Kinderen en media

wie-heeft-de-regie-in-jouw-wereld-vol-media-e1417104456244

Toen ik gisteren mijn email opende sprong er één emailtje in het bijzonder eruit. Het onderwerp was namelijk: Wie heeft de regie in jouw wereld vol media? Toen ik het opende bleek dat het ging om een video die deze week is gelanceerd. Het is namelijk de week van de mediawijsheid.

In deze week vraagt Mediawijzer.net aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en hun omgeving. Kinderen groeien op met internet, tablets en smartphones. De mediasamenleving biedt hen kansen en leidt tegelijkertijd ook tot vragen over de rechten, plichten en mogelijkheden van kinderen, hun opvoeders en media. Daarom staan dit jaar de rechten van het kind centraal.

Ik bekeek de video en besloot direct dat ik hem met jullie wilde delen. Het is een kort filmpje, maar enorm mooi vormgegeven en de boodschap is nog het allermooist!

Zeker even kijken dus…

Kinderen en media

 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

6 reacties

 1. minous willemsen op 28 november 2014 om 13:55

  Mijn zoon heeft de hele week op school mediamasters gehad….en vandaag zijn diploma gekregen.
  Mooi filmpje! Zal eens vragen of ze die ook bekeken hebben….

 2. Karin op 28 november 2014 om 14:36

  Leuk filmpje inderdaad! Ik vind het nogal een afweging altijd: aan de ene kant heb ik de neiging de kinderen geen overdaad aan schermtijd te willen geven, aan de andere kant wil ik ze ook leren ermee om te gaan, omdat diezelfde schermen een steeds grotere rol in hun wereld en toekomst zal spelen. Het blijft schipperen en balanceren. 🙂

 3. Mama's Jungle op 28 november 2014 om 21:37

  Oei, een denk-filmpje ja. Ook confronterend. Het stukje van “we gaan het sámen ontdekken” vind ik wel pakkend. Ik wil hierin de kleine goed begeleiden, ja. Wat ik zeker zou willen meegeven aan mijn dochter;

  – media = mening. Zorg dat je het niet als waarheid gaat interpreteren.
  – media = erg beïnvloedend. Ontdekt je eigen normen en waarde in de “echte” wereld.

  En dat stukje van eenzaam. De wereld om je heen wordt steeds kleiner, pas op dat het zich niet beperkt tussen binnen vier muren en tussen het scherm en jouw neusje. Ik wil juist graag dat die kleine de wereld, de échte wereld gaat ontdekken. En natuurlijk hoort media hierbij maar dit filmpje drukt best wel het idee door de nieuwe wereld de media is. Of is dat mijn interpretatie (angst)? 😉

 4. Anniek op 29 november 2014 om 07:31

  Goed filmpje zeg! Echt goed dat hier aandacht aan wordt besteed, ik denk dat dat echt wel belangrijk is. Als ik later kinderen ga krijgen, wil ik ze in hun jeugd eigenlijk ook nog niet volop met smartphone’s en computers om laten gaan, maar ze eerst maar eens gewoon lekker laten spelen 🙂 X

 5. Rory op 29 november 2014 om 15:12

  Ik zal wel een emo-dier zijn, maar ik vind de video zó ontroerend, dat ik de tranen in mijn ogen kreeg. Dat meiske, zo lief. Het doet je overigens wel nadenken. Want wat is het een andere wereld geworden dan vroeger. Met het risico dat ik als ‘oude muts’ wordt weg gezet. Ik denk nog wel eens terug aan vroeger. Jaja, ik heb zelfs nog wel eens een baan gehad in het tijdperk dat een pc niet standaard was (whuuut?!?). Dan ging je naar huis en draaide je de knop om. Er was geen spoedmailtje meer, sms ook niet. De dag erna ging je gewoon weer verder. Stiekem was dat toch ook best lekker. En had ik veel meer tijd dan ik nu heb. Tja, openstaan voor alles hè. Niet vasthouden aan het oude. Toch best moeilijk.

 6. Madelon op 29 november 2014 om 18:51

  Heel interessant filmpje. Mijn eerste gedachte is begeleiding. Samen doen. Uitleggen. Dan leert een kind ook bewust omgaan met alle media.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje