Kimberly van NBFM deelt 5 heerlijke gerechten

Voordat ik zwanger werd was ik, zoals jullie misschien wel weten, enorm bezig met gezonde voeding. Mede door Weight Watchers (klik link voor al mijn verhalen) ontdekte ik wat gezond en goed voor mij was en hoe ik dit kon gebruiken om af te vallen. Echter, toen ik zwanger werd had ik vele cravings en die liet ik gewoon toe. Allemaal. Maar nu het tweede trimester is aangebroken wordt het toch weer tijd voor pas op de plaats. Tijd voor gezonde voeding. En wie kan daar beter over vertellen dan Kimberly van Newborn Fit Mama (NBFM)?! 

Hoi lieve lezers, wat leuk dat jullie mijn ontbijt & lunch-tips bekijken! Ik ben Kimberly van newbornfitmama.nl. Met mijn bedrijf coach ik mama’s na hun zwangerschap, op gebied van voeding & sport. Omdat ik omtrent deze onderwerpen ook regelmatig artikelen plaats op mijn blog, vroeg Nicole mij of ik voor haar en voor jullie een artikel kon maken met tips omtrent voeding en de variatie daarin. Vooral tijdens een zwangerschap is het belangrijk dat je voldoende varieert in voeding zodat jij en de baby alle voedingsstoffen binnen krijgen. Denk hierbij dan aan voedingsstoffen zoals vetten, koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen. Zorg dus dat je 2 stuks fruit en 250 gram groente per dag binnen krijgt. Buiten het avondeten en je snacks kun je groente en fruit ook verwerken in je ontbijt en lunch.

In dit artikel ga ik jullie 5 heerlijke en simpele gerechten laten zien die je als ontbijt of als lunch kunt nemen.

5 heerlijke gerechten

Eiwitpannenkoek

Deze heerlijke pannenkoek maak ik meestal een stuk of 10 tegelijk. Je kunt ze namelijk een aantal dagen in een koelkast bewaren maar ook invriezen. Ideaal dus voor mee naar je werk! Je haalt er in de ochtend een uit en eet hem tijdens je lunch of ochtendsnack. Op de foto heb ik hem belegd met pindakaas en appel. Het recept: Eiwitpannenkoek

image1-1

Volkorenbrood met avocado, tomaat kipfilet en ei

Deze gezonde boterhammen kun je ook weer in de ochtend of middag nemen. Mocht je liever een halve avocado nemen kun je de andere helft in aluminiumfolie bewaren. Maar niet te lang want dan is wordt hij bruin!

Couscous salade met dadels

In deze couscous salade zitten dadels, walnoten, tomaten, sla en paprika. Deze salade is ideaal om thuis te lunchen of mee te nemen in een bakje naar je werk.

image3

Havermout

Persoonlijk vind ik havermout die warm is het lekkerst en neem hem daarom nooit mee maar eet hem meteen in de ochtend op. Het fijne aan havermout is dat het lekker vult en je er dus wel even op kan teren. Bij de foto zie je dat er rozijntjes en appel in zit, hmm heerlijk!

image4

Bananenbrood

Bananenbrood klinkt misschien ingewikkeld maar dat is het niet! Het is makkelijk te maken en je kunt eindeloos variëren met ‘’toppings’’ die je er in doet. Daarbij is het makkelijk mee te nemen. Recept: bananenbrood

image5

Krijgen jullie al trek? Ik wel! Gelukkig is het voor mij, tijdens het schrijven van dit artikel, bijna lunchtijd. Laat je een berichtje achter als je een van de recepten hebt gemaakt? Je kunt het ons ook laten weten via instagram >> Meisje Eigenwijsje en Newbornfitmama!

Liefs,

Kimberly
header