Kinderliedjes tag

Bij Linda van Mamaliefde kwam ik deze tag tegen. Hij is gemaakt door Iooon en ik vond hem zo leuk dat ik hem gewoon over moest nemen. Ik hou van muziek, van liedjes en van meezingen dus kom maar op met die vragen!

Welke liedjes herinner je je nog dat je ouders met je zongen?

Oei, moet ik het me echt herinneren? Want ik herinner me dat dus niet. Maar ik gok ‘in de maneschijn’. Puur omdat mijn mams dat nu nog zingt voor mijn kleine meid haha. Maar ‘zo gaat het damespaard het damespaard gaat zo’ kan ik me ook nog goed herinneren! Geloof dat mijn opa dat altijd met mij deed!

Wat is je favoriete kinderliedje van vroeger?

Uhm ik vond de smurfenhouse erg leuk altijd haha. Kent iemand dat nog? En ik vond ook Kinderen voor Kinderen altijd geweldig! “Op een onbewoond eiland..”! Oh ja en toen ik iets ouder was en met het korfbal op kamp ging zongen we altijd “overal waar we komen, vragen de mensen”, dat was ook echt een geweldig nummer omdat je steeds harder ging zingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Welk kinderliedje zing jij het liefst voor je kind?

Op het moment zing ik graag een liedje van Monique Smit “aardappels met chocola”. Dit liedje zit heel vers in mijn hoofd dus dat is wel leuk.

Hoe reageert je kind daarop?

Fay vindt het sowieso geweldig als ik zing, maakt niet uit wat ik zin en of het wel een echt liedje is. Ze straalt dan helemaal en begint met haar hele lijfje (inclusief voetjes en hoofdje) te dansen!

Welk liedje hoort jouw kind het liefst?

Uhm ik merk heel erg verschil bij Fay wanneer er iets op staat van Bruno Mars. Dat is echt iets wat zij volgens mij gewoon nog herkent van tijdens de zwangerschap. Ik heb dat toen erg veel gedraaid, ook zijn we toen naar zijn concert geweest in Antwerpen. Maar verder vindt ze allerlei soorten liedjes wel leuk. Als er maar gezongen wordt!

Waar haal je je inspiratie voor liedjes vandaan?

Ik heb een aantal kindercd’s gekregen van mijn schoonmoeder, echter zijn dat wel allemaal oude liedjes en ik probeer toch een beetje mee te gaan met de tijd. Daarom zoek ik op YouTube liedjes op en kijk ik naar de liedjes die bij kinderprogramma’s horen.IMG_6151

Heb je speciale liedjes voor bepaalde momenten op de dag, in de week of in het jaar?

Nee nog niet, maar als ze straks naar de peuterschool gaat dan zal dat wel komen. Zelf ben ik ook juf geweest en we hadden altijd speciale liedjes voor het openen van de dag bijvoorbeeld en bij het eten en drinken. Dus wij zullen dat wel overnemen, leuk vind ik dat.

Heb je ook ‘moderne’ kinderliedjes in je repertoire, zo ja welke?

Ik heb niet echt een repertoire maar ik probeer wel liedjes van babytv, woezel en pip, K3 en bijvoorbeeld die van Monique Smit regelmatig te draaien. Het is voor Fay dan ook een herkenning aan het worden.

Zing je ook weleens andere liedjes dan kinderliedjes, zo ja welke?

Ik zing alle liedjes mee die ik hoor haha. Ik zing zo vals als een kraai, maar ik hou van zingen. En Fay vind het alleen maar leuk als mama zingt dus ik ga lekker door. Meestal doe ik er dan ook nog gek bij zodat ze helemaal giert van het lachen!

Zingen je partner en de opa’s en oma’s ook weleens liedjes voor je kind? Wat zingen zij zoal?

Ik weet van mijn schoonmoeder dat zij wel regelmatig zingt, maar welke liedjes dat allemaal zijn weet ik niet haha. Zul je haar moeten vragen.

3 reacties op “Kinderliedjes tag

Reageren is niet mogelijk.