Kerstfilms op Netflix: de leukste op een rij

Vorig jaar maakte ik in november al een overzicht met kerstfilms die je op Netflix kunt bekijken. Dat deed ik vooral omdat ik hem al weken klaar had staan en zelfs in de zomer al kerstfilms keek. Dit jaar was dat toch iets anders en ben ik pas begonnen met de kerstfilms. Maar ik kon het toch ook weer niet laten om er weer een overzicht van online te zetten. Voor jullie op een rijtje dus de kerstfilms die je echt moet zien. 

How the Grinch stole Christmas

Stiekem stond deze vorig jaar ook in mijn rijtje. Maar hij blijft gewoon leuk! Ik heb hem dus in de bioscoop gezien samen met mijn moeder, tante, broertje en een kennis. En daarom blijft hij ook nog een beetje extra speciaal. Daarnaast is Jim Carrey die The Grinch vertolkt gewoon geniaal en houd ik van de muziek uit deze film. Heb je hem nog niet gezien? Kijken dus. En heb je hem net als ik al eens gezien, gewoon op repeat!

Christmas with Holly

Een prachtig verhaal waarin het niet perse gaat over kerst, maar wel in die tijd van het jaar afspeelt. Maggie is door haar verloofde voor het altaar in de steek gelaten en verhuist naar een klein dorpje op een eiland. Mark heeft de zorg van zijn nichtje op zich genomen nadat zijn zus is overleden. Zijn nichtje is echter sinds de dood van haar moeder gestopt met praten. Samen met zijn twee broers probeert hij haar weer op weg te helpen, dus hij verhuist terug naar zijn geboorte eiland. Ik hoef jullie natuurlijk niet te zeggen dat Maggie en Mark elkaar en ontmoeten…

Bol AlgemeenBol Algemeen

12 dates of Christmas

Dit is een nieuwe. Voor mij dan want hij komt uit 2011. Kate heeft op kerstavond een blinddate, maar is eigenlijk vooral bezig met het terugveroveren van haar ex-vriendje. Wanneer ze de dag erop weer op de dag voor kerst wakker wordt denkt ze voor de gek gehouden te worden. Maar het blijkt dat ze 12 kansen krijgt om de dag tot een goed einde te brengen. Best een leuke film al vond ik het einde iets te snel “afgeraffeld”.

shutterstock_228925420

Ice sculpture christmas

Jaren na hun eerste ontmoeting (in hun jeugd) komen de pas afgestudeerde chef-kok en inmiddels rijk geworden zakenman elkaar weer tegen. Ze slaan de handen ineen tijdens een wedstrijd voor ijssculpturen. Een heerlijk romantische kerstfilm waarin sommige andere tegenspelers verrassend uit de hoek komen.

Desperately seeking santa

Jennifer, een jonge, ambitieuze vrouw heeft de leiding over een niet goed lopend winkelcentrum in Boston. Om het oude winkelcentrum en haar baan te behouden word er een wedstrijd verzonnen: “Wie is de nieuwe Santa?”.

Er staan nog veel meer kerstfilms op Netflix zoals A Christmas Carol, alle drie de delen van The Santa Clause en natuurlijk ook de prachtige klassieker A Miracle on 34th street. Maar ik koos (met uitzondering van de eerste film) vooral voor films die niet iedereen kent. Heerlijk om met een warme kop chocolademelk en wat lekkers onder een dekentje te bekijken.

Veel kijkplezier!

* Beide afbeeldingen komen van Shutterstock.

23 reacties op “Kerstfilms op Netflix: de leukste op een rij

Reageren is niet mogelijk.