Kinderkamer roomtour (meisje)*

Tijdens mijn zwangerschap van de jongste is onze dochter verhuisd van de babykamer naar een eigen kinderkamer. Aangezien die verhuizing alweer meet dan een jaar geleden was, werd het tijd om jullie een roomtour te geven. Dit keer zonder video, alleen met foto’s. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden.

Inrichten van een kinderkamer

Het inrichten van de kinderkamer voor onze (toen nog) peuter / (nu) kleuter vond ik nog best een klus. Want niet alleen ik moet het mooi vinden, ook mijn dochter zelf.

Wat is belangrijk in een kinderkamer?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat ik zelf erg belangrijk aan de kinderkamer vind is dat hij niet te vol staat. Er moet genoeg ruimte zijn om te kunnen spelen. Er moet wat opberg ruimte zijn zodat we speelgoed en kleding kwijt kunnen. En het is natuurlijk belangrijk dat onze dochter er graag slaapt en speelt. Ze moet tenslotte toch een aantal jaar met zo’n kamer doen, dus ze moet het wel mooi vinden ook.

De muren

Wat betreft de muren hadden we zelf al het idee om één muur een kleur te geven en de andere muren wit te houden. Welke kleur dit wordt mocht onze dochter mee helpen uitkiezen. Ze ging, zoals verwacht, voor roze. En ondanks dat ik zelf niet wild ben voor roze vond ik toch dat we dit moesten doen. Het is tenslotte haar kamer. Gelukkig zijn er meerdere tinten roze en dus ben ik op de website van Flexa gaan zoeken naar kleuren roze die zowel ik als ons meisje leuk zou vinden.

Nadat ik een aantal kleuren had geselecteerd heb ik de visualizer app gedownload en daarmee gekeken hoe de kleuren op de muur vallen. Uiteindelijk kwam ik bij oud roze uit. Ook mijn dochter vond dit een mooie kleur dus we verfden de muur waar het bed tegenaan kwam te staan in deze kleur.

De Kledingkast

De zoektocht naar de kledingkast was volgens mij nog het moeilijkste. Ik wilde geen kast die teveel ruimte in zou nemen. Maar ik wilde wel een kast waar ik kleding in kon hangen, maar ook leggen. En dan het liefste nog met een spiegel. Uiteindelijk hebben we er gelukkig eentje gevonden, maar al sla je me dood.. ik heb geen idee meer waar! Heel stom dat ik dat niet ergens opgeschreven heb, maar het is alweer een jaar geleden dus mijn excuses.

kledingkast kinderkamer

Het bed

We hadden het bed al, dus daar een nieuwe van kopen vonden we zonde. Plus dit bed heeft ook nog eens twee hele handige functies. Je kunt hem namelijk uitschuiven zodat je er een twee persoons bed van maakt. Leuk en handig als er een vriendinnetje komt logeren. En er zitten drie hele grote lades in waar je dan bijvoorbeeld beddengoed en/of speelgoed in kunt doen. We kochten dit bed ooit eens bij de Ikea in de koopjeshoek.

Verlichting

Nu ga ik even heel eerlijk zijn en toegeven dat we eigenlijk een jaar lang alleen een gloeilamp in de slaapkamer hadden hangen. We wilden telkens weer een lamp kopen, maar het kwam er op een of andere manier niet van. Gelukkig mochten we onlangs van Directlampen.nl een aantal nieuwe lampen uitkiezen en daar zat ook een hele mooie hanglamp bij voor in de kinderkamer. Sowieso hebben ze daar echt hele mooie lampen, ook voor in de woonkamer of bijvoorbeeld een kantoorruimte. Bekijk hier de lampen die ze speciaal voor de kinderkamer hebben.

verlichting kinderkamer

De kinderkamer roomtour

En dan zoals beloofd de kinderkamer roomtour. Hierboven heb je natuurlijk al wat foto’s gezien en heb je ook al een idee van de kamer. Maar met de foto’s hieronder krijg je een nog duidelijker beeld. Wel moet ik even zeggen dat de kamer toch nog niet helemaal af is. Zo is de deur nog niet geverfd en heeft dus een lelijke kleur. Maar als we daar aan beginnen dan moeten we alle deuren boven doen en om eerlijk te zijn hebben we daar voorlopig nog een tijd voor/zin in.

Daarnaast is de vensterbank nog niet goed afgewerkt, deze wil ik ook nog schilderen. En de rolluik is natuurlijk verre van mooi, maar goed meestal staat hij of helemaal open zodat je hem niet ziet. Of hij is dicht, maar dan slaapt de kleine meid.

Wanddecoratie

wanddecoratie kinderkamer

Op de foto hierboven zie je nog een klein gedeelte van de kledingkast, daarbovenop staat een box met memories. En een klokje met “at this moment time stood still”, waarop de geboortetijd van Fay staat samen met haar naam en geboortedatum.

Dan zie je naast de deur een lattenbodem tegen de muur hangen. Ik heb er lang over gedaan om te bedenken wat we hiermee zouden doen. Ik had het idee in de Ikea opgedaan, maar was vergeten vast te leggen wat ze er daarmee gedaan hadden. Maar foto’s zijn altijd een goed idee en ondanks dat de foto’s die er nu hangen al best oud zijn en er nog meer bij moeten vind ik het al een leuk effect geven.

Leeshoekje

leeshoekje kinderkamer

In het hoekje tussen het bed en de kledingkast heb ik een soort leeshoekje gecreëerd. We hebben daarvoor een leuke poef bij de kringloop gehaald en gebruikten de klamboe die we bij Fay boven het ledikantje hadden hangen als “tent”. Een paar kussens en een tafeltje met daar wat boeken op en je leeshoekje is klaar.

Kledingrekje voor verkleedspullen

kledingrekje kinderkamer

We hebben ook een heel leuk kledingrekje in de kamer staan. Deze heeft mijn schoonvader zelf gemaakt. Daar hangen doorgaans de prinsessen jurkjes en andere verkleedkleding van onze dochter op. Ook proberen we daar alle schoenen telkens te verzamelen (in de praktijk dwalen die door het hele huis) en in het mandje liggen dan vaak haarbanden ofzo. Maar ook die verdwijnen wel eens naar beneden of andere ruimtes. Ook zie je de loopauto die ook al in de babykamer van Fay stond.

Overige decoratie

kinderkamer roomtour meisje

Verder staat er nog een heel leuk krukje die mijn schoonmoeder zelf heeft gehaakt. De kop van het schaap is wel erg zwaar dus meestal hangt hij helemaal naar beneden. Dit krukje wordt vooral gebruikt door Fay om een nachtlampje op te zetten of een boekje op te leggen als ze gaat slapen. Ook wil ik eigenlijk nog een ander vloerkleed maar totdat ik hét kleed heb gevonden ligt dit neppe schapenvacht er nog even. Uiteraard in lichtroze. Precies zoals ons dametje mooi vindt, haha.

Ik ben heel benieuwd wat je van de kinderkamer van onze dochter vind, laat dus gerust een reactie achter!

3 reacties op “Kinderkamer roomtour (meisje)*

  • Wat een superleuke kamer heeft Fay en dat leeshoekje vind ik echt geweldig. En jammer dat je niet meer weet waar de kast vandaan komt, want die vind ik wel echt heel gaaf.

  • Aahh, wat een mooie kamertje heeft Fay! Ik vind de oudroze kleur op de muur heel mooi. Mijn favoriete hoekje is het leeshoekje. Heel erg knus. Leuk gedaan Nicole.

Reageren is niet mogelijk.