Kiezen we wel of niet voor een trampoline?

trampoline-2227667_1280

Onze dochter zeurt er al bijna een jaar over: een trampoline. Bij haar vriendinnetjes hebben ze vrijwel allemaal een trampoline in de achtertuin dus wil zij er ook eentje. Begrijpelijk, maar tot nu toe hebben we de boot vooralsnog afgehouden. Daar zijn een paar redenen voor.

Voordat ik echter ga naar de redenen waarom we er nog geen hebben wil ik er eerst op in gaan waarom een trampoline juist wél erg leuk is.

Waarom een trampoline?

Voor kinderen is een trampoline enorm aantrekkelijk. Het gevoel wat je krijgt wanneer je erop springt is hartstikke gaaf, vooral als je er ook nog eens allerlei “kunstjes” op kunt doen. Ze kunnen hun energie hier dan ook heerlijk op kwijt. Een van de redenen dat wij wél een trampoline zouden willen aanschaffen is omdat ik weet dat het niet gaat vervelen en omdat het goed is voor de beweging. Door op de trampoline te springen wordt de motoriek en stabiliteit gestimuleerd, ze bouwen een conditie op en het zorgt ervoor dat ze sneller buiten willen spelen.

Wij hebben momenteel maar vrij weinig in onze tuin om mee te spelen. De zandbak is erg klein en vind onze dochter daarom niet zo interessant meer. De glijbaan die er staat is echt voor dreumesen en peuters dus ook daar speelt ze niet meer mee. En de watertafel die staat er nu natuurlijk nog niet. Uiteraard kan ze stoepkrijten, fietsen en andere spelletjes spelen. Maar het is ook leuk als ze echt iets tastbaars heeft.

Is een trampoline wel veilig?

Er zijn een aantal redenen dat wij ervoor gekozen hebben om (nog) geen trampoline in de achtertuin neer te zetten. En een van de grootste redenen is de veiligheid. Er gebeuren namelijk nog vrij vaak ongelukken op zo’n trampoline en vaak hebben deze ongelukken niet eens te maken met de trampoline zelf maar met het verkeerd gebruiken van de trampoline.

In verband met de veiligheid hebben trampolines vrijwel standaard een veiligheidsnet. Dat zorgt ervoor dat je niet zo makkelijk (of helemaal niet) er vanaf kunt vallen. Daarnaast hebben ze ook steeds betere trampoline randen ontwikkeld die ervoor zorgen dat je niet zo pijnlijk valt op bijvoorbeeld een van de veren. Ook zijn deze randen makkelijk vervangbaar, zo kun je een trampoline rand van Trampolines.nl heel snel al online bestellen. Gelukkig hoeft dit niet zo snel, want ze kunnen wel tegen een stootje.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een ingebouwde trampoline wat de kans op ongelukken nog kleiner maakt. Echter is het dan wel goed om ervoor te zorgen dat er rondom de trampoline genoeg ruimte is zodat kinderen niet ergens tegenaan kunnen stoten. En wellicht is het ook handig om geen stoeptegels direct naast de trampoline te plaatsen.

De meeste ongelukken gebeuren dan ook niet doordat de trampoline niet veilig is, maar omdat er onvoldoende rekening is gehouden met de omgeving van de trampoline zelf. Of er wordt onzorgvuldig omgegaan met de trampoline. Er springen bijvoorbeeld veel kinderen tegelijkertijd op.

In de toekomst

In de toekomst zullen wij zeker wel een trampoline aanschaffen. Maar eigenlijk willen we dan in een ander huis wonen met een ruimere tuin. Want als we voor een trampoline kiezen dan zeker eentje die ingegraven is. We hebben nog een kleine uk rondkruipen die zoiets ook erg leuk vind maar op zo’n staande durf ik hem echt niet neer te zetten. Ingraven is voor nu geen optie omdat we alleen maar tegels achter hebben en het een te grote klus is om dat helemaal aan te pakken. Plus dan houden we helemaal geen achtertuin meer over.

Hebben jullie een trampoline in de tuin? Waarom wel of waarom niet?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 reacties

  1. Audrey op 9 april 2019 om 09:07

    Ik vind trampolines als volwassene ook nog altijd leuk 😉 Maar in onze tuin zou het inderdaad ook niet praktisch en veilig zijn. Wie weet, ooit…

  2. Ellen1979 op 9 april 2019 om 20:14

    Wij hebben een redelijke tuin, 8 bij 13. De trampoline 244 cm, echt niet de aller grootste doorsnede past prima. Al was het even wennen. Wel met een net, en die moet dicht (vinden veel kindjes even wennen bij ons ????). Er passen er wel een heleboel op.
    Van een ingegraven trampoline val je ook, en het erop en eraf rennen en springen vind ik niet fijn.
    De trampoline zorgt bij ons voor heel veel extra lichaamsbeweging op een redelijk klein oppervlak. Ook de 10 jarige geniet nog steeds! En ukjes, die gaan er bij ons niet onder of zo. Daar is nog nooit iets raars me gebeurd.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje