Op zoek naar de kinderwagen

Sinds we zwanger zijn let ik op dingen waar ik normaal niet op let. Zo ook op kinderwagens. Telkens als ik een mama voorbij zag lopen met zo’n wagen keek ik eerst naar de wagen zelf en dan pas wat erin ligt. Heel gek misschien maar ik ben altijd heel nieuwsgierig waarmee ze lopen en of dat iets voor ons zou zijn. In de babywinkels ging mijn aandacht (na alle oehhh’s en aahhh’s bij de babykleding) dan ook vrijwel direct naar de kinderwagens. Want wat een keus heb je zeg! En hoe moet je nu eigenlijk kiezen? Waar let je op? Daarover deze blog.

  • De eerste vraag die je moet beantwoorden voordat je een kinderwagen koopt is ‘waarvoor ga ik hem gebruiken?’ Ga je er veel mee wandelen in de stad/in het dorp of wordt hij veel in de bossen gebruikt of op ander on-vlak terrein? Dit is erg belangrijk bij het bepalen van een kinderwagen want als je veel in de bossen wandelt heb je grote wielen nodig. Gebruik je hem vaak in winkelgebied? Dan is het weer erg belangrijk dat de wagen erg flexibel is en enorm wendbaar.
  • Waar je dan naar kijkt is de gebruiksvriendelijkheid van de wagen. Wil je de reiswieg juist laag of hoog, want ook daar zit verschil in. Hoe klap je de wagen in? Past hij in de auto en hoe zwaar is de kinderwagen eigenlijk? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen voordat je een keus maakt.

Het gaat dus niet alleen om de mooiigheid van de wagen of de prijs. Al zijn die twee dingen uiteraard ook wel belangrijk. Maar je kunt wel een kinderwagen uitkiezen die qua prijs en kleur precies in je straatje valt, als je hem na 3x gebruiken ergens in de schuur neerzet omdat je hem niet prettig rijden vind of omdat hij niet in de auto past dan is dat zonde van je geld.

4 reacties op “Op zoek naar de kinderwagen

  • Er is inderdaad ontzettend veel keuze hè… Hebben jullie al iets gevonden wat helemaal naar jullie smaak is?

    Een fijn weekend!

  • Ik vind vooral de prijzen echt schrikbarend, als je bedenkt dat je ze maar een korte periode gebruikt… pfff, wat een uitgave…

    • Nou zo’n korte tijd gebruik je hem niet. Drie jaar per kind en zijn van plan om nog een tweede kind erbij te krijgen (als ons dat gegund is dan) dus dan gebruik je hem in totaal 6 jaar.. De prijzen zijn niet mis, dat klopt, maar het is toch wel erg fijn om te hebben! En je kunt uiteraard zelf bepalen of je hem nieuw koopt of 2e hands, verder ook in welke prijsklasse je wilt kijken!

  • Wij hebben een Joolz, en ik ben daar enorm tevreden over. Wij wonen in de stad en voor deze omgeving is ie zeer geschikt. Hij gaat heel makkelijk stoepjes op en af enzo. Echt een aanrader! Gelukkig kregen wij em van mijn schoonouders, want idd, je schrikt je gek van die prijzen..

Reageren is niet mogelijk.