Je kind veilig vervoeren met Maxi-Cosi

Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik er al mee bezig. Op welke manier gaan we ons kindje straks veilig vervoeren in de auto? Het eerste merk wat in mij op kwam was Maxi-Cosi. Dat komt waarschijnlijk ook omdat in de volksmond alle autostoeltjes voor baby’s een Maxi-Cosi genoemd wordt. Of het nu wel of niet van dat merk is. Echter toen ons dochtertje al wat ouder was en we op zoek gingen naar een autostoel die bij haar leeftijd en lengte past dacht ik in eerste instantie ook niet aan Maxi-Cosi. Weer associeerde ik dit merk met de babystoeltjes. En dat is zonde heb ik ontdekt!

Wij kochten namelijk een tijd terug een autostoel van een niet nader te noemen merk. Hartstikke mooi en het was precies wat ik altijd al wilde. Maar erg handig was hij niet. En echt heel stevig ook niet bleek later. Toen ik namelijk de bekleding eraf wilde halen brak ik zo een stuk af. Bleek gewoon een soort van piepschuim. Dus toen ik werd benaderd door CoolBlue om een autostoel van Maxi-Cosi uit te testen wilde ik dat natuurlijk graag!

Maxi-Cosi Rubi XP

img_0619

Bol AlgemeenBol Algemeen

De Maxi-Cosi Rubi XP is er in verschillende kleuren maar ik koos zwart omdat ik op dat moment nog niet wist wat het geslacht was van ons kind en zwart past overal bij. Het installeren van de autostoel was eigenlijk zo gepiept. En na flink gesjord en getrokken te hebben wist ik zeker dat hij ook echt heel stevig en goed vast zat.

Wat ik fijn vind aan deze autostoel is dat hij heel makkelijk te verstellen is. Zo kun je de hoofdsteun met een druk op de knop omhoog en omlaag zetten en ook de riemen zijn makkelijk losser en strakker te maken. Zo kan je kindje er een lange tijd gebruik van maken, hij is namelijk geschikt vanaf 9 maanden tot 4 jaar. Dit stoeltje zit ook hoger dan die we eerst hadden. Wat ervoor zorgt dat onze peuter nog beter naar buiten kan kijken en ik haar via de achteruitkijkspiegel ook beter zie.

img_0625

img_0631

Valt je kindje in slaap of wil je dat het gaat slapen dan kun je de stoel ook nog wat laten liggen. Dit zorgt voor een fijnere houding en hierdoor krijgt je kindje geen last van zijn of haar nek wanneer het in slaap valt.

Al met al zijn wij zeer tevreden over deze autostoel en enorm blij dat we ons kind zo veilig kunnen vervoeren.