Kinderbijslag: bedrag omhoog & dit doen we ermee

Dit is het bedrag van de kinderbijslag 2023 en dit doen we ermee.

Het is vandaag 31 maart 2023 en op deze dag wordt de kinderbijslag over het eerste kwartaal van 2023 gestort. Dat betekent ook dat je nu meer krijgt, want de kinderbijslag is per 1 januari 2023 omhoog gegaan. Omdat je altijd achteraf kinderbijslag krijgt is nu dus ook de eerste keer dat je dit hogere bedrag krijgt. In deze blog vertel ik je over de verhoging van de bedragen, wat wij krijgen en wat wij ermee doen.

Kinderbijslag 2023: de bedragen

Vanaf 1 januari 2023 zijn de bedragen van de kinderbijslag omhoog gegaan.

  • Van 0 t/m 5 jaar krijg je nu €269,76 wat dus €20,45 hoger is dan voorheen.
  • Van 6 t/m 11 jaar krijg je nu €327,56 wat nu dus €24,82 hoger is dan voorheen.
  • Van 12 t/m 17 jaar krijg je nu €385,37 wat nu dus €29,21 hoger is dan voorheen.

Wij hebben twee kinderen waarvan eentje vijf jaar is en de ander negen. Dus wij krijgen €269,76 + €327,56. Echter krijgen wij in verband met de zorg rondom ons zoontje ook dubbele kinderbijslag dus dat betekent dat we twee keer het bedrag van €269,76 krijgen. In totaal krijgen wij dus €867,08. Dat geldt voor deze uitbetaling en voor de volgende betaling op 3 juli 2023. Vanaf 2 oktober 2023 krijgen wij weer meer omdat ons zoontje in juni zes jaar wordt en hij dus een leeftijdscategorie opschuift.

Wat doen wij met de kinderbijslag?

Er zijn mensen die standaard dezelfde dingen doen met de kinderbijslag. Bijvoorbeeld op de spaarrekening van de kinderen zetten. Of juist daar de kleding, schoenen, speelgoed van kopen. Voor ons is dit telkens weer anders. Wij hebben dit geld heel lang gewoon op de grote hoop gegooid. Qua financiën was dit nu eenmaal nodig. Vorig jaar hebben we echter het hele bedrag op de spaarrekening kunnen zetten.

En nu? Dit keer denk ik dat we er voor een deel kleding van kopen voor de kinderen en een deel op de spaarrekening zetten. We hebben het in ieder geval niet nodig om rekeningen mee te betalen zoals in het verleden. Daar is overigens ook niets mis mee hoor. Maar we hebben nu veel beter inzicht in onze inkomsten en uitgaven plus we besparen op bepaalde dingen. En we gaan toch ook wel verstandiger om met ons geld. Niet dat het hier allemaal perfect gaat, maar wel beter dan voorheen.

Wat doe jij met de kinderbijslag?

1 reactie op “Kinderbijslag: bedrag omhoog & dit doen we ermee

  • Hier is het soms ook verschillend wat ik ermee doe. Ik heb nu mezelf getrakteerd op nieuwe schoenen 😉
    De rest zal dit keer op gaan aan nieuwe kleding voor de kinderen.

Reageren is niet mogelijk.