De kleuterklas, ben jij er klaar voor?

naar-school-03

Het duurt voor ons nog twee jaar (stiekem is het al minder dan twee jaar maar ik negeer dat feitje gewoon even heel hard), maar dan is het zover. De basisschool. Een periode in het leven van een kind (en ouder!!) dat maar liefst acht jaar duurt en wat de basis is (goh vandaar die naam basisschool?!) van de rest van het studerende leven. Best een hele happening dus. Omdat het niet alleen voor de kinderen een spannende tijd is maar ook over ouders is er nu de nieuwe app Naar School gelanceerd. 

Er werd mij gevraagd om deze app wat meer bekendheid te geven en daarom heb ik hem gedownload en voor jullie getest. Zo kan ik namelijk het beste erover schrijven, door het zelf te gebruiken en ervaren. De app is namelijk ook erg prettig als voorbereiding en die voorbereiding begint vaak toch al een jaar of twee voordat je kind daadwerkelijk naar school gaat, dit in verband met het kiezen van de basisschool en de vele wachtlijsten die er tegenwoordig zijn.

De app Naar School

Het eerste wat me opvalt bij de app is de fijne rustige lay-out en uitstraling. Hij is erg handig in gebruik en door de fijne inhoudsopgave die erbij zit ben je snel op de plek waar je wilt zijn. Wat ook fijn is dat je het lettertype in grootte kunt aanpassen, dus wil je kleinere letters dan is dat met een klik gebeurd maar ook wanneer je grotere letters wilt.

IMG_3194

Wanneer ik klik op het kopje ‘over scholen’ klapt het menu uit en heb ik daaronder weer een aantal keuzes om uit te kiezen. Zo is er een kopje met ‘hoe kies je een school’, maar staat er ook een checklist bij die je kunt afvinken als het gaat om het uitkiezen van de juiste basisschool. Je kunt er ook lezen over de verschillende schooltypes, de kosten en informatie over wennen en beginnen. Ook staan er veelal ook linkjes bij die verwijzen naar grotere bronpagina’s. Wanneer je op zo’n link klikt dan staat eronder altijd een knop om weer terug te gaan naar de app. Heel gebruiksvriendelijk dus.

Onder het kopje ‘over kinderen’ staat er heel beknopt wat informatie over wat kinderen al moeten kunnen wanneer ze naar school gaan en wat ze leren in de kleuterklas. Een fijne check voor jezelf om te zien of je kind er al klaar voor is bijvoorbeeld. Al staat eronder ook bij dat wanneer ze iets nog niet kunnen, ze dit vast binnen no time leren op school.

Dan het laatste kopje waar ik nieuwsgierig naar was en dat is het onderdeel ‘praktisch’. Ik had verwacht dat er veel informatie in zou staan, handige weetjes dus, maar dat je bijvoorbeeld ook wat dingen in zou kunnen vullen. Zoals de vrije dagen. de vakanties, de juffendag. Een soort kalender dus. Maar dat is het dus niet. Het is puur een naslagwerk voor als je niet precies weet hoe iets werkt zoals de leerplicht, opvang tijdens vakanties, meehelpen op school en bijvoorbeeld het volgsysteem. Wil je weten hoe dat nu precies werkt op de school waar jouw kinderen heen gaan dan is het aan te raden om de schoolgids erbij te pakken.

Door wie is de app gemaakt?

De app Naar School is gemaakt door vier ouders met in totaal vijf jonge kinderen. Toen ze zelf hun kinderen voor het eerst naar school brachten, schrokken ze wel een beetje: school is een aparte wereld waar ze niets vanaf wisten. Een jaar om erachter te komen hoe alles werkt: dat kan sneller, vonden ze. Ze verzamelden en bundelden de leukste en belangrijkste informatie. Wat begon als een verklarende woordenlijst, eindigde in een app voor alle ouders in Nederland.

IMG_3198

Mijn conclusie

Alle informatie in de app is in principe via Google te vinden, maar dan moet je wel weten waar je naar moet zoeken. Het is fijn om een soort van handleiding te hebben in wat je allemaal kunt verwachten wanneer je kind voor het eerst Naar School gaat. Het staat ook allemaal bij elkaar dus hoef je niet eerst te zoeken naar ‘leerplicht’ en daarna weer 10 minuten bezig te zijn met zoeken naar informatie over De Vrije School. Ook geven ze in de app hele handige tips zoals wanneer je kind een studievrijedag heeft dat dit de ideale dagen zijn om bijv een uitje te maken omdat de andere scholen geen vrij hebben.

Momenteel is de app alleen maar voor de Apple gebruikers te verkrijgen, maar binnenkort ook op Android. Je betaalt op het moment een introductieprijs van €1,99 voor de app. Ik zelf heb de app gratis mogen testen. 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

4 reacties

 1. Channa op 25 juni 2016 om 07:08

  Klinkt handig, maar hier Android dus dat schiet voor nu niet op!

 2. Charlotte op 25 juni 2016 om 07:56

  Ziet er handig uit idd. Maar ook hier Android…

 3. MetMirjam op 25 juni 2016 om 08:33

  Tsja.. Hier nog een Andoid fan haha. Maar het klinkt wel als een leuke app!

 4. Leonie van Mil op 25 juni 2016 om 10:48

  Wat een goeie app!! Die ga ik onthouden. Lijkt mij heel handig tegen die tijd

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje