Kippensoep uit de slowcooker

Kippensoep maken terwijl je er niet naar om hoeft te kijken. Klinkt ideaal toch? Dat is het ook! Dit recept van de kippensoep uit de slowcooker is ontzettend makkelijk en is voor iedereen goed te maken. Daarnaast is het ook nog eens gezond, lekker vullend en heerlijk voor tijdens de lunch of als voorgerecht. Ben je dus op zoek naar een makkelijk en gezond recept voor kippensoep uit de slowcooker, lees dan zeker even verder.

Dol op de slowcooker

Ik ben dol op onze slowcooker. Ik houd echt wel van koken en dingen uitproberen, maar ik houd ook van makkelijk, van simpel. Het liefst gooi ik wat ingrediënten bij elkaar, kijk ik er een aantal uur niet naar om en is het gerecht daarna klaar. Laat dat nou precies zijn wat een slowcooker doet. Geen wonder dat ik er zo’n fan van ben. Je kunt er ook echt alles in maken. Of het nu pasta’s zijn, curry’s, pulled chicken, of soepen. Het maakt niet uit, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan. Niet voor niets maak ik er graag soep in klaar, zoals de erwtensoep die ik hier ook op de website heb staan.

Wij hebben zelf een vrij grote slowcooker, van de Lidl, en daar ben ik echt ontzettend blij mee. Ik maak altijd hele grote pannen soep, maar ook de andere gerechten maak ik in veelvoud. Op die manier kunnen we er vaker van eten. Ik vries dan ook regelmatig pastasaus, diverse soepen of de pindakip in. Ideaal kan ik je zeggen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Recept kippensoep uit de slowcooker

Om dit gerecht te maken heb je natuurlijk een slowcooker nodig. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik minstens twee grote kippenbouten erin doe, 4 grote kippenbouillon blokken en twee-en-een-halve liter water. Ook doe ik er (later) nog soepgroente in en vermicelli. Je kunt, voor wat extra smaak, ook nog een gesnipperde ui en twee tenen knoflook erin doen. De knoflook tenen mag je wel even pureren voor je het erin doet. Maar dat hoeft dus niet, ik deed dit niet en alsnog had mijn kippensoep een heerlijke smaak. Dat komt onder andere door de kippenbouten die op een langzame manier aan het garen zijn in het water. En natuurlijk door de bouillonblokjes.

Ik zet de slowcooker dan voor 3,5 uur aan op low. Wanneer de tijd voorbij is haal ik de kippenbouten eruit. Met twee vorken pluis ik het kippenvlees eruit en gooi dit in stukjes terug in de soep. Ik doe de vermicelli erbij en de soepgroente. Zelf deed ik echt te weinig vermicelli erbij, namelijk slechts 100 gram en dat merkte ik later. De volgende keer wordt dit zeker 250 gram voor zo’n grote pan soep. De soepgroente kwam overigens bij mij uit de diepvries waardoor het dus bevroren in de slowcooker ging. De kippensoep kreeg daardoor een lekkere bite door de groente. Wil je liever dat je soepgroente helemaal zacht is dan kun je hem beter niet bevroren erin doen. De slowcooker gaat hierna nog ongeveer 15 – 25 minuten aan op de hoogste stand, high bij mij. En daarna is je kippensoep klaar!

2 reacties op “Kippensoep uit de slowcooker

Reageren is niet mogelijk.