Kinderfeestje in de dierentuin bij Dierenrijk

Onze dochter gaf vorige week haar kinderfeestje in een dierentuin. Namelijk bij Dierenrijk Nuenen. Deze dierentuin ligt op een steenworp afstand van Eindhoven en is voor ons 30 minuten rijden. Mijn dochter komt daar regelmatig aangezien ze samen met haar broertje en haar oma een abonnement heeft. We kozen dit jaar voor dit uitje omdat ze vorig jaar geen kinderfeestje heeft kunnen geven door de welbekende ‘omstandigheden’. En omdat ze echt een dierenvriend is.

Een kinderfeestje in de dierentuin bij Dierenrijk

Er zijn bij Dierenrijk vier verschillende feestjes om uit te kiezen. Op het moment zelfs vijf omdat er nog een tijdelijk feestje bij gekomen is. Zo kun je kiezen voor:

  • Kinderfeestje bingo & traktatie; daarbij ontvangt de jarige een cadeau en krijgen alle kinderen een bingo kaart waarmee je door het hele park gaat speuren naar dieren en andere dingen in het park. Ook krijg je een heerlijke traktatie. Dit is het goedkoopste kinderfeestje die je in het park kunt geven.
  • Kinderfeestje bingo & feestmaal; dit kinderfeestje lijkt op het bovenstaande feestje alleen krijg je dan ook nog een heerlijke feestmaal bij.
  • Kinderfeestje olifant; bij dit kinderfeestje krijg je van de olifantenverzorger alles te horen over de verzorging van olifanten. Daarnaast help je de verzorger ook met het schoonmaken van de olifantenstal & maak je het voer klaar. En het allerleukste komt nog: je mag ook meehelpen met het voeren van de olifanten. Uiteraard krijg je ook hierbij een lekkere traktatie en heerlijke feestmaal.
  • Kinderfeestje dierenverzorger; dit kinderfeestje hebben wij uitgekozen voor onze dochter Fay. Bij dit feestje krijg je een kijkje achter de schermen bij de dierentuin en ga je het eten bereiden voor twee kleine diersoorten in het park. Daarna mag je ook die dieren zelf voeren. Je weet van te voren niet welke dieren, dat blijft een verrassing. Dit alles wordt begeleid door een deskundige gids van Stichting Wildlife. Ook hierbij ontvang je een cadeau voor de jarige, een traktatie en een feestmaal.
  • Er is momenteel nog een vijfde feestje waar je voor kunt kiezen. Namelijk een Dino feestje. Van 15 april t/m 6 juni zijn namelijk de Dino weken in Dierenrijk. Daarbij ontdek je langs de wandelroute 20 verschillende dino’s waaronder een T-rex. Bij het kinderfeestje krijg je een Dino-bingo kaart waarmee je dus de dino’s mag gaan zoeken. Ook leer je allerlei grappige en leuke feitjes over dino’s. Natuurlijk krijg je ook hier een lekkere traktatie en feestmaal bij.

Kinderfeestje Dierenverzorger bij Dierenrijk

Zoals ik al aangaf kozen wij voor het kinderfeestje dierenverzorger bij Dierenrijk. Aan de ene kant had Fay ook wel de olifanten eten willen geven, echter zag ze het schoonmaken van de stal niet zitten. Daarom dus de dierenverzorger. Want zo zou ze weer van alles te weten komen over de diverse dieren, mocht ze ook achter de schermen een kijkje nemen (in de keuken) én ook twee diersoorten eten geven.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Het kinderfeestje zelf was op een vrijdagmiddag. De school van de kinderen is dan altijd om 12.30 uur, dus we hebben op dat tijdstip alle kinderen verzameld en zijn naar Dierenrijk gereden. Daar kwamen we rond 13 uur aan en nadat we ons gemeld hadden en het tasje met het cadeau en de traktatie meekregen zijn we naar de binnenspeeltuin gelopen. Dat is ook een voordeel van deze dierentuin, is het slechter weer dan kun je jezelf daar alsnog vermaken. Wij hadden overigens geluk met het weer. Het was droog met een aangename temperatuur voor begin april. Het leuke van deze binnenspeeltuin is overigens ook dat wanneer de chimpansees binnen zijn je ze daar heel goed kunt zien.

kinderfeestje dierentuin dierenrijk

Nadat we even een broodje hebben gegeten, wat hebben gedronken én de cadeautjes hebben uitgepakt zijn we het park gaan rondwandelen. We hadden de starttijd van ‘het kinderfeestje’ iets later gezet zodat we ook eerst gewoon even tijd zouden hebben om rond te wandelen. Samen liepen we langs dieren zoals de otters, ringstaart maki’s, rode panda en natuurlijk ook de olifanten. We zagen dat ze binnen waren dus liepen we naar het binnenverblijf. Dat stinkt altijd behoorlijk maar je ziet de olifanten dan wel vrij dichtbij. Daarna liepen we weer verder en kwamen we nog een heleboel dieren tegen.

Ook hadden we een pasje meegekregen waarmee we onbeperkt gratis ranja konden halen dus bij een grote speeltuin deden we dat ook. Direct de traktatie (mini donuts) ook uitgedeeld. Daarna was het alweer tijd om terug naar de ingang te lopen omdat daar de gids van Stichting Wildlife ons op zou halen.

