Klap eens in de handjes..

Als er een nummer is wat ik tot nu toe al 100 keer heb gezongen is het wel ‘klap eens in de handjes’. Ik geef de schuld aan de beide oma’s  want zij zijn ermee begonnen. Nu is het Fay haar lievelingsliedje en hoe boos of verdrietig ze ook is. Zodra iemand dat liedje begint te zingen straalt ze helemaal.

Helaas gaat ze wel weer terug naar de emotie die ze voor het liedje had zodra het klaar is, dus of ik moet een kwartier lang dat liedje met haar zingen of ik laat haar gewoon even boos zijn of verdrietig. Meestal kies ik voor het laatste, want ik wil mijn dochtertje leren dat emoties mogen. Gelukkig is ze niet vaak boos, eigenlijk bijna nooit. En verdrietig is ze soms wel, maar ook daar is ze snel uit.

Maar goed, zingen dus.
Dat doe ik de hele dag. Ik kan het niet, maar ik doe het. Want het maakt mijn dochtertje blij. Ze vindt het zo leuk als mama zingt. Als papa zingt kijkt ze vreemd naar mama… Oh wat kan die dat toch goed! Ik ben overigens vaak de halve teksten vergeten van die kinderliedjes. Ja op de PABO zong ik nog wel wat, maar dat stelde ook niet zoveel voor. Dus die teksten, die zijn vaak foetsie als ik begin te zingen. Dus wat dan…

Bol AlgemeenBol Algemeen

Juist ja, zelf verzinnen! Ik maak er de gekste en leukste liedjes van hoor. Vaak heeft Fay de hoofdrol natuurlijk, maar ook onze hond of het konijn. Al heeft die laatste niet zo’n handige naam om mee te rijmen “Jeroentje”. Ja straks als Sinterklaas er is. Dan rijmt het op “Kapoentje”. Of zouden we dat niet meer mogen zingen nu heel Zwarte Piet verbannen wordt en de liedjes herschreven worden?

Ik weet het niet. Maar wat ik wel weet is dat ik lekker blijf zingen. Ook al is het zo vals als een kraai, ik maak er een klein meisje heel blij mee. En jullie weten: kindje blij, mama ook blij!

Onthoud jij altijd alle teksten?IMG_0466

8 reacties op “Klap eens in de handjes..

  • Volgens mij ken ik de meeste kinderliedjes nog wel. Ik heb ook wat afgezongen als kleine meid. Heerlijk! Vooral dat klappen vind ik zo mooi om te zien bij kindjes. Zo leuk als ze dat vinden!

  • Wat lief en herkenbaar, vanuit mijn werk ken ik aardig wat liedjes en muziek op schoot zijn er aardig wat bijgekomen maar zitten er heel veel tussen dat het is hoe zat het ook alweer. Grappig dat je toch min of meer onbewust weer een #mamachallenge hebt gedaan 😉

  • Hahahahaaaaa ik moest hier wel om lachen. Helaas is de magie van ‘klap eens in je handjes’ hier een beetje weg, maar heeeel soms werkt het nog! En nee, ik onthou nooit liedjes, ik zing maar wat. Tot 2 jaar vergeten ze alles toch? 🙂

  • Jaaaaaa tuurlijk zingen we hier. Kids vinden het geweldig en hen maakt het niet uit hoe vals Mama zingt. Een beter publiek is er niet. Ik vind het ook echt heel leerzaam. We begonnen hier ook met klap eens in de handjes. In de maneschijn doet het ook goed maar favoriet is de olifant met de dikke billen, dan wijst dochterlief ook altijd naar haar billen. Oja en een liedje van one two trio stjiestjiewa (of zo iets)

  • Haha ik zing hem ook hele dagen, tot vervelends toe! Lief Hoe die smoeltjes fan opfleuren. Ik kan teksten gelukkig goed onthouden. Ik heb ook een paar jaar de pabo gedaan. Toen Maxim geboren was moest ik af en toe ook diep in mijn geheugen graven hoor!

  • Bernie Adelaars zegt:

    Ik ga nu beginnen met in de maneschijn. Das ook een heel leuk liedje. Dus Nicole tis maar dat je t weet. hahaha.xxx Oma Bernie

  • Klap eens in je handjes en In de maneschijn worden hier heeeeel vaak gezongen. Tristen klapt enthousiast mee en kan zelfs al een paar gebaren. Bij in de maneschijn zit hij het halve liedje al klaar met zijn opgestoken vingertje voor ‘en dat is één’. Echt te schattig!

  • Ik ken er nog wel een aantal maar ook een heleboel niet. Hier heel vaak slaap kindje slaap gezongen, daar werd Zoë vaak rustig van zo voor het slapen gaan. Klap in je handjes is ook een leuke, vooral door de bewegingen erbij

Reageren is niet mogelijk.