Kleding voor een peuter kopen op de baby afdeling

Dat onze peuter van bijna 2,5 jaar klein van stuk is heeft zo zijn voor- en nadelen. En het grappige is.. elk nadeel heeft zo zijn voordeel. Zo ook met kleding kopen. Soms vind ik het echt een nadeel dat hij nog in een klein maatje zit want van veel merken is juist de kleding vanaf 92 zo ontzettend leuk en stoer. Maar soms is het ook wel weer handig dat hij nog onder de ‘baby maten’ valt, want het scheelt vaak ook in prijs.

Al eeuwen in maat 86

Ons mannetje is altijd al klein van stuk geweest. Maar doordat hij in zijn eerste jaar vrijwel continu ziek was en daarbij veel afviel ook heeft hij toch wel een achterstand opgelopen. Sowieso qua groei maar ook qua gewicht. Hij kwam maar niet boven die 10 kilo en toen hij er eindelijk op zat duurde het echt heel lang voor hij er overheen ging. Nu hebben we hem onlangs laten meten en wegen en het blijkt dat hij in een paar maanden tijd nu 1,5 kg is aangekomen. Kon eigenlijk ook niet anders gezien hij allemaal naar binnen werkt!

Qua lengte zit hij echt al heel lang tussen de 80 en 86 in. Geloof dat hij na de zomer iets van 83 cm lang was en nu paar maanden later is er een centimeter bij gekomen. Niet veel maar meer dan genoeg.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Shoppen op de baby afdeling of bij de jongens afdeling?

Omdat hij dus niet zo groot is past hij dus nog steeds kleding van de baby afdeling. Dat vind ik met sommige dingen overigens wel handig. Want soms zitten er hele leuke kleertjes bij. En dan is het wel fijn dat hij dat soort maatjes nog past. Al is maat 86 wel vaak al weg, dat is dan weer een nadeel.

Ook wat betreft baby jassen hebben we wel een geluk. Want ze hebben ook voor de kleintjes vaak wel stoere jassen en het scheelt vaak toch wel wat qua prijs. Zo heb ik wel eens een leuke jas gezien die in de kleinste maten €30 was en in de jongens maten alweer €50. Nou dan ben ik toch wel blij dat hij nog op de baby afdeling kan shoppen haha. Hetzelfde geldt voor slofjes of schoenen. Vaak zijn ze in de kleinere maten net iets goedkoper. Dus ja, elk nadeel heeft zo zijn voordeel. Het is maar net hoe je ernaar kijkt. En ik kijk er het liefst zo positief mogelijk naar.

In welke maat zit jouw jongste?