Stichting Wildlife zet zich in voor diverse natuurbeschermingsprojecten en organiseert allerlei activiteiten in zowel Dierenrijk als Safaripark Beekse Bergen, ZooParc Overloon en AquaZoo Leeuwarden.

Is Dierenrijk in Mierlo te ver voor het kinderfeestje? Dan is een kinderfeestje in Rotterdam misschien iets voor je!

Kijkje achter de schermen bij Dierenrijk

Eenmaal bij de ingang kwam de gids al snel en zij nam ons mee achter de schermen. Daar gingen we eerst naar een kar waar een heleboel schedels en andere dingen van dieren in zaten. Daar vertelde ze onder andere over het verschil tussen vleeseters, alleseters en planteneters. Een aantal kinderen had dit kinderfeestje al eens bij iemand anders gehad en zij wisten dus al veel. Toch leerden ook deze kinderen weer een boel nieuwe dingen.

Dierenrijk - kinderfeestje in een dierentuin

Hier wordt het voer bereid

Daarna mochten we mee naar binnen naar de keukens en de koelingen en vriezers waar al het eten wordt bewaard. De gids waarschuwde ons van te voren dat daar dus ook dode dieren liggen, omdat deze door andere dieren worden opgegeten. Denk aan kuikentjes, maar ook konijntjes. Ook de grote stukken vlees kan heel erg eruit ziet. Je mocht dus zelf goed voelen of je dat wel wilde zien en anders kon je gewoon even in de keuken blijven. Mijn dochter had per ongeluk al iets gezien en besloot dat ze niet nog meer wilde zien. Zij ging dus niet mee de koeling en vriezer in. Ze weet dat het bij de natuur hoort, maar wil het niet zo zien. En dat is helemaal prima natuurlijk!

Daarna werd het eten gemaakt. We mochten de zebramangoeste eten geven. Dit zijn leuke diertjes die familie zijn van de stokstaartjes en zij zijn zogenoemde alleseters. Ze eten vooral insecten, fruit, kleine reptielen, vogels en eieren. Het voer wat we aan deze dieren mochten geven waren meelwormen. Hier hoefden we dus niet zoveel voor te doen. We mochten echter ook de berberapen eten geven en zij lusten heel graag appels. De kinderen mochten dus appels snijden en deze in de rode emmers doen.

kinderfeestje dierentuin

Dieren voeren

Daarna was het dan eindelijk tijd om de dieren te gaan voeren. We begonnen bij de zebramangoeste. Deze diertjes zijn nieuw in de dierentuin en ontzettend leuk. Ze graven lange gangen en houden net zoals stokstaartjes van de zon. De meelwormen waren best koud omdat ze uit de vriezer kwamen, maar daar hadden de diertjes geen last van. Ondertussen liepen er ook andere dierenverzorgers (echte, dus geen kinderen) rond in het park en tegenover de zebramangoeste leven de otters die kuikentjes als eten kregen. Ook dat was erg interessant om te zien.

dierenrijk mierlo kinderfeestje

Daarna liepen we verder, via een aantal andere dieren zoals de gibbonaapjes, naar de berberapen. We stopten af en toe bij een aantal dieren waar de gids dan een hoop interessante weetjes vertelde. Wist je namelijk dat alle gibbon aapjes blond geboren worden? Na een jaar worden alle gibbons zwart en de mannetjes blijven ook zwart. De vrouwtjes kleuren met 5 of 6 jaar weer blond, dat gebeurd zodra ze volwassen zijn. Bij dierenrijk slingert er ook een zwart jonkie rond. Over een aantal jaar wordt ze echter weer blond, want het is een meisje.

Terwijl we langs het buitenverblijf van de chimpansees liepen zagen we dat ze naar buiten kwamen. Hoe leuk! Dus ook daar zijn we even blijven staan en kregen we weer een heleboel leuke dingen te horen. Daarna was het dan echt tijd om de berberapen eten te gaan geven. De kinderen moesten de stukjes appel dan over het water gooien, wat niet altijd even goed ging, Gelukkig kwamen veel appels wel bij de apen terecht en konden zij lekker gaan smikkelen. Na dit alles namen we afscheid van de gids, gingen de kinderen nog even in de grote speeltuin spelen en konden mijn moeder (die ook mee was, superfijn!) en ik lekker even een bakje koffie drinken.

kinderfeestje dierenrijk mierlo

We eindigden het kinderfeestje met een heerlijke feestmaaltijd. Een bakje frietjes met kipsnacks, saus en drinken erbij. De kinderen wisselden het nabespreken van de dag af met eten en waren erg enthousiast. Daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan want het park ging dicht. Alle kinderen kregen nog een diploma en van mij een snoepspies die ik bij Ut Noorder Snuupke kocht in het dorp. Het feestje was meer dan geslaagd!

* Dit kinderfeestje is zelf betaald en dus geen samenwerking.

Op zoek naar nog meer leuke ideeën voor een kinderfeestje? Hieronder vind je een handig overzicht.

2 reacties op “Kinderfeestje in de dierentuin bij Dierenrijk

Reageren is niet mogelijk.