Kerstfilms op Netflix: de leukste op een rij

shutterstock_230421064

Vorig jaar maakte ik in november al een overzicht met kerstfilms die je op Netflix kunt bekijken. Dat deed ik vooral omdat ik hem al weken klaar had staan en zelfs in de zomer al kerstfilms keek. Dit jaar was dat toch iets anders en ben ik pas begonnen met de kerstfilms. Maar ik kon het toch ook weer niet laten om er weer een overzicht van online te zetten. Voor jullie op een rijtje dus de kerstfilms die je echt moet zien. 

How the Grinch stole Christmas

Stiekem stond deze vorig jaar ook in mijn rijtje. Maar hij blijft gewoon leuk! Ik heb hem dus in de bioscoop gezien samen met mijn moeder, tante, broertje en een kennis. En daarom blijft hij ook nog een beetje extra speciaal. Daarnaast is Jim Carrey die The Grinch vertolkt gewoon geniaal en houd ik van de muziek uit deze film. Heb je hem nog niet gezien? Kijken dus. En heb je hem net als ik al eens gezien, gewoon op repeat!

Christmas with Holly

Een prachtig verhaal waarin het niet perse gaat over kerst, maar wel in die tijd van het jaar afspeelt. Maggie is door haar verloofde voor het altaar in de steek gelaten en verhuist naar een klein dorpje op een eiland. Mark heeft de zorg van zijn nichtje op zich genomen nadat zijn zus is overleden. Zijn nichtje is echter sinds de dood van haar moeder gestopt met praten. Samen met zijn twee broers probeert hij haar weer op weg te helpen, dus hij verhuist terug naar zijn geboorte eiland. Ik hoef jullie natuurlijk niet te zeggen dat Maggie en Mark elkaar en ontmoeten…

12 dates of Christmas

Dit is een nieuwe. Voor mij dan want hij komt uit 2011. Kate heeft op kerstavond een blinddate, maar is eigenlijk vooral bezig met het terugveroveren van haar ex-vriendje. Wanneer ze de dag erop weer op de dag voor kerst wakker wordt denkt ze voor de gek gehouden te worden. Maar het blijkt dat ze 12 kansen krijgt om de dag tot een goed einde te brengen. Best een leuke film al vond ik het einde iets te snel “afgeraffeld”.

shutterstock_228925420

Ice sculpture christmas

Jaren na hun eerste ontmoeting (in hun jeugd) komen de pas afgestudeerde chef-kok en inmiddels rijk geworden zakenman elkaar weer tegen. Ze slaan de handen ineen tijdens een wedstrijd voor ijssculpturen. Een heerlijk romantische kerstfilm waarin sommige andere tegenspelers verrassend uit de hoek komen.

Desperately seeking santa

Jennifer, een jonge, ambitieuze vrouw heeft de leiding over een niet goed lopend winkelcentrum in Boston. Om het oude winkelcentrum en haar baan te behouden word er een wedstrijd verzonnen: “Wie is de nieuwe Santa?”.

Er staan nog veel meer kerstfilms op Netflix zoals A Christmas Carol, alle drie de delen van The Santa Clause en natuurlijk ook de prachtige klassieker A Miracle on 34th street. Maar ik koos (met uitzondering van de eerste film) vooral voor films die niet iedereen kent. Heerlijk om met een warme kop chocolademelk en wat lekkers onder een dekentje te bekijken.

Veel kijkplezier!

* Beide afbeeldingen komen van Shutterstock.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

23 reacties

 1. Merel op 5 december 2016 om 07:00

  Christmas with Holly lijkt me leuk. Ben ook dol op kerstfilms!

  • Nicole op 6 december 2016 om 20:53

   Haha je bent niet de enige!

 2. Angela - Mama met passie op 5 december 2016 om 07:08

  Ik ben ook dol op kerstfilms en ik denk dat ik Christmas with Holly wel wil zien 🙂

  • Nicole op 6 december 2016 om 20:53

   Ja die moét je echt zien hoor 😀

 3. marije op 5 december 2016 om 07:19

  Christmas with Holly lijkt mij leuk. Hou wel van dit soort films.

  • Nicole op 6 december 2016 om 20:53

   Ja echt een feel good film!

 4. Romy op 5 december 2016 om 08:01

  Wat een leuke tips! Deze films kende ik geen van allen nog, maar ik ga ze onthouden!

  • Nicole op 6 december 2016 om 20:54

   Kijk dat was mijn doel, onbekende films bekend maken 😉

 5. Marianne op 5 december 2016 om 08:42

  Ieder jaar neem ik voor om nou toch echt een kerstfilm te gaan kijken… Inderdaad heelijk onder een dekentje op de bank… Er zaten wel een paar leuke tussen jouw lijstje denk ik dus ga ze zo eerst in mijn lijst zetten!

  • Nicole op 6 december 2016 om 20:54

   Ja gewoon doen hoor..

 6. MetMirjam op 5 december 2016 om 09:01

  Ik ken ze allemaal niet! Ik ga eens wat meer kerstfilms kijken de komende tijd, het komt er vaak op de één of andere manier niet van.. badankt voor je tips!

  • Nicole op 6 december 2016 om 20:55

   Oh ik maak daar altijd graag tijd voor. Is mijn ideale me time met dit weer!

 7. MamaIssues op 5 december 2016 om 10:09

  Heerlijk lekker weer kerstfilms kijken!
  Bedankt voor de tips 😀

 8. Dagmar op 5 december 2016 om 10:29

  Aaah dat zijn nog eens heerlijke tips, wat leuk om te lezen en ik zet ze zeker op mijn lijstje! Heerlijk artikel, zoveel zin in kerst!

  • Nicole op 6 december 2016 om 20:55

   Fijn tijdens je kraamtijd 😉

 9. Leonie van Mil op 5 december 2016 om 12:21

  Heerlijk weer de tijd van het jaar. Helaas komt het weinig van film kijken bij mij. Vorig jaar lukte het mij om alleen Home Alone te kijken. Ik hoop dit jaar meer kans te krijgen en dit rijtje af te werken. Dus thanks voor de tips. Scheelt zoeken 😉

  • Nicole op 6 december 2016 om 20:56

   Oh dat is wellicht de enige kerstfilm die ik echt nooit meer kijk, vreselijk!

 10. Jodi - liefthuis op 5 december 2016 om 18:09

  The holiday en Santa Claus, the polar express, en ik kan nog wel even doorgaan.

  • Nicole op 6 december 2016 om 20:56

   Oh ja the holiday… <3

 11. Sjoukje - meergeldminderstress.nl op 5 december 2016 om 20:46

  Wat een fijn lijstje! Christmas with Holly ken ik niet, maar die wil ik zeker zien nu!

  • Nicole op 6 december 2016 om 20:56

   Haha missie geslaagd!

 12. Anne - Simple Thoughts op 14 december 2016 om 12:39

  Uhoh, ik ken ze allemaal.. Misschien kijk ik te veel kerst films, maar die zijn ook gewoon zo leuk! Ice sculpture christmas vond ik erg leuk en The Grinch is 1 van mijn favoriete kerst films 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje