Klaar voor de peuterspeelzaal

klaar-voor-peuterspeelzaal-1

Een tijd terug schreef ik over het wel of niet je kind naar de peuterspeelzaal brengen. Inmiddels is het zo dat we onze dochter nu wél naar de peuterspeelzaal kunnen brengen en daar zijn we erg blij mee. Ze is er namelijk echt klaar voor. Telkens wanneer we ergens zijn en er zijn andere kinderen dan zoekt ze direct contact. Ze geeft bijvoorbeeld speelgoed aan het andere kind, pakt het handje vast of loopt er de hele tijd achteraan. Echt super leuk om te zien en voor ons dus een teken dat het straks vast goed gaat komen. 

Naar onze mening ziet ze nu veel te weinig kinderen, behalve haar kleine nichtje Guusje. Echter is Guusje nog geen 7 maanden dus daar kan ze niet echt mee spelen. Daar wil ze eerder mee rondsjouwen net als een pop, niet dat het mag haha, maar ze wil het wel. Vooral de omgang met andere kinderen is een grote reden voor ons om haar naar de psz te brengen. Maar ook het zijn in een andere omgeving dan thuis en het krijgen van (andere) regels waar ze mee om moet gaan zijn dingen die goed voor haar zijn.

Ook ik ben er klaar voor. Op twee dagen sowieso, zullen we eindelijk eens een ritme krijgen. Van op tijd op staan, op tijd ergens moeten zijn en ook weer op moeten halen. Twee ochtenden waarbij ik gewoon achter de computer kan zitten zonder schuldgevoel. Waarbij ik lekker gek kan doen zonder dat er een peuter aan mijn been gaat hangen omdat ik haar op moet tillen. Twee ochtenden waarbij ik gewoon mijn eigen eten en drinken kan nuttigen zonder het te moeten delen.

Ja ik ben er klaar voor.

Tenminste dat roep ik heel hard.

Aan iedereen die het wil horen vertel ik het.

Maar toch denk ik stiekem dat ik het er een stuk moeilijker mee ga krijgen als het eenmaal zover is.

 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

19 reacties

 1. Simpel, met een snufje liefde op 25 februari 2016 om 06:21

  Ik weet het nog als de dag van gisteren toen mijn jongens naar de peuterspeelzaal gingen. Ik dacht er ook klaar voor te zijn maar vond het wel moeilijk 😉
  Alvast succes en voor je het weet ben je eraan gewend.

 2. Charlotte op 25 februari 2016 om 06:27

  Heel veel succes! Ze gaat het er vast leuk vinden…

 3. Diana op 25 februari 2016 om 07:18

  haha stiekem is t soms moeilijker als je wilt laten zien idd! maar als ze t maar haar zin heeft /krijgt dan ga je zelf ook makkelijker weg

 4. demallemolenmoeder op 25 februari 2016 om 07:43

  Als ik er aan denk dan kan ik er al tegenop zien (ik heb nog een jaar). Dus ik kan mij jouw gevoel goed indenken. Ze worden ook zo snel groot. Ik denk dat als ze plezier hebben en met hele verhalen thuiskomen het ook leuk wordt. De eerste stap is vaak het moeilijkst.

 5. Dina op 25 februari 2016 om 07:52

  OOOOH Die foto is zo lief! Lijkt me best wel moeilijk, de eerste paar keren, maar aan de andere kant hoor ik juist altijd dat het ook heel fijn kan zijn als je even wat tijd voor jezelf hebt.

 6. MARIJKE op 25 februari 2016 om 08:01

  Ik weet zeker dat ze het na even wennen, prachtig zal vinden. Onze dochter vind het op de creche fantastisch, praat honderduit over alle kids en wat ze gedaan hebben.

 7. Linda van de Weijer op 25 februari 2016 om 08:11

  Het is echt heerlijk! Vooral als je ziet hoe leuk ze het daar hebben. Geniet er maar van!

 8. Ilse van Kreanimo op 25 februari 2016 om 08:50

  Succes! Ze gaat het vast leuk vinden en het valt vast wel mee.
  Maar ik begrijp het wel, het blijft een beetje loslaten.

 9. Lilian op 25 februari 2016 om 09:13

  Wat fijn dat ze toch kan gaan!

  Ik vond het die eerste tijd ook zo wennen, had net als jij áltijd een kind aan m’n been hangen. Maar als ze helemaal happy thuiskomen dan gaat dat ook wel weer over 😉

 10. Bregje op 25 februari 2016 om 09:38

  Spannend! Ze zal het er vast heel erg naar haar zin hebben! Komt helemaal goed 🙂

 11. Malou op 25 februari 2016 om 09:43

  Nomi gaat waarschijnlijk over een maand of 9 naar de peuterspeelzaal, en ik denk inderdaad ook dat het heel goed (en leuk) voor haar zal zijn. Maar ik kan me wel voorstellen dat ik het best moeilijk vind om haar voor het eerst te brengen.

 12. Marijke op 25 februari 2016 om 10:02

  Wat tof dat ze toch kan gaan Nicole! Het went vanzelf en ik denk dat jullie het beide heerlijk gaan vinden

 13. Karen op 25 februari 2016 om 10:04

  Heel cool dat ze gaat. Ik denk ook dat ze het leuk gaat vinden, die sociale dreumes van jullie! En ik begrijp dat het moeilijk is voor jou, maar ook wel lekker dat je straks meer tijd over hebt, toch?

 14. ~ Inge ~ op 25 februari 2016 om 12:16

  Ik weet het nog heel goed toen mijn kinderen voor het eerst naar de psz gingen, vond het erg moeilijk! In het begin zal het wel wennen zijn voor je, maar uiteindelijk ga je de tijd dat je dochter op psz zit ook benutten! Succes!!

 15. Farah op 25 februari 2016 om 17:51

  Spannend, het zal wennen zijn en ze zal het vast en zeker erg leuk vinden…weer een mijlpaal!

 16. Margriet op 25 februari 2016 om 22:30

  Zodra je kindje een beetje is gewend en je ziet dat ze het er goed naar haar zin heeft, dan wordt het vast makkelijker.

 17. Saskia op 26 februari 2016 om 10:26

  Wat fijn dat je haar twee ochtend naar de peuterspeelzaal kan brengen. Ze zal dat vast heel erg leuk vinden. Ik ben ook erg benieuwd of je verschil gaat zien in haar ontwikkeling. Natuurlijk zal het voor je eventjes moeilijk zijn om haar weg te brengen. Maar het is ook wel heel fijn om eventjes wat tijd voor jezelf te hebben.

 18. Hanna @ eenbezigbijtje.nl op 26 februari 2016 om 11:17

  Succes! Zo te horen gaat ze het er wel heel leuk vinden!

 19. Linda op 26 februari 2016 om 18:45

  Ach wat heerlijk, het is toch weer een echte nieuwe fase! Maar ik snap dat het ook wel even lastig is hoor. Maar ze gaat het vast en zeker geweldig vinden en een beetje mama-tijd is dan ook best wel fijn 😉

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje