Kinderkamer update | hoe nu verder?

kinderkamer

In januari plaatste ik een to do list voor de kinderkamer. Aangezien er een tweede spruit onderweg is verhuist onze peuter naar een nieuwe kamer, maar daar moest werkelijk nog ALLES aan gedaan worden. Als ik nu terug kijk op die to do lijst moet ik stiekem wel lachen, want het klusgedeelte is totaal anders geworden. 

Geen behang maar verf

Zo waren we op zoek naar een behanger en behang terwijl we uiteindelijk een stucadoor hebben laten komen. Ook is de muur niet behangen maar geverfd. Door mijn man (met een beetje hulp van Fay haha). Daarvoor gebruikten we hele mooie en fijne verf van Flexa*.

Het uitzoeken van de kleur was nog wel even een ding, aangezien ik eigenlijk geen roze wilde maar mijn dochter wel. Maar op de site van Flexa kun je heel fijn zoeken in het kleurpalet, de kleur verf in een bepaalde kamer zien (via een handige tool) en als je dan nog niet zeker van je zaak bent kun je ook een kleurtester aanschaffen voor €1,99 waarmee je de kleur op de muur kunt testen.

Een nieuwe kast

Daarnaast wilde ik heel graag een tweedehands kast die ik kon opknappen. Maar uiteindelijk werd het toch een nieuwe kast, van de Ikea. Waarom zul je je afvragen? Nou ik werd helemaal gek van mijn zoektocht. De kasten die ik tegenkwam waren of mega duur, ja ook tweedehands, of ze waren ontzettend smal. Een kast van 70cm breed is echt te klein voor de kleding van de peuter. Plus ik denk ook even aan de toekomst en hoe groter ze wordt hoe groter de kleertjes ook. Dus daar moet je óók rekening mee houden.

Dus toen we getipt werden voor deze kast bij de Ikea werd ik enthousiast. Hij is groot genoeg, maar ook niet te groot, er is een fijn hanggedeelte en genoeg ruimte om kleding neer te leggen. Plus de spiegel overtuigde zowel mij als mijn dochter.

Kinderkamer – hoe nu verder?

Inmiddels zijn we dus zover dat het bed van Fay al in de kamer staat plus de nieuwe kast. Er is ook al een hoekje gecreëerd om te lezen, al ontbreken de boekjes nog. Maar ja, hoe nu verder? Ik wil eigenlijk ook nog een kast of iets voor Fay haar speelgoed. En het liefst een tafeltje of bureau achtig iets. Ik had daarvoor een heel leuk idee, maar de muur is weer te klein om dat idee uit te voeren. Jammer!

Ook willen we nog iets voor het grote raam. We hebben rolluiken maar dat oogt niet zo gezellig sowieso. Voor inspiratie kijk ik graag op de site van VELUX* aangezien je daar echt veel verschillend raamdecoratie vindt.

Verder moet er natuurlijk nog van alles aan de wand komen te hangen en mag er nog meer gedecoreerd worden. Dus ook daarvoor zijn we op zoek naar inspiratie. Op Pinterest vind je een heleboel, maar het is vaak iets te “perfect” naar mijn zin. We zoeken nog even door en zodra de kamer volledig af is komt er uiteraard nog een roomtour!

Heb jij wellicht ideeën voor de “speelgoedkast”?

* Dit item is gesponsord. Echter beïnvloed dat niet onze mening. 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

16 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 30 maart 2017 om 06:03

  Ik zou nog ergens een tafeltjes neerzetten. Ik vind de kleur erg mooi op de muur. Hier zijn we ook bezig met de kamer van de jongens. Toevallig hebben hun nu een veel kleinere kast gekregen.

 2. Kimberly op 30 maart 2017 om 07:18

  Blijft lastig hè. Wij willen ook een grote-meiden-kast omdat Evi’s kleding nog steeds in de babykamer-kast hangt nu. Ik heb er allemaal ideeën over maar de kracht ontbreekt nog om hem samen te gaan stellen. Ik vind het roze kleurtje erg leuk geworden trouwens!

