Klaar voor de peuterspeelzaal

Een tijd terug schreef ik over het wel of niet je kind naar de peuterspeelzaal brengen. Inmiddels is het zo dat we onze dochter nu wél naar de peuterspeelzaal kunnen brengen en daar zijn we erg blij mee. Ze is er namelijk echt klaar voor. Telkens wanneer we ergens zijn en er zijn andere kinderen dan zoekt ze direct contact. Ze geeft bijvoorbeeld speelgoed aan het andere kind, pakt het handje vast of loopt er de hele tijd achteraan. Echt super leuk om te zien en voor ons dus een teken dat het straks vast goed gaat komen. 

Naar onze mening ziet ze nu veel te weinig kinderen, behalve haar kleine nichtje Guusje. Echter is Guusje nog geen 7 maanden dus daar kan ze niet echt mee spelen. Daar wil ze eerder mee rondsjouwen net als een pop, niet dat het mag haha, maar ze wil het wel. Vooral de omgang met andere kinderen is een grote reden voor ons om haar naar de psz te brengen. Maar ook het zijn in een andere omgeving dan thuis en het krijgen van (andere) regels waar ze mee om moet gaan zijn dingen die goed voor haar zijn.

Ook ik ben er klaar voor. Op twee dagen sowieso, zullen we eindelijk eens een ritme krijgen. Van op tijd op staan, op tijd ergens moeten zijn en ook weer op moeten halen. Twee ochtenden waarbij ik gewoon achter de computer kan zitten zonder schuldgevoel. Waarbij ik lekker gek kan doen zonder dat er een peuter aan mijn been gaat hangen omdat ik haar op moet tillen. Twee ochtenden waarbij ik gewoon mijn eigen eten en drinken kan nuttigen zonder het te moeten delen.

Ja ik ben er klaar voor.

Tenminste dat roep ik heel hard.

Aan iedereen die het wil horen vertel ik het.

Maar toch denk ik stiekem dat ik het er een stuk moeilijker mee ga krijgen als het eenmaal zover is.

 

19 reacties op “Klaar voor de peuterspeelzaal

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *