Het kinderfeestje van een zesjarige

Het is alweer twee weken geleden, maar ik wilde toch nog even terugblikken op het kinderfeestje van onze dochter die zes jaar werd. Op de dag dat ze jarig was en zes jaar werd en vierde ze haar kinderfeestje samen met al haar vriendinnetjes uit groep 2.

Het kinderfeestje

Op de dag dat ze werkelijk jarig was vierde Fay ook haar kinderfeestje. Haar verjaardag viel namelijk op een vrijdag en op die dag zijn ze altijd om half 1 uit van school. Een ideale dag dus om een feestje te vieren met al je vriendinnetjes. De uitnodiging werd al een week of drie eerder gestuurd en daarop stond vermeld dat het feestje om 13.30 uur zou starten en dat de kinderen rond 17.30 uur met een volle maag weer thuis gebracht zouden worden.

Cadeautjes uitpakken en zeemeerminnen staarten

Het feestje begon gewoon bij ons thuis in de woonkamer. Nou ja gewoon… Wanneer je acht meiden in huis hebt dan is het een behoorlijk kippenhok. Allemaal waren ze dol enthousiast en ze droegen Fay op handen. Toen iedereen er was hebben we een leuk spel gedaan met de cadeautjes. Een doorgeef spel op muziek in de trant van de stoelendans. Maar dan dus met pakjes. De meiden vonden het geweldig en Fay dus ook. Telkens wanneer de muziek uit ging en Fay een pakje in haar handen had mocht ze deze uitpakken. Wat een feest! Ze kreeg namelijk zoveel leuke dingen.

Daarna was het tijd voor de lekkere (en mooie) zeemeermin cupcakes en een bekertje ranja. Nadat dat allemaal op was (ik wist niet dat ze zo snel konden eten en drinken) was het tijd om ons voor te bereiden op het weg gaan. Alle meiden eerst even naar de wc, handen wassen en jas aan. Ondertussen kwam de moeder van een van de vriendinnetjes want zij hielp mij die middag mee met rijden en gezelschap houden. Superfijn!

Bowlen en frietjes eten

We reden naar een dorp verderop waar ze een groot bowlingcentrum hebben. Fay is namelijk dol op bowlen dus dat leek me een leuke activiteit voor een kinderfeestje. We kregen twee banen en dus werden er groepjes van vier gemaakt. Er waren twee meiden bij die nog nooit hadden gebowld, maar het bleek al snel dat zij het ook erg leuk vonden. De meiden moedigden elkaar allemaal aan en gaven tips. En iedereen juichte net zo hard voor de ander, of er nu 1 pin om ging of allemaal. Superleuk om te zien.

Na anderhalf uur bowlen waren de meiden er wel klaar mee en dat was maar goed ook want de frietjes en snacks kwamen eraan. Lekker aan een lange tafel zitten en dan ook nog zelf mogen kiezen wat voor drinken ze erbij willen. Dat was een groot feest. Nadat iedereen lekker gesmikkeld had werd het tijd om de bedankjes uit te delen en weer terug naar huis te gaan. Wat een feest!

2 reacties op “Het kinderfeestje van een zesjarige

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *