Kippenbouten uit de slowcooker (recept)

gemarineerde kippenbouten in slowcooker

Sinds een aantal weken heb ik een slowcooker in huis dus heb ik al een hoop recepten uitgeprobeerd. Vaak recepten van anderen die ik aanpaste maar ik heb ook al wat eigen probeersels gemaakt. Daar zijn deze kippenbouten een voorbeeld van. Een heel simpel recept, met ingrediënten die iedereen wel in huis heeft. 

Gemarineerde kippenbouten uit de slowcooker

Ik had wat recepten opgezocht voor een lekkere marinade maar allemaal hadden ze wel een ingrediënt die ik niet in huis had. Daarom besloot ik om zelf een marinade te bedenken. Het blijft altijd een beetje uitproberen met dit soort dingen. Gelukkig pakte het goed uit. Je kunt tussendoor ook even proeven waardoor je weet of je nog wat meer van een bepaald kruid erin moet doen. 

Marinade:

  • 100 ml Ketjap manis
  • 50 ml Sweet chilisaus
  • Flinke dot sambal
  • Verse knoflook (2 teentjes)
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Kneep honing

Je kunt in plaats van ketjap ook soja gebruiken en in plaats van sweet chili kun je ketchup gebruiken. Ik heb dit keer de kip met de marinade ingesmeerd en direct in de slowcooker gedaan, echter is het nog beter om dit 24 uur in de koelkast te laten staan. Zo trekt het beter in de kip. 

Ik heb zelf een slowcooker van 6 liter die ik op ‘low’ heb gezet voor 5 uur. Daarna viel de kip van het bot af. Wil je liever je kippenbouten heel uit de slowcooker halen dan kun je ze ook zo’n 4 of 4,5 uur erin laten en daarna nog even 10 minuten onder de grill voor een krokant jasje.

Dit recept is hier in huis een groot succes en zal dus, met de nodige aanpassingen (de marinade langer in laten trekken en de slowcook tijd verkorten zodat het nog in de oven kan) vaker gemaakt worden. 

Ben je op zoek naar andere Slowcooker recepten? Ik heb ook nog een lekker recept voor erwtensoep uit de slowcooker. Andere recepten zoek ik zelf op internet of via Pinterest. Al zal ik binnenkort weer eens een nieuw recept uitproberen.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje