Kleine verandering met een groots effect

Je hebt al een tijdje dezelfde look in huis en bent eigenlijk toe aan verandering. Je kunt er dan aan denken om direct drastische maatregelen te treffen en bijvoorbeeld je hele huisraad te vervangen. Maar er zijn ook kleinere veranderingen die je kunt toepassen waarmee je wel een groots effect bereikt.

Nieuwe accessoires

Telkens wanneer er een nieuw seizoen aanbreekt ga ik op zoek naar nieuwe (en/of opgeborgen) accessoires waarmee ik ons huis kan aankleden. Meestal werk ik met kleurthema’s die ook passen bij dat seizoen. Ik vind het super leuk om het interieur aan te passen met kleine dingen zoals vaasjes, kaarsen en in het geval van de herfst en winter een plaid. Je vindt vaak bij winkels zoals de Xenos hele leuke items voor een klein prijsje.

Ga voor nieuwe binnendeuren

Wat ook een kleine verandering is, met groots effect, is het vervangen van je binnendeuren. Wij hebben nu al jaren dezelfde deuren en eigenlijk ben ik totaal niet blij ermee. Ze zijn nog van de vorige bewoners en hebben best een vieze kleur. Natuurlijk kan ik ze schuren en opnieuw verven maar daar ben ik dan wel heel lang mee bezig. De deuren zien er ook helemaal niet mooi meer uit want volgens mij zijn ze al minimaal 50 jaar oud. Daarom ga ik liever voor een binnendeur op maat waardoor de ruimte er meteen heel anders uit zal zien.

Een vloerkleed

Heb je nog geen vloerkleed in je woonkamer liggen dan is het kopen van een mooi groot kleed ook een kleine aanpassing welke een groots effect zal hebben. De ruimte ziet er direct heel anders uit. Veel warmer ook. En dat is voor in de herfst en winter ook wel erg prettig. Ben je er op uitgekeken dan is mijn advies om hem op te rollen en voorlopig even op zolder neer te zetten. Wedden dat je na een half jaar niet kunt wachten om hem weer neer te leggen?

Richt een hoek opnieuw in

Soms heb je van die hoekjes in huis waar je niet zo goed van weet wat je ermee moet. Meestal zijn dit dan ook de rommelhoekjes. Zonde want dit zorgt er meteen voor dat het huis niet als ‘gezellig’ aanvoelt. Richt daarom eens alleen zo’n hoekje opnieuw in. Geef het een andere functie. Zo hebben wij van een van die hoekjes een herfsttafel gemaakt. En straks in december komt daar de kerstboom te staan.

Geef je muren een nieuw kleurtje

Wat je ook kunt doen is het verven van één of meerdere muren in een andere kleur. Dit geeft vaak al zo’n ander effect en het kost je ook niet zoveel tijd en geld. Mits je echt een kast van een huis hebt natuurlijk. Dat hebben wij in ieder geval niet, dus voor ons zou dit zeker een optie zijn.

Wat doe jij om je huis te veranderen zonder direct hele drastische en dure maatregelen?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *