Kinderboekenweek 2014

IMG_8701

Ik ben een ontzettende boekenwurm. Altijd al geweest. Denk dat ik dit van mijn moeder heb meegekregen want toen ik klein was las ze me altijd voor en toen ik zelf kon ‘lezen’ deden we dit vaak samen. Datzelfde probeer ik nu ook aan mijn dochtertje mee te geven en tot nu toe vind ze het enorm leuk. Het voorlezen maar vooral het zelf bladeren in boekjes. Ik blijf duimen dat zij ook zo’n wurm wordt.

Omdat vandaag de start is van de Kinderboekenweek 2014 wilde ik daar uiteraard ook aandacht aan besteden op mijn blog. In mijn verleden als basisschooljuf zag ik zo’n Kinderboekenweek van een heel andere kant. We maakten een thema hoek, maakten veel knutselen rondom het thema, bezochten met de klas een bibliotheek of grote boekenwinkel. Voor de moeders onder ons met schoolgaande kinderen of voor de juffen die hier belanden.. Via jufmaike krijg je vele ideeën voor de Kinderboekenweek!

Nu ik moeder ben, ben ik er heel anders mee bezig. Maar leuk blijft het! Dit jaar is ook een speciaal jaar. De Kinderboekenweek bestaat namelijk 60 jaar! En dat betekent FEEST! Dat is dan dit jaar ook het thema, heel toepasselijk…

De Kinderboekenweek is eigenlijk niet maar één week, maar duurt van 1 oktober t/m 12 oktober. Bijna twee weken dus. Op de website van de Kinderboekenweek zelf vind je vele activiteiten die gaan plaatsvinden rondom het thema. Echter heb ik ontdekt dat dit niet alles is. Op de website van mijn plaatselijke bibliotheek staan ook activiteiten die niet op de officiële site genoemd zijn. Een tip vanuit mij dus om ook daar een kijkje te nemen.

Omdat onze kleine meid nog niet zoveel zal begrijpen wordt het dit jaar nog rustig. Echter wordt er vandaag ook voorgelezen bij ons in de bieb en ik denk dat ik daar wel naartoe zal gaan! Ze vindt het super leuk om te luisteren naar anderen en wie weet wat ze er allemaal van oppikt! Ook het prentenboek wil ik wel gaan aanschaffen. Dit wil ik elk jaar gaan doen zodat we straks toch een leuke stapel boeken hebben voor Fay!

Doe jij iets met de Kinderboekenweek? Of laat je het aan je voorbij gaan?

IMG_8701

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

8 reacties

 1. Maike op 1 oktober 2014 om 06:10

  Wat leuk dat je Juf Maike noemt, dank je wel! Omdat ik kleuterleerkracht ben, heb ik al een mooie collectie van de speciale prentenboeken. Leuk voor zoonlief! Veel plezier in de bieb :).

 2. Petra op 1 oktober 2014 om 07:27

  Ik doe niets speciaals. Wij lezen bijna elke avond met de kinderen. Lars neemt ook elke week een boek mee van school. Hij zal er op school best wat van meekrijgen. Ik ga het niet dubbelop doen. Gelukkig vindt hij ‘lezen’ erg leuk.

 3. Linda op 1 oktober 2014 om 07:59

  Hier wordt er vandaag ook voorgelezen, het was de vorige keer alleen heel erg druk dus twijfel nog. Ze hebben ook andere activiteiten en ik ben naar het kinderboekenweek feest geweest.

 4. Sas op 1 oktober 2014 om 08:30

  Wij zijn er mee bezig op werk!

 5. Miranda op 1 oktober 2014 om 10:04

  Leuk! Kinderboekenweek heeft toch altijd iets magisch:) ik ben gek op lezen. Altijd al geweest!
  Toen ik nog voor de klas stond vond ik de Kinderboekenweek altijd een van de leukste dingen van het jaar. Heerlijk!

 6. Gerdien op 1 oktober 2014 om 10:33

  Bedankt dat je me helpt herinneren!

  Ik ben ook dol op lezen, altijd al geweest. Manlief leest ook graag, al is dat pas sinds de puberteit. We proberen het bij Tristen ook te stimuleren. Hij heeft veel zachte en harde boekjes om gewoon mee te spelen. We hebben hem een tijdje niet voorgelezen omdat hij er geen geduld voor had (en we niet wilden forceren), maar hij is weer in een rustige fase dus we zijn toevallig gisteravond weer begonnen 🙂 Heerlijk!

 7. Whitney op 1 oktober 2014 om 11:42

  Ik doe niets speciaals, ga wel een kijken nemen of onze bieb iets organiseert. Verder lees ik bijna elke avond een boek voor. Soms kom ik uit werk en is hij al half aan het slapen wanneer ik hem ophaal van de oppas.

 8. Deborah op 1 oktober 2014 om 22:20

  Ik vier zeker feest als jeugdbibliothecaris. Bij ons in de bibliotheek (Amsterdam) hebben we vandaag een Boekstartfeestje gevierd voor de kleinste ”lezertjes”. In mijn kinderboekenblog besteed ik regelmatig aandacht aan leuke prentenboeken rond een thema.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje