Deze kerstfilms staan of komen binnenkort op Netflix

Wij zijn, net zoals vele andere huishoudens, fan van Netflix. Sinds deze streamingdienst bestaat in Nederland hebben wij een abonnement en we willen niet zonder. Niet gek ook dat ik al regelmatig over de nieuwste (kerst)films en series op Netflix heb geschreven.

Nu is het november en de eerste nieuwe kerstfilms staat alweer op deze geweldige streamingdienst. Tijd dus om je te vertellen wat er al te zien is en wat er nog gaat komen. Dit artikel wordt bijgewerkt zodra er ook weer nieuwe kerstfilms beschikbaar zijn. Update: 21 november 2022.

De nieuwste kerstfilms op Netflix

Elk jaar worden er weer nieuwe kerstfilms gemaakt. Op dit moment staan er al twee van die nieuwe kerstfilms op Netflix. Waaronder eentje met Lindsay Lohan. Er staan overigens ook een aantal leuke kinder kerstfilms op Netflix.

Falling for Christmas

De hoofdrol wordt gespeeld door niemand minder dan Lindsay Lohan. Een verwende erfgename verliest haar geheugen tijdens een skiongeluk en belandt tijdens de kerstdagen in de gezellige omgeving van een arme weduwnaar en zijn dochter.

Christmas with you

Een popster zoekt inspiratie voor een kersthit en vervult de kerstwens van een jonge fan om haar te ontmoeten. En daarmee vindt ze bovendien de ware liefde.

Deze kerstfilms komen op Netflix

Op het moment van schrijven moeten deze films nog op Netflix komen. Daarom staan er ook data bij zodat wanneer je dit later leest je kunt zien of ze al online staan ja of nee. Mocht ik nog meer films tegenkomen die op Netflix komen zal ik dit overzicht aanvullen.

Kerstmis op de Maretakboerderij (familiefilm) – 23 november

Als een weduwnaar tijdens de kerst een boerderij erft, kan hij maar moeilijk wennen aan het dorpsleven. Maar zijn kinderen bedenken een plan om daar altijd te kunnen blijven.

The Noel Diary – 24 november

Het verhaal van een man die met Kerstmis naar huis terugkeert om de nalatenschap van zijn vervreemde moeder te regelen. Eenmaal daar ontdekt hij een dagboek dat geheimen over zijn eigen verleden kan bevatten en van een mooie jonge vrouw op een mysterieuze reis van haar eigen.

Angel Falls: Christmas – 1 december

Een door werk geobsedeerde arts wil aan haar ex bewijzen dat ze wel van kerst houdt. Een engelachtige barista helpt haar een checklist voor de feestdagen te maken. (film uit 2021)

A kindhearted Christmas – 1 december

Jamie overwint haar kerstblues door geheime Kerstman te spelen in haar stadje, maar een onstuimige verslaggever is vastbesloten de anonieme weldoener te ontmaskeren. (film uit 2021)

Christmas time is here – 1 december

Romantiek, onroerend goed en familiebanden botsen als een makelaarster verliefd wordt op een belangrijke klant die de gezellige herberg van haar vader wil overnemen. (film uit 2021)

A Christmas miracle for Daisy – 1 december

Interieurdesigner Whitney krijgt een verrassing voor de kerstdagen: haar nieuwe klant blijkt haar ex te zijn. Zijn dochter heeft een moeder op haar verlanglijstje staan. (film uit 2021)

Scrooge a Christmas Carol – 2 december

Animatiefilm. Met zijn ziel op het spel, heeft Scrooge nog maar één kerstavond over om zijn verleden onder ogen te zien en een betere toekomst op te bouwen. De welbekende Charles Dickens kerstklassieker in een bovennatuurlijk, tijdreizend en muzikaal jasje. (2022)

De Familie Claus 3 – 7 december

Als de bezorging van de pakjes misgaat en opa Noël in de problemen komt, moeten broer en zus Jules en Noor samen kerstmis zien te redden. Zal het ze lukken? Heb je deel 1 en/of 2 nog niet gezien? Ook deze staan nog op Netflix.

I believe in Santa – 14 december

Na vijf gelukkige maanden met Tom merkt Lisa tot haar schrik dat hij geobsedeerd is door haar minst favoriete feestdag. Kan ze Kerstmis nog één kans geven?

Who killed Santa (a Murderville murder mystery) – 15 december

Roald Dahl’s Matilda de musical – 25 december

Een buitengewoon meisje met een scherpe geest en een levendige fantasie durft voor zichzelf op te komen en weet haar levensverhaal op wonderbaarlijke wijze te veranderen.

Deze kerstfilms staan ook op Netflix

Dan zijn er ook nog een heleboel films die sowieso al op Netflix staan. Waaronder echte klassiekers zoals The Holiday. Een van mijn favoriete films. Er zijn er echter zoveel dat ik ze niet allemaal opnieuw, maar er een aantal uitgepikt heb die ik zelf erg leuk vind óf nog wil gaan kijken.

Holidate

Geen nieuwe film, maar ook niet zo oud want deze kerstfilm komt uit 2020. Deze film kwam op woensdag 28 oktober 2020 online en diezelfde dag heb ik hem nog gekeken. Deze film gaat over een man en vrouw die elkaar niet kennen maar beide een date nodig hebben voor tijdens de feestdagen. Zonder druk. Geen romantiek en zeker geen kans op liefde. Ze willen dus graag een Holi-date.

The Holiday

Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse die de nodige problemen in haar relatie ondervindt. Om even weg te zijn van al dit gezeur, ruilt ze gedurende de vakantie haar huis tegen die van een onbekende Engelse. Hierdoor komt ze in het leven van Iris (Kate Winslet) en nemen ze tijdelijk elkaars leven over.

Christmas inheritance

Voordat socialite Ellen haar vaders bedrijf mag overnemen, moet ze het stadje bezoeken waar hij vandaan komt. Daar leert ze het belang van hard werken en anderen helpen.

The holiday calendar

Een worstelende maar getalenteerde fotograaf erft een antieke adventskalender voor feestdagen, waarvan de inhoud de toekomst lijkt te voorspellen. Zal deze magische kalender haar ertoe brengen om van deze Kerst te gaan houden?

Operation Christmas drop

Een strenge medewerkster van het Amerikaanse Congres verzamelt bewijs om een Amerikaanse luchtmachtbasis in de tropen te sluiten, maar valt voor de ruimhartige kapitein van de basis.

How the Grinch stole Christmas

In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who’s, een volkje dat houdt van Kerstmis en feestvieren. De Grinch is een groene, krenterige, onaardige griezel die buiten Whoville in een grot op een berg woont. Vanaf Mount Crumpit ziet hij hoe de Who’s van Whoville druk in de weer zijn met de voorbereidingen voor Kerstmis. En de Grinch haat Kerstmis. Dus besluit hij er voor eens en voor altijd een stokje voor te steken door op Kerstavond vermomd als kerstman alle cadeautjes en versieringen te stelen. De kleine Cindy Lou Who kan niet begrijpen dat iemand zo stout kan zijn en probeert contact te zoeken met de Grinch.

Elf (slechts tot 30 november te zien)

Een jongentje wordt door de kerstman geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool nadat hij per ongeluk in zijn zak met kadootjes terecht is gekomen. Jaren later zorgt de inmiddels volwassen man door zijn lengte voor problemen tussen de andere elfen. Hij besluit terug te gaan naar de mensenwereld om zijn echte vader te zoeken. In de mensenwereld kijkt iedereen hem raar aan, hij denkt namelijk dat hij een elf is, en hij kent de mensenwereld helemaal niet. Zijn vader vindt dat hij nou eens dat pakje uit moet trekken.

The Christmas Chronicles

‘The Christmas Chronicles’ vertelt het verhaal van een zus en broer, Kate (Darby Camp) en Teddy Pierce (Judah Lewis), die op kerstavond de Kerstman (Kurt Russell) op video willen vastleggen. Het wordt een onverwachte ervaring waar de meeste kinderen slechts van durven dromen. Ze houden in de gaten wanneer de Kerstman aankomt en klimmen dan stiekem in zijn slee. Als de slee neerstort, is het kerstfeest nagenoeg verpest. In deze turbulente nacht werken Kate en Teddy samen met de Kerstman en zijn trouwe elfjes om het kerstfeest te redden voordat het te laat is. (Deel 2 staat ook online)

Christmas made to order

Een architect nodigt zin familie uit voor kerstmis en huurt een kerstdecorateur in die uiteindelijk veel meer versiert dan zijn huis.

Jingle Jangle: a Christmas Journey

Tientallen jaren nadat zijn vertrouwde leerling hem heeft verraden, vindt een eens zo vrolijke speelgoedmaker nieuwe hoop wanneer zijn vriendelijke en nieuwsgierig kleindochter in zijn leven komt.

The Princess Switch

Wat gebeurt er als bakker Stacy in Chicago een toekomstige prinses ontmoet die precies op haar lijkt? Nou, dan ruilen ze van plaats natuurlijk… (Deel 2 en 3 staan ook online)

3 reacties op “Deze kerstfilms staan of komen binnenkort op Netflix

Reageren is niet mogelijk.