 3. Lisette op 30 maart 2017 om 07:28

  Kasten vind ik ook altijd zo prijzig. Een kast met meerdere opbergvakken is handig zodat het speelgoed gesorteerd wordt. Hier een kleine kamer voor mijn dochter dus hebben een bed met wat opbergkastjes er onder. En een iets kleinere kledingkast. …De kleur op de muur vind ik erg mooi staan! Succes!

  • Nicole op 30 maart 2017 om 09:32

   Ja het bed heeft inderdaad ook drie grote lades. Die kunnen natuurlijk ook voor speelgoed! Je had hetzelfde idee als mijn man haha.. Thanks!

 4. Jacqueline op 30 maart 2017 om 07:33

  Heeft ze nu al die hele kast nodig voor haar kleren? Anders zou je daar een gedeelte van kunnen gebruiken voor speelgoed. Dat is wat ik bij mijn dochter ga doen. En daarnaast krijgt ze een bureau met laatjes voor haar knutselspullen.
  Anders is een kist ook leuk, of een boekenkast met mandjes erin.

  • Nicole op 30 maart 2017 om 09:37

   Nee nog niet helemaal nodig. Wel een goede tip dus.. Dank je 🙂

 5. Nicole op 30 maart 2017 om 08:30

  Bizar hé dat het soms tweedehands duurder is als nieuw! Hadden wij bij een eettafel zoektocht! Ook maar nieuw gekocht dus! Is een speelgoed kist geen idee? Kun je meestal ook erg leuk pimpen met de naam enzo!

 6. Nicole op 30 maart 2017 om 08:42

  Wij hebben een kast van ikea met bakken erin. Eentje voor al het beddengoed enzo en eentje voor Spencers speelgoed.

  • Nicole op 30 maart 2017 om 09:52

   Ja daar heb ik ook aan zitten denken inderdaad, die hebben wij zelf ook beneden en in slaapkamer..

 7. Volgmama op 30 maart 2017 om 08:54

  Mooi kleurtje in Fay haar kamer <3

 8. Jenn op 30 maart 2017 om 09:12

  Leuk om te zien, mooie kleur!

 9. Marijke op 30 maart 2017 om 10:00

  Wij zijn ook bezig met de kamer van T. Kast staat, muren moeten eigenlijk nog opnieuw… Geen idee nog wat.
  En dan bakken voor het speelgoed erbij. Stukje bij beetje, als ik wat tegenkom, want ik heb ook werkelijk geen idee. Of zal ik de trofast kast die nu beneden staat gewoon naar boven verhuizen?

  Haha ik volg je zoektocht, wellicht doe ik dan nog een goed idee op.

 10. MamaIssues op 30 maart 2017 om 11:23

  Wat een heerlijke kleur op de muur! Inderdaad een bureautje is altijd leuk, helemaal als ze straks wat ouder is kan ze lekker rustig kleuren op haar kamer, doet mijn dochter ook graag 🙂
  Fay zal wel heel erg blij zijn met haar nieuwe kamertje 🙂

 11. Dewi op 30 maart 2017 om 20:42

  Mooi kleurtje en leuk en praktisch bed! Ik heb voor beide meiden zo’n lage kast van ikea met vier vakken (die bekende) en daarin van die manden daar bewaren ze hun speelgoed in. Op de kastje zelf staat bij de een, die van 10 jaar, boeken en een leeslampje en bij die van vijf staat haar playmobil kasteel (anders staat die ook maar op de grond)

  • Nicole op 31 maart 2017 om 08:57

   Ja ik wilde eigenlijk 2 van die kastjes en dan een plank erover als bureau zijnde. Maar daarvoor te weinig ruimte. Een zo’n kastje kan wellicht nog wel!

 12. Maai op 31 maart 2017 om 14:20

  Grappig, wij willen hetzelfde bed voor Fenne heb en. Zit hier ook nog een bed onder? Ik ga dat toch eens uitproberen die tool om te zien hoe het staat, alleen al omdat het gewoonlijk is. Maar eerst jongenskamer afmaken ?

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje