Kinderfeestje: een prinsessenthema

Eindelijk was het zover voor mijn dochter; haar allereerste kinderfeestje. Een kinderfeestje met een prinsessenthema. Al weken had ze er naar uit gekeken. Nadat ze eerst een halve dag naar school was geweest begon het aftellen pas echt. Het feestje zou om 14uur beginnen, maar gelukkig voor haar mocht één van haar vriendinnetjes al direct na schooltijd mee. Met zijn tweetjes waren ze door de woonkamer aan het stuiteren. Als echte prinsessen al, want de jurken werden natuurlijk meteen aangedaan.

Programma van het kinderfeestje met Prinsessenthema

Hoe goed je jezelf ook voorbereid op het kinderfeestje, dingen lopen altijd anders. Ik had geen draaiboek gemaakt van te voren, maar ik had wel voldoende activiteiten bedacht. Plus ik had wel een klein beetje in mijn hoofd wat we wanneer zouden doen.

Het begin van het kinderfeestje

We startten natuurlijk met het uitpakken van de cadeautjes. Nadat de cadeaus eerst gevonden moesten worden want we maakten er direct een verstop-spelletje van. Daarna aan tafel om lekker wat te drinken, cupcakes te versieren en natuurlijk meteen op te smullen.

Kinderfeestje: een prinsessenthema

Energie kwijt

Omdat alle zes de meiden vol energie zaten én het buiten droog was namen we ze mee naar het speeltuintje. Twee aan twee en onderweg flink zingen en huppelen. Het speeltuintje was een groot succes want zo konden ze even lekker ‘uitrazen’.

Knutselen

Daarna was het tijd om te knutselen. Onze dochter is echt dol op knutselen dus we hadden een aantal hele leuke creatieve dingen om te maken. Ze mochten kiezen, maar uiteindelijk wilden ze alles maken. Zo gezegd, zo gedaan.

Afsluiting

Daarna was het tijd voor frietjes om als laatste afsluiter de piñata in de vorm van een kroontje proberen stuk te slaan. Hier moest mijn man wel bij helpen, want het was nog niet zo makkelijk. Maar de prinsesjes waren erg blij met het snoep en vooral ook alle grote confetti wat eruit kwam vallen.

Cadeautasje

Bij het weggaan kregen de meiden ook nog een leuk cadeautasje. Ik had de tasjes zelf bij de Primark gehaald maar de inhoud kwam grotendeels van Souza for kids af. Van hen had ik een heel leuk pakket gekregen met daarin kroontjes, de knutselpakketten voor de spiegels en ook wat voor in de ‘goodiebag’.

Kinderfeestje: een prinsessenthema souza for kids

Elk prinsesje kreeg een armbandje, speldjes voor in de haren en lipgloss. Deze spulletjes had ik in het sieradendoosje gedaan die ze zelf versierd hebben.

Kinderfeestje: een prinsessenthema

De activiteiten van het prinsessenfeestje

Naast het verstop-spelletje met de cadeautjes en het buitenspelen hebben de meiden geknutseld en natuurlijk ook lekker vrij gespeeld.

Cupcakes versieren

Omdat vaak de helft van mijn baksels mislukken heb ik gewoon cakejes gehaald bij de supermarkt. Wel heb ik de botercreme met roze kleurtje zelf gemaakt en deze op de cupcakes gespoten. De meiden mochten zelf de cupcakes versieren met allerlei leuke decoratie die ik in Duitsland had gekocht. Eenhoorns, hartjes en nog veel meer. Dit viel in goede aarde!

Kinderfeestje: een prinsessenthema cupcakes versieren

Spiegel beplakken

Van Souza for kids had ik leuke knutselpakketjes gekregen. Eerst moesten de meiden de spiegels op elkaar plakken en daarna konden ze het versieren met allerlei steentjes. Je hebt van Souza ook hele leuke andere knutselsetjes zoals maskers versieren, vlaggetjes versieren maar ook tas ontwerpen. Super leuk om te doen op een prinsessenfeestje.

Kinderfeestje: een prinsessenthema spiegel versieren

Sieradenkistje versieren

Iets wat ik al heel lang in mijn hoofd had was het versieren van een sieradenkistje. Ik vond dat zo goed bij het thema passen, plus ik had bij de Action van die kleine kistjes gevonden waarbij dat heel goed ging. Daarnaast kwam het natuurlijk perfect uit met het cadeau van Souza wat we ontvingen. Dat paste er precies in.

