Een kerstkaart om mee op te vallen

originele kerst foto

Ik ben enorm gek op kerst en vind vooral de aanloop ernaartoe super leuk. Je huis heerlijk in de kerstsfeer brengen, kaarsjes aan, kerstkaarten sturen. En vooral dat laatste daar ging dit jaar mijn aandacht volledig naartoe. Want ik houd van kerstkaarten. Van het sturen én van het ontvangen van kaarten. Ik hang ze zelf dan ook altijd prominent ergens in de woonkamer zodat ik er veel naar kan kijken.

Niet iedereen doet dit echter, dus de kans dat onze kerstkaart ergens onder een stapel beland die is aanwezig. En dat vind ik erg jammer. Daarom wilde ik dit naar een kerstkaart om mee op te vallen. Een kaart die je gewoon ergens neer móét zetten omdat hij:

  1. Gewoon erg leuk is
  2. Ook nog eens handig is

Fotoshoot voor de kerstkaart

Om beide eisen af te kunnen vinken moest er natuurlijk wel wat gebeuren. Als eerste moest er een fotoshoot komen, zodat we een leuke foto zouden hebben voor de op de kerstkaart. Want een kerstkaart mét foto valt sowieso altijd iets meer op dan eentje zonder.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ik kocht voor de kinderen allebei hetzelfde rompertje zodat ze lekker zouden matchen samen. Voor onszelf had ik eigenlijk niets bedacht, maar op de dag zelf besloten we beide iets paarsigs aan te trekken. De foto’s werden gemaakt in de Intratuin omdat je daar hele mooie achtergronden hebt voor foto’s. Alles is daar in kerstsfeer en meer heb je ook niet nodig. Ja behalve iemand die foto’s maakt en in ons geval wilde Charlotte ons wel uit de brand helpen..

Een originele kerstkaart

Wanneer je een foto hebt kun je hem natuurlijk op een standaard kerstkaart plakken of via een website in een normale kerstkaart invoegen. Maar je kunt er ook voor kiezen om een originele kerstkaart te maken. Een kerstkaart om mee op te vallen.

Op de website van Tadaaz ontdekte ik een legio aan dit soort kaarten. Zo kun je bijvoorbeeld een kerstkaart in de vorm van een kerstbal laten maken. Heel leuk om in de kerstboom te hangen. Zo heeft jouw kerstkaart bij de ontvangende partij een prominente plek. Wat ik ook erg leuk vond was de kerstboom in 3D kaart. Echter kon je daar geen foto op verwerken dus die viel af.

Onze kerstkaart van Tadaaz

Omdat wij ook een hoop kerstkaarten gaan sturen naar samenwerkingspartners en klanten wilden we een kaart die ook bij hen ergens een mooie plek kon krijgen. Hoe handig is dan een kerstkaart die je op je bureau kunt neerzetten waar op de ene kant de kerstgroet en foto staat en op de andere kant een jaarkalender? Dat past perfect in het “zakelijke plaatje” maar is toch heel persoonlijk.

originele kerstkaart originele kerstkaart

Ik ben in ieder geval enorm blij met onze “kerstkaart” en hoop dat de ontvangers hem op een mooi plekje neerzetten!

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking en liefde voor echte post.

8 reacties op “Een kerstkaart om mee op te vallen

Reageren is niet mogelijk.