Kersttag – most wonderful time?

Het lijkt al eeuwen geleden dat ik eens een tag invulde. Totdat ik de vraag van Saar van Galabria voorbij zag komen of er iemand was die haar kersttag in wilde vullen. Benieuwd naar hoe mijn ideale kerst eruit ziet, welke kersttradities ik heb en of ik een ultieme tip heb voor een stressloze kerst? Lees dan zeker even verder…

Wat betekent Kerst voor jou?

Kerst betekent voor mij stil staan bij hetgeen wat je hebt en dankbaar zijn hiervoor. Het zijn voor mij dagen die draaien om licht, warmte en liefde. Natuurlijk voel ik dit het hele jaar door wel en is het altijd belangrijk. Maar op deze dagen wordt het wat extra benadrukt.

Ik vind het heerlijk om bij familie te zijn, om samen dingen te delen en terug te blikken op het afgelopen jaar. Het voelt ook altijd als een soort van afsluiting. Ook al duurt het nog een paar dagen voor het jaar echt ten einde is.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Hoe ziet jouw ideale Kerst eruit?

Mijn ideale Kerst is wit. Er ligt buiten een pak sneeuw. De kinderen spelen heerlijk buiten en zijn druk in de weer met sneeuwpoppen maken, sneeuwballen gooien en sleetje rijden. Binnen is het warm bij de open haard, samen met familie en vrienden spelen we spelletjes. Onder het genot van heerlijke hapjes. Lekker samen zijn, kijken naar foto’s van afgelopen jaar of jaren. En gewoon genieten. Geen stress, geen moeilijk gedoe over cadeaus, geen verplichtingen. Gewoon samen zijn omdat je het wilt.

Daarnaast droom ik ervan om eind dit jaar kerst en/of oud&nieuw te vieren in Disneyland Parijs. Sowieso met mijn gezin maar het liefst met de familie. Dat zou prachtig mooi zijn!

Wat is je favoriete kerstfilm?

Met de komst van Netflix en Videoland heb ik de afgelopen tijd echt ontzettend veel kerstfilms gezien. Toch blijft er altijd eentje mijn favoriet. En dat is “Miracle on 34th street”. Een film uit 1994, echt jeugdsentiment dus. Maar hij blijft gewoon geweldig!

Welk liedje moet er absoluut spelen met Kerst?

Sowieso de kerstliedjes van Nick & Simon, maar ook van Michael Bublé. Maar mijn alltime favorite Christmas song is en blijft:

Hebben jullie tradities met Kerst? Welke?

Op kerstavond vieren we altijd kerst bij mijn schoonfamilie. Dat is eigenlijk wel een traditie te noemen. We doen dan altijd aan lootjes en we gaan standaard gourmetten. Meestal is tweede kerstdag voor mijn familie. Dat is ook de dag dat mijn opa is gestorven dus op die dag wil ik sowieso altijd bij mijn oma langs.

Wat staat er bovenaan jouw wishlist voor Kerst?

Wat materiële dingen betreft heb ik eigenlijk niet echt een wishlist. Ja misschien een slowcooker, dat lijkt me wel mega relaxt. En nieuwe kleding is ook altijd welkom. Maar verder staat er bovenaan mijn wishlist vooral gezondheid. Gezondheid voor mijn dierbaren en mezelf. En vooral veel liefde en geluk.

Liever een witte Kerst of eentje in de zon?

Een witte kerst. Al zou ik zeker wel weer een keer kerst in de zon willen vieren! In Zuid Spanje bijvoorbeeld.. Of weer een keer op Aruba. Ook leuk.

Doe een Kerstwens!

Dat niemand zich eenzaam voelt tijdens de kerstdagen.

Een echte kerstboom, een neppe of helemaal geen?

Vorig jaar hadden we nog een grote echte kerstboom staan. Dat heeft ook echt mijn voorkeur. Dit jaar is het echter een kleine neppe variant. Ook niet verkeerd, het gaat om de sfeer. Maar volgend jaar ga ik weer voor een grote echte boom!

Wat is jouw ultieme tip voor een Kerst zonder stress?

Houd met het maken van keuzes vooral rekening met jezelf. Waar wil jij het liefste zijn? En wat wil jij het liefste doen? Het kerstfeest moet in eerste plaats gezellig en liefdevol zijn. Wanneer jij liever ergens anders bent dan levert dit stress op.

En last but not least: doen jullie aan cadeautjes met Kerst?

Officieel stond hier de vraag “wanneer maken jullie de cadeautjes open”, maar aangezien niet bij iedereen standaard cadeaus gegeven wordt met kerst heb ik hem wat aangepast. Het liefst zou ik niet aan cadeaus doen met kerst. Wij vieren al Sinterklaas dus die verplichting met kerst vind ik niet nodig. Wel vind ik het leuk om spontaan iets te kopen, omdat je het leuk vindt. Toch doen wij wel aan cadeaus. Vanuit mijn schoonfamilie trekken we lootjes. Plus mijn schoonouders kopen ook altijd nog wat extra dingen voor de kinderen en ons.

De kersttag gaat naar…

Kimberley van Mom on Top

Marguerita van Marstyle.nl

3 reacties op “Kersttag – most wonderful time?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *