Kinderfeestje van een vijfjarige

kinderfeestje 5 jarige

De meeste kinderen vieren met hun vijf jaar hun eerste kinderfeestje. Tenminste, dat is bij ons zo en ook bij de mensen om ons heen hoor ik dat. Met vier jaar gaan ze net naar school en is dat allemaal nog zo nieuw, dus met vijf jaar een kinderfeestje vieren klinkt dan veel fijner. Maar wat is nou leuk om te doen op een kinderfeestje van een vijfjarige? Hoe lang moet zo’n kinderfeestje duren? En zit er nog een verschil tussen jongens en meisjes?

Kinderfeestje van jongens en meisjes anders?

Als ik praat over mijn eigen kinderen dan zijn de kinderfeestje van beide echt anders. Het eerste kinderfeestje van onze dochter was thuis met vooral veel geknutsel en gefrutsel en veel gezelligheid. Ze hebben cupcakes versierd, gedanst, een sieradendoosje gemaakt en nog meer van dat soort leuke meiden dingen. Echter toen de vijfde verjaardag van ons zoontje dichterbij kwam wist ik al ‘ik wil geen thuis-feestje’. Ons huis en tuin zijn klein en jongens zetten toch sneller de boel op zijn kop. Helemaal niet erg natuurlijk, maar dat zag ik thuis dus niet zitten. Dus ja, in onze ogen is een kinderfeestje van een jongen en meisje echt anders. Het ligt echte ook gewoon volledig aan het kind en aan wie ze uitnodigen.

Lees ook: Voorbereidingen voor het eerste kinderfeestje

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoe lang duurt een kinderfeestje?

Dan komt er ook altijd de vraag hoe lang je zo’n kinderfeestje laat duren. Vooral voor jonge kinderen kan zo’n kinderfeestje al erg prikkelend en vermoeiend zijn. Dus dan is een duur van zo’n 2 tot 3 uur eigenijk al genoeg. Wij vieren onze kinderfeestjes eigenlijk bijna altijd van 13.30 / 14.00 uur tot ongeveer zo’n 17.00 / 17.30 uur. Met uitzonderingen daargelaten, het kinderfeestje van onze dochter die acht jaar werd was van 12.30 tot 17.30 uur. Maar dat kwam ook omdat we naar een dierentuin gingen.

Wat is leuk om te doen op een kinderfeestje van een vijfjarige?

Het is vooral belangrijk om te kijken naar wat jouw kind leuk vindt om te doen. Echter is een vijfjarige al snel tevreden. De kinderfeestjes waar ons zoontje naartoe ging waren veelal in een binnenspeeltuin. Terwijl bij onze dochter het vaak feestjes thuis waren. In de tuin wanneer het mooi weer is (veel van haar vriendinnen zijn rondom de zomer jarig). Of gewoon lekker binnen en daar allerlei spelletjes en knutsels doen. Eigenlijk hebben kinderen niet zoveel nodig om veel plezier te hebben.

Het kinderfeestje van ons zoontje verliep anders dan we van te voren gepland hadden. Hij is in juni jarig en zijn verjaardag viel op een woensdag waardoor we het ook op zijn verjaardag zelf wilden vieren. Normaal gesproken is het altijd mooi weer, dus we besloten om naar een grote speeltuin te gaan in de buurt. Eerst thuis de cadeaus uitpakken en wat lekkers eten en daarna spelen maar. Blijer dan met buiten spelen kun je ons zoontje niet maken. Echter bleek dus dat de weersvoorspelling op zijn verjaardag enorm slecht was.

Kinderfeestje van een vijfjarige

Dus twee dagen voor het zover was gooiden we de plannen om. We zijn thuis gestart met cadeaus verstoppen en uitpakken en cake versieren. We hebben de stoelendans gedaan, maar dan met kussens. En we hebben wat foto’s gemaakt. Daarna zijn we naar een bowlingbaan gereden en hebben we een uur gebowld. De jongens vonden het echt fantastisch en waren enorm enthousiast. Na het uurtje bowlen hebben we nog frietjes gegeten en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Een heel leuk kinderfeestje van een vijfjarige!

1 reactie op “Kinderfeestje van een vijfjarige

Reageren is niet mogelijk.