels bewaard van toe ik klein was.

  Ik had een hele grote knuffelbeer die altijd bij me in bed sliep. Op een nacht ben ik zelf op de vloer gaan slapen om ruimte te maken voor die beer. Zo vond mijn moeder me in de morgen.
  De beer kreeg later een eigen bedje.

 • Haha wat leuk om te lezen! Mijn nicht had exact hetzelfde beertje als jij! Mijn eerste knuffeltje was een lichtbruin beertje dat, heel origineel, ‘bruin beertje’ heette. Ik sliep er met mijn hoofd op dus het arme beest was zo plat als een dubbeltje! Als het goed is ligt hij nog bij mijn ouders op zolder. Binnenkort maar eens zoeken ๐Ÿ™‚

 • Ook hier volmondig JA! Ik heb mijn (blauwe) hond Woef ergens in een doos op zolder liggen. Hij ging vroeger overal mee naartoe en kon niet zonder hem slapen. Ik werd altijd boos op mijn moeder als ze ‘m weer had gewassen, want dan rook hij niet meer lekker.

 • JA ๐Ÿ™‚ ik heb een knuffelmuis met een kerstmutsje op al sinds dat ik als baby thuiskwam ( vanuit het ziekenhuis ) die had ik met Sinterklaas gekregen. Hij heet ( niet heel origineel ) piep de muis, zoals m’n moeder dat altijd zei. Hij ging vroeger overal mee naar toe. Die muis heeft n hoop meegemaakt. Op school in m’n laatje laten liggen toen ik 8 was. Toen ik 6 was, lag ie nog bij een oom thuis. Moest ik n paar dagen wachten tot Piep weer bij me in m’n bedje lag. Tegenwoordig ligt ie ook nog op bed. T knuffelen laat ik achterwege, want z’n vachtje is plat en wat gesleten. Heb hem nu bijna 20 jaar en ben heel zuinig op m….ik wil m nog graag n aantal jaren bij me hebben

Reageren is niet mogelijk.