Kippenbouten uit de slowcooker (recept)

gemarineerde kippenbouten in slowcooker

Sinds een aantal weken heb ik een slowcooker in huis dus heb ik al een hoop recepten uitgeprobeerd. Vaak recepten van anderen die ik aanpaste maar ik heb ook al wat eigen probeersels gemaakt. Daar zijn deze kippenbouten een voorbeeld van. Een heel simpel recept, met ingrediënten die iedereen wel in huis heeft. 

Gemarineerde kippenbouten uit de slowcooker

Ik had wat recepten opgezocht voor een lekkere marinade maar allemaal hadden ze wel een ingrediënt die ik niet in huis had. Daarom besloot ik om zelf een marinade te bedenken. Het blijft altijd een beetje uitproberen met dit soort dingen. Gelukkig pakte het goed uit. Je kunt tussendoor ook even proeven waardoor je weet of je nog wat meer van een bepaald kruid erin moet doen. 

Marinade van de kippenbouten slowcooker:

  • 100 ml Ketjap manis
  • 50 ml Sweet chilisaus
  • Flinke dot sambal
  • Verse knoflook (2 teentjes)
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Kneep honing

Je kunt in plaats van ketjap ook soja gebruiken en in plaats van sweet chili kun je ketchup gebruiken. Ik heb dit keer de kip met de marinade ingesmeerd en direct in de slowcooker gedaan, echter is het nog beter om dit 24 uur in de koelkast te laten staan. Zo trekt het beter in de kip. 

Ik heb zelf een slowcooker van 6 liter die ik op ‘low’ heb gezet voor 5 uur. Daarna viel de kip van het bot af. Wil je liever je kippenbouten of kippenpoten heel uit de slowcooker halen dan kun je ze ook zo’n 4 of 4,5 uur erin laten en daarna nog even 10 minuten onder de grill voor een krokant jasje.

kippenbouten slowcooker kippenpoten slowcooker

Dit recept is hier in huis een groot succes en zal dus, met de nodige aanpassingen (de marinade langer in laten trekken en de slowcook tijd verkorten zodat het nog in de oven kan) vaker gemaakt worden. 

Ben je op zoek naar andere Slowcooker recepten? Bijvoorbeeld slowcooker recepten met kip? Ik heb ook nog een lekker recept voor erwtensoep uit de slowcooker en via deze pagina vind je nog meer recepten. Andere recepten zoek ik zelf op internet of via Pinterest. Al zal ik binnenkort weer eens een nieuw recept uitproberen zoals dit broodje pulled pork.

Klik op de afbeelding hieronder om het e-book met slowcooker recepten te bestellen van mijn collega bloggers Joyce van Mamsatwork! slowcooker reepten ebook

5 reacties op “Kippenbouten uit de slowcooker (recept)

Reageren is niet mogelijk.