Ontdek een smaakvolle combinatie in dit eenvoudige, maar verrukkelijke recept voor een kip perzik ovengerecht. De sappige perziken en malse kipfilet worden perfect samengebracht in een harmonie van zoete en hartige smaken. Dit gerecht is geen genot voor het oog maar is wel ontzettend lekker én goedgekeurd door de kinderen. Volg de eenvoudige stappen en binnen de kortste keren zet je dit verrukkelijke kip perzik ovengerecht op tafel. Een absolute aanrader voor liefhebbers van verrassende smaakcombinaties!
Inhoudsopgave
Recept voor de kip perzik ovengerecht
Dit ovengerecht met kip en perzik staat minimaal elke maand op ons weekmenu. De kinderen zijn er namelijk dol op en om eerlijk te zijn mijn man en ik ook. Het is niet het meest gezonde gerecht gezien de bladerdeeg en de kruidenkaas die we gebruiken. Echter is het wel echt om te smullen. Daarom bij deze het recept voor dit lekkere ovengerecht, die je zeker eens geprobeerd moet hebben.
Wat heb je nodig?
- 400 gram kip
- een blik perziken
- 2 pakjes bladerdeeg (ik had ongeveer 14-16 plakjes nodig)
- 4 bosuitjes
- 1 dl ketkap manis
- een bakje kruidenroomkaas (wellicht twee)
- zout en peper
Verder nog een ovenschaal (pak niet net zoals ik een hele grote), een pan om de kip in te bakken en boter om de ovenschaal mee in te smeren.
Ik heb helaas geen foto’s van hoe het proces er tussendoor uit ziet. Maar ik zal even kort uitleggen hoe je dit recept het beste kunt maken.
Zo maak je dit kip en perzik ovengerecht
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180-200 graden. Snijd de kip, de bosuitjes en de perziken in stukken. De kipstukjes doe je in een bak en je voegt hier de ketjap, zout en peper aan toe. In een koekenpan verhit je wat olie en je fruit de uitjes zachtjes glazig. Daarna kun je de kip toevoegen en bakken tot het gaar is. Laat het geheel daarna uitlekken in een vergiet zodat het gerecht niet te vochtig wordt.
Bekleed de ovenschaal met de vellen bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Schep de helft van het kipmengsel over de bodem en verdeel de helft van de perziken eroverheen. Daarna nog de helft van de roomkaas erover en herhaal daarna de handelingen totdat alles in de schaal is gestapeld. Bij mij was de schaal zo groot dat ik maar 1 laag had. Wat eigenlijk ook heel erg lekker is.
Dek het gerecht af met de overige bladen bladerdeeg, druk de randen goed dicht en prik enkele gaatjes in het deeg. Bak het geheel ongeveer in 30-40 minuten goudbruin en gaar!
Maris zegt:
Dit klinkt erg lekker! Helaas heb ik thuis iemand zitten die van de “Geen fruit bij vlees” politie is 🙁
Misschien maar eens een keer maken als ik alleen thuis ben.
Marijke zegt:
Klinkt goed! Is het ook vullend genoeg? Want ik ben bang dat er anders mij iemand van de andere kant van de tafel aankijkt waar de rest van het eten blijft
Insoon zegt:
Klinkt lekker! Ik ga het recept effies opslaan 😉