Kleine meisjes worden groot: van baby naar kleuter

Kleine meisjes worden groot. Het is alweer bijna vier jaar geleden dat ik voor het eerst moeder werd. Of ja, eigenlijk veel langer want vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was voelde ik mijzelf al moeder. En hoe clich├ę het ook is, die vier jaar vliegen voorbij. Precies om die reden probeer ik zoveel mogelijk dingen op te schrijven en laat ik mijn dochter elk jaar op de foto zetten.

Van baby naar kleuter

Baby

Op het moment dat je kindje geboren wordt is het een heel teer hulpeloos wezentje. De babytijd is zwaar, want opeens is er een heel nieuw mensje en jij moet daar voor zorgen. En omdat een baby alleen kan huilen is het jouw taak om uit te vogelen waarom hij huilt. Naast de slapeloze nachten, doorkomende tandjes, sprongetjes en andersoortige stress is het dus best pittig. En toch is het hebben van een baby ontzettend mooi. Heerlijk knuffelen samen, dat heerlijke babygeurtje…

Bol AlgemeenBol Algemeen

In het eerste jaar van ons meisje hebben we veel zorgen gehad, zo belandde ze in het ziekenhuis met het herpes virus in haar hersenen en had ze een hartritmestoornis. Maar ook mijn postnatale depressie zorgde ervoor dat het een hele zware tijd was. Wel hield ik toen al enorm veel van ons meisje, maar genieten zoals ik nu doe met ons zoontje dat deed ik niet.

Lees ook: van postnatale depressie naar roze wolk

Dreumes

En dan is je kindje opeens een jaar. De tijd vliegt voorbij maar dat eerste jaar misschien nog wel het allermeest. Je kijkt het liefst je kindje nog klein, maar dat lukt niet meer. Want in de dreumestijd begint je kindje met lopen en komt er veel meer interactie aangezien ze steeds meer begrijpt.

cakesmash meisje

Wij vonden het dan ook ontzettend leuk om een cakesmash te doen met ons meisje. Ik maakte zelf een giant cupcake en maakte de foto’s van de cakesmash. In dit dreumes jaar heb ik wel steeds meer genoten van ons meisje en vooral alle grote mijlpalen die ze behaalde. Wat kun je trots zijn op je kindje zeg! Niet voor niets schreef ik een blog met de 7 redenen waarom de dreumestijd geweldig is.

Peuter

Van 2 tot 4 jaar is je kindje een peuter. Twee jaar waarin dat kleine mensje opeens heel duidelijk kan maken wat ze willen en hoe ze zich voelen. In deze periode leren peuters ook emoties kennen zoals schuldgevoel, schaamte, twijfel, trots, verlegen en jaloezie. Er zit wel echt behoorlijk veel verschil tussen een peuter van net twee of een peuter die alweer bijna een kleuter wordt.

fotoshoot peuter 2 jaar

Zowel qua uiterlijk als hun karakter en ontwikkeling. Zie de foto hierboven maar, deze is genomen vlak voor Fay haar tweede verjaardag. In deze periode kon ze wel al beter praten, maar ze droeg bijvoorbeeld wel nog een luier en had ook nog een speen in bed.

fotoshoot peuter 3 jaar jessica fotografie

En dan deze foto. Hier is ze net drie jaar! Zo’n verschil met een jaar ervoor. Hier is ze al echt een “grote” peuter. Al scheelt het wel dat haar haren zo lang zijn ook.. Maar met drie jaar is Fay al meer dan een half jaar zindelijk en heeft ze sinds een paar maanden ook geen speen meer. Echt een “grote meid”. Ook is ze op dat moment al een trotse grote zus al zit de baby wel nog in mama’s buik…

van baby naar kleuter

En dit is ons meisje nu.. Bijna kleuter en dat kun je ook wel zien. Je kunt haar haast geen peuter meer noemen want ze is al zo zelfstandig met veel dingen en al zo wijs. Ook wel eigenwijsje af en toe ­čśë Maar ja, ze doet haar bijnaam dan ook graag eer aan haha. Ik ben zo ontzettend trots op dit kind. En alhoewel ik de tijd veel te snel vind gaan ben ik ook erg benieuwd naar wat voor een jongedame ze gaat worden. Vast net zo lief en zorgzaam als ze nu al is…

Jaja, kleine meisjes worden groot!

5 reacties op “Kleine meisjes worden groot: van baby naar kleuter

Reageren is niet mogelijk.