Kerstshow bij Van Cranenbroek Budel 2023

Kerstshow bij Van Cranenbroek 1

Wanneer je denkt aan het bezoeken van een kerstshow dan hoor je vooral tuincentra voorbij komen zoals de Intratuin en Coppelmans. Ik ben echter pasgeleden met mijn moeder bij Van Cranenbroek in Budel geweest en wat een prachtige kerstshow hebben zij dit jaar opgezet!

Vorig jaar vond ik het al leuk om bij Van Cranenbroek rond te neuzen voor kerst inspiratie, maar dit jaar overtreft alles. De kerstshow bij Van Cranenbroek is ruim opgezet en echt prachtig om te zien. Mijn moeder en ik hebben volgens mij wel honderd keer tegen elkaar gezegd “hier word ik hebberig van”. Het was namelijk allemaal zo mooi en leuk en vaak ook erg fijn geprijsd.

Kerstshow bij Van Cranenbroek

Van Cranenbroek is geen tuincentrum, maar zij hebben wel een groot assortiment aan tuinmachine’s, tuinmeubelen, enzovoort. Dat is echter lang niet alles want ze verkopen er ook dierenbenodigdheden, heel veel speelgoed, (werk)kleding en nog veel meer. Ook met Halloween hadden ze een vrij groot assortiment qua kleding en decoratie. En nu dus met kerst een heuse kerstshow.

Bol AlgemeenBol Algemeen
Kerstshow bij Van Cranenbroek

Wanneer je de winkel binnen komt (en dan heb ik het over het filiaal in Budel, ergens anders kan het weer anders zijn) dan wordt je meteen verrast door een kleine Kerst display.

Het is een voorproefje op wat er allemaal nog meer gaat komen.

Kerstshow bij Van Cranenbroek

Als eerste kom je een hoop kerst verlichting voor in de tuin en diverse kerstbomen tegen en temidden van dit alles staat deze prachtige Van Cranenbroek express trein. Inclusief station met bankjes. Het zorgt direct voor een heleboel sfeer en ik heb er dan ook diverse foto’s gemaakt.

Kerstshow bij Van Cranenbroek

Direct na de trein is dan ook de echte ingang van de kerstshow bij Van Cranenbroek. We wisten van gekkigheid niet waar te beginnen maar besloten om rechtsaf te slaan. Daar heb je eerst een heleboel verschillende kleuren kerstballen om uit te kiezen en nog veel meer. Hieronder op de afbeelding zie je een deel van het ballen assortiment.

Kerstshow bij Van Cranenbroek

Alles was supermooi versierd en ik was natuurlijk helemaal weg van deze tafelklem. Wij decoreren ook altijd onze tafelklem en doen dat elk jaar weer anders. Ook dit jaar want ik heb weer wat nieuwe items gekocht. Ja, bij Van Cranenbroek.

Kerstshow bij Van Cranenbroek

Wat zo fijn is, is dat ze van elke kleur decoratie een eigen gedeelte hadden gemaakt. Dat doen veel tuincentra trouwens ook. Dat maakt het makkelijker om alles in ‘jouw’ kleur terug te vinden. Ik zag echt heel veel euke dingen bij de roze afdeling. Alleen houden wij het bij rood.

Kerstshow bij Van Cranenbroek

Door de hele kerstshow heen had je van dit soort mooie natuurrijke displays. Soms was het een kerstboom die helemaal versierd was. Soms een kerstdorp en hier dus wat decoratie rondom verschillende dieren. Wij keken onze ogen uit!

Kerstshow bij Van Cranenbroek

Ik kon het niet laten om deze knapperd op de foto te zetten. Schotse hooglanders komen wij regelmatig tegen tijdens onze wandelingen bij het Keelven. En deze dieren zijn echt prachtig nagemaakt.

Kerstshow bij Van Cranenbroek

Over deze houten huisjes heb ik heel erg getwijfeld. Ik vond ze echt superleuk maar wist niet goed waar ik ze kwijt kon…

Kerstshow bij Van Cranenbroek

Op de foto is het lang niet zo mooi als in het echt, want wauw… ze hebben er bij Van Cranenbroek echt hard aan gewerkt om alles zo mooi mogelijk neer te zetten.

Kerstshow bij Van Cranenbroek

Bij het rode gedeelte ging ik helemaal los. Of ja, dat viel uiteindelijk wel mee. Maar ik houd van deze traditionele kerst kleur!

Kerstshow bij Van Cranenbroek

Zowel mijn moeder als ik hebben echt heel veel dingen in onze handen gehad die we het liefst allemaal meenamen. En we genoten van de manier waarop bepaalde dingen waren neergezet. Ik heb van lang niet alles een foto gemaakt of gefilmd want je krijgt het toch nooit zo mooi gefotografeerd als het in het echt is.

Kerstshow bij Van Cranenbroek

Mijn advies is dan ook om lekker zelf een kijkje te gaan nemen. Of je nou iets nodig hebt of niet. Het is super leuk om inspiratie op te doen en om er een uitje van te maken. Je hebt er namelijk tegenwoordig ook een koffiecorner waar je wat te drinken en wat kleins te eten kunt halen.

Deze blog is overigens geschreven puur uit enthousiasme. Het is (helaas haha) geen samenwerking.