Kinderfeestje: een prinsessenthema sieradenkistje versieren

Armbandjes maken

Tot slot hebben de meiden ook nog armbandjes gemaakt. In eerste instantie had ik hier zelf niet aan gedacht, maar een week voor het feestje zag ik een oproep van Dieneke van Miyy die bloggers zocht voor iets leuks voor een kinderfeestje. Dit paste helemaal in mijn straatje en toen mijn dochter de armbanden zag wilden zij dit ook doen op haar feestje.

Kinderfeestje: een prinsessenthema armbandjes maken

Het handige is dat je op de website van Miyy kinderfeestje pakketjes kunt bestellen met de armbandjes. Wij ontvingen een variant met daarbij ook de namen van de kinderen. Super leuk want zo hebben de meiden allemaal dezelfde armband maar wel met hun eigen naam.

Er zaten handige instructies bij die zelfs iemand met twee linkerhanden (ik) kan opvolgen. De meiden vonden het rijgen van de armbanden enorm leuk om te doen. Helaas ging het ook een paar keer mis toen het plakbandje wat op het uiteinde zat er telkens vanaf gleed. Dat kwam omdat de armband steeds zwaarder werd en als je hem dan optilt houd het plakbandje het niet. Het beste is dus om de armband op de tafel te leggen en telkens een klein beetje op te tillen om het volgende kraaltje erop te doen. Weten we dat ook voor de volgende keer. En die gaat zeker komen want onze dame heeft de smaak nu te pakken haha.

armbandjes maken Kinderfeestje: een prinsessenthema

Ook leuk op een kinderfeestje met prinsessen

Dit keer waren de meiden enorm druk met knutselen en konden ze er geen genoeg van krijgen. Ik heb een aantal keer gevraagd of ze wellicht iets anders wilden doen maar nee. Ze vonden dit hartstikke leuk. Super fijn natuurlijk, maar ik had natuurlijk wel wat reserve activiteiten klaar liggen.

Geef jij nou een feestje en willen ze helemaal niet knutselen of maar heel even dan zijn dit ook leuke dingen om te doen:

 • Laat de prinsessen elkaar opmaken
 • Kus de kikker (variant op ezeltje prikken)
 • Kroontjes dans (variant op de stoelendans)
 • Nagels lakken
 • Prinsessen tattoo’s opplakken
 • Lopen als een prinses (met boek op het hoofd)
 • Prinsessenbingo

Wil jouw dochter ook een prinsessen kinderfeest? Een aantal tips!

Nog een aantal algemene tips voor het houden van een kinderfeestje bij jou thuis. En een aantal tips speciaal voor wanneer je een prinsessenfeest wilt.

 1. Zorg dat je met minimaal twee volwassenen bent. Sowieso met het knutselen is het fijn om samen te kunnen helpen. Maar het is ook handig wanneer de een bijvoorbeeld bepaalde dingen alvast klaar zet terwijl de ander een activiteit doet met de kinderen.
 2. Breng broertjes en/of zusjes weg. Wij hadden ons zoontje naar oma toe gebracht.
 3. Maak een globale planning maar waai op de dag zelf met de wind mee. Kijk naar wat de kinderen willen.
 4. Houd de tijd in de gaten. De tijd vloog bij ons voorbij en voor we het wisten was het al tijd om te eten.
 5. Een thema feestje kan echt heel simpel zijn. Laat de kinderen bijvoorbeeld vanuit huis al de verkleedkleding aantrekken. Zo stonden er bij ons vijf prinsesjes aan de deur. Maar ook qua aankleding hoeft het niet moeilijk, houd je bijvoorbeeld aan 1 kleur. Roze was het in dit geval.
 6. Oud Hollandse spelletjes zijn makkelijk om te toveren in thema spelletjes. Een iets andere benaming of voorwerp kan al helpen.

Ik ben benieuwd: heb jij nog aanvullende tips voor het houden van een kinderfeestje thuis? Wil je meer weten over de voorbereidingen van een kinderfeestje dan heb ik daar ook nog een blog over geschreven. Liever een ander thema? Misschien is een eenhoorn kinderfeestje wel iets voor jouw dochter!

2 reacties op “Kinderfeestje: een prinsessenthema

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *