Met de Kids Mode veilig spelen op de tablet

samsung-tab-a-kids-mode

Het is pas sinds een paar maanden dat onze dochter met regelmaat een spelletje speelt op onze Samsung tablet. Daarvoor hadden we wel wat kindvriendelijke apps gedownload. Maar omdat we het niet zo prettig vonden dat ze de tablet gebruikte gebeurde dit vrijwel nooit. Totdat we de Kids Mode ontdekte. Sindsdien is ze vaker actief op de tablet, al speelt ze nog steeds het liefst buiten of met vriendinnetjes.

Het tablet gebruik

We hebben al jaren een Samsung Galaxy Tab A en sinds kort hebben we er daar nog eentje van bij. Alhoewel ik deze tablets zelf vrijwel nooit gebruik is mijn man er ontzettend blij mee en onze dochter sinds kort ook. We hebben nu dan ook één tablet die alleen door ons gebruikt wordt en de andere tablet is speciaal voor de kinderen.

Als ik kijk naar het gebruik van de Samsung Galaxy Tab A door de kinderen dan maakt Milo er sowieso nog geen gebruik van en Fay inmiddels dagelijks. De ene dag is dat vijf minuten voordat ze naar school gaat. De andere dag soms wel een half uur en bij hoge uitzondering zelfs een uur. Alhoewel ze hier thuis eigenlijk elke dag wel vraagt of ze op de tablet mag, heeft ze er op vakantie geen enkele keer naar gevraagd. Thuis is het vooral een gewoonte geworden. En soms is het gewoon handig voor wanneer het buiten regent en al het speelgoed al eens gebruikt is.

Veilig spelen met de Kids Mode

Wat ik zelf enorm fijn vind aan onze Samsung tablet is dat we de Kids Mode erop hebben gezet. Deze Kids Mode zorgt ervoor dat onze kinderen veilig en spelenderwijs kunnen leren. Door de ‘parental control’ functie kunnen we beperkingen instellen voor het gebruik en voor de content die erop staat. Doordat we een pincode hebben ingesteld kan onze dochter ook niet zomaar de Kids Mode verlaten.

Samsung Tab A

Ook zijn er talloze gratis en betaalde apps die je kunt downloaden in de Kids Store van deze Kids Mode. Zo kun je ze laten oefenen met taal, rekenen, dansen op liedjes.

Favoriete spelletjes en apps in de Kids Mode

Onze dochter heeft natuurlijk ook zo haar favoriete spelletjes die ze doet in de Kids Mode. Dus heb je nog wat inspiratie nodig voor jouw peuter / kleuter dan zijn dit wellicht leuke apps om te proberen.

kids mode samsung

  • Lego Life
  • Lego Juniors create cruise
  • ABC en tellen
  • Princess Party
  • Color book: butterfly
  • BRIO world

Heb jij de Kids Mode op je tablet staan?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1 reactie

  1. […] Lees ook: Met de Kids Mode veilig spelen op de tablet […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje