Kleding advies van een professioneel

sjaal-hema

Ben maar niet bang, ik ben niet van plan om zelf kleding advies te geven. Nee dit artikel gaat juist om het advies wat ik heb gekregen. Mensen die mij kennen weten dat ik totaal niet de mode volg en dat ik ook vrij onzeker ben over mijn lichaam en hoe ik mezelf het beste kan kleding. Het liefst zou ik willen dat ik daar niet over na hoefde te denken maar door mijn overgewicht en de buik die ik heb overgehouden aan de zwangerschap moet dit wel.

Helemaal niet erg, want het is soms ook wel leuk om lekker te rommelen in je kast maar ik denk dat elke vrouw deze zin wel herkent: “ik heb niets om aan te trekken”. In mijn geval kan dit het volgende betekenen:

1. Datgene wat ik aan wil ligt in de was.
2. Ik ben weer aangekomen/afgevallen dus de helft van wat ik heb past niet meer.
3. Ik heb geen idee hoe ik bepaalde dingen kan combineren.

En vooral om het laatste puntje klopte ik aan bij Yolande Avé. Ik hoorde over Yolande door de Fantastic Moms, zij deden een review over haar Selfie Strippenkaart en ik won er eentje! Via Whatsapp en via twitter hielden we contact en op het Feel Good & Shop Event konden we elkaar ook eindelijk ontmoeten.

Yolande heeft me met haar Selfie Strippenkaart en met haar mini workshop “moodboard” al veel geleerd over hoe ik me het beste kan kleden. Ze heeft me zelfs doen inzien dat ik niet eens zo’n slechte keuzes maak.

Als eerste gaat het bij mij om mijn buik; die wil ik verstoppen of in ieder geval de aandacht ervan afleiden. Yolande raadde me aan om zo’n shapewear broekje te proberen. Die kun je overal eigenlijk wel kopen.otto afbeeldingWanneer ik de aandacht van mijn buik wil afleiden kan ik dit doen door bijvoorbeeld een felle lipstick te gebruiken, een hoed te dragen of een leuke felle sjaal. sjaal hemaOok heb ik geleerd tijdens de workshop “moodboard maken” dat mijn kleding smaak vrouwelijk is, maar ook stoer. En dat ik hou van koele kleuren zoals fuchsia, turquoise en zalm. Ook houd ik van plooi rokken en jurkjes en dat zijn ook dingen die mij goed zullen staan. Het grappige is, ik kleed mijn dochtertje ook zo. Lekker stoer maar ook weer girly. Voor haar slaag ik dan ook regelmatig hier, ze hebben er hele stoere leggings die je dan kunt combineren met een leuk giletje of sjaaltje. Ook staan er super schattige plooirokken op die je dan bijvoorbeeld kunt combineren met een spijkerblouse. Misschien moet ik toch ook maar eens op die site kijken voor mezelf!

Over plooirokken gesproken, ik zag een hele gave plooirok bij de Zara.plooirokWat nog een fijne truc is, dat ik een lang shirt aantrek en die in mijn broek stop en hem dan losjes eruit laat hangen. Ik dacht altijd dat het niets voor mij zou zijn, mijn shirt in mijn broek. Maar het blijkt wel te werken. Ik ging direct op zoek naar zo’n langer shirt en vond deze bij The Sting:top sting

Ik heb gelukkig ook nog een paar strippen over van de Selfie en zal dus nog zeker een paar keer Yolande om advies vragen. Ik raad iedereen aan om zoiets te doen! Ik kan nu in ieder geval vooruit!

Weet jij altijd wat je aan moet trekken?

testafbeelding

 

 

 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

6 reacties

 1. Kim op 30 maart 2015 om 10:30

  Wat onwijs leuk om eens mee te mogen maken! Ik lijk zelf altijd redelijk snel bleek in kleding. Het lijkt me erg leuk om daar eens goed kleuren advies in te krijgen. Geeft ze dit ook?

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 30 maart 2015 om 10:55

   Ja ze kijkt ook naar welke kleuren bij je passen! Kijk eens op haar website zou ik zeggen 🙂

 2. Eline op 30 maart 2015 om 16:19

  Ik heb een kleurenanalyse gedaan een tijd terug. Kan ik ook echt iedereen aanraden, ik pak nu feilloos de goede kleuren uit het rek die me flatteren, heel erg prettig! Ik draag zelf altijd jurkjes, daar voel ik me het fijnste in en daar komt mijn figuur het beste in uit 🙂

 3. Eline op 30 maart 2015 om 19:11

  Wat een unieke ervaring! Hier heb je echt iets aan 🙂
  Ik zou dit ook wel een keer willen doen denk ik ja!

 4. Cindy op 31 maart 2015 om 11:28

  Wat leuk en wat een toffe ervaring zeg! Ik weet soms ook niet wat ik aan moet trekken, dan denk ik dat ik het “goed” doe, maar dan blijf ik er toch onzeker over. Ik heb wel laatst een stylingsessie met Manon Meijers gehad en daar heel veel van geleerd! Zo’n lange top die je dan in je broek doet, dat staat wel heel stoer!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje