Kerstboom versieren? Handige tips voor het decoreren van de kerstboom

ons-kersthuis

Het is weer de tijd van het jaar om de kerstboom te versieren. Ben jij benieuwd hoe je de mooiste kerstboom krijgt? Bekijk dan deze tips voor het decoreren van de kerstboom.

Een goede basis

Alles begint bij de basis. Ga dus op zoek naar de mooiste kerstboom voor in huis. Het maakt niet uit of je voor een echte kerstboom kiest of liever voor een kunstkerstboom gaat. Ze hebben beiden namelijk voor- en nadelen en de één is niet perse beter dan de ander.

Begin met de grote onderdelen

Zet een leuk kerstmuziekje op en begin met het decoreren van de kerstboom.

Voor je je boom vol hangt met kerstballen is het belangrijk de boom eerst te versieren met de grote onderdelen. Begin met een mooie mand of kerstboom rok om de voet van de boom te verbergen. Zelf heb ik een kerstboom rok gehaakt van lontwol, dit is een leuke budgettip voor als je nog restjes wol hebt liggen.

Daarna kan je de verlichting en slingers in de boom hangen. Clusterverlichting geeft heel mooi en vol licht en je hebt dan niet eens per se slingers nodig. Maar hou je van een volle boom dan kan je ook kiezen voor mooi kerstslingers of een kralenketting in de boom.

En vergeet natuurlijk niet om de kerstboom te versieren met een mooie piek!

Kies een kleurenpalet

Om te voorkomen dat je boom een ratjetoe wordt is het goed een kleurenpalet voor de boom te kiezen. Tenzij je van een bonte boom houdt natuurlijk, dan kan alles.

Voorkom dat je elk jaar nieuwe ballen moet kopen door te zorgen voor een goede basis. Zilver en goud zijn mooie kleuren als basis die je met vrijwel elke kleur kan combineren. Zilver wordt vaak met de wat koudere tinten als blauw en groen gecombineerd en goud wordt vaak met kleuren als rood en roze gecombineerd. Dit jaar zijn kerstballen met panterprint helemaal hip en die combineren heel mooi met goud.

Geen zin om nieuwe ballen te kopen en wil je toch wat anders? Dan zou je ook de kerstballen kunnen verven of er wol omheen haken om zo ‘nieuwe’ kerstballen te maken.

Versieren maar!

Na deze stappen is het tijd om de kerstboom te versieren. Begin met de grootste kerstballen en hang deze op verschillende plekken in de boom. Let erop dat je de ballen over zoveel mogelijk verschillende hoogtes verspreid voor het leukste resultaat.

Combineer de grote kerstballen met kleinere kerstballen in verschillende afmetingen voor het leukste resultaat. Ook is het mooi om naast kerstballen andere ornamenten en vormen, zoals kerststerren en vogels in de boom te hangen. Zo krijg je een mooie en gevarieerde boom. Vergeet niet om regelmatig van een afstandje de boom te bekijken. Zo kan je tussentijds kijken of het er leuk uit komt te zien en lege plekjes opvullen.

Heel veel succes en plezier met het versieren van de kerstboom!

Ilse is interieurstylist en blogt op InteriorTwin.com over alles wat te maken heeft met een mooi huis. Op InteriorTwin.com vind je niet alleen heel veel interieurinspiratie, maar ook tips over huishouden en ontspullen. Fijn wonen draait namelijk niet alleen om een mooi huis, maar ook om een opgeruimd en praktisch huis. 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje