Kerstboeken voor peuters en kleuters

kerstboeken-peuters-kleuters

Het is natuurlijk al bijna kerst en daarom komt dit artikel wellicht een tikkeltje te laat. Maar omdat ik de boekjes zo leuk vind kon ik het niet laten om er toch nog wat over te schrijven. Aangezien ik al bijna een peuter in huis heb ben ik gaan zoeken naar leuke kerstboeken voor peuters en kleuters. Voorleesboeken maar ook boekjes die ze ‘zelf’ kunnen lezen. 

Voorleesboeken in het kerst thema

Zoals ik in een eerder artikel al aangaf ben ik echt gek op de boekjes met illustraties van Dagmar Stam. Daarom was ik blij verrast toen ik het vrolijke kerst voorleesboek vond. Dit boek is erg geschikt voor op de peuterspeelzaal, kinderopvang en onderbouw basisonderwijs. Maar dus ook voor de peuters en kleuters thuis. Hoe leuk is het om dit boekje ook thuis te hebben om voor te lezen?

Het verhaal van kerst
Dit grote voorleesboek bevat het verhaal van kerst op een hele makkelijke en begripvolle manier voor kinderen. Vanaf 4 jaar zullen de kinderen het echt gaan snappen, maar door de grootte van het vertelboek en de simpele plaatjes kun je er al veel eerder uit vertellen.

hoeveel nachtjes tot kerstmis
De vier windstreken heeft een enorm leuk boek in dezelfde trant als Grote Beer, Kleine beer over de kerst. Het heet ‘hoeveel nachtjes tot Kerstmis?’ en het gaat over een kleine beer die elke ochtend denkt dat het nog kerst is. Helaas voor hem is dat niet zo, maar er moet ook nog een hoop gebeuren. Telkens gaat er weer een nachtje voor totdat…!

En er zijn nog meer leuke boekjes om voor te lezen zoals het boekje hieronder.

 

Kerstboeken om ‘zelf te lezen’ voor peuters en kleuters

Kerstmis met fien en milo
Ken je het duo Fien en Milo al? Zij zijn een konijn en muis en schitterend in de boekjes geschreven door Pauline Oud. Je kent haar vast wel van het negenmaanden dagboek of alle andere invulboeken voor nieuwe moeders. Speciaal voor de kerst is er ook een boekje geschreven door haar: Kerstmis met Fien en Milo. Fien en Milo doen samen alle voorbereidingen voor Kerstmis maar als het dan zover is, is Milo verdwenen! Een heel leuk (hardcover) leesboekje voor zowel peuters als kleuters.

dikkie-dik-viert-kerstmis
Dan een boekje die ik ook op meerdere andere blogs ben tegenkomen. Toen ik de vraag stelde welke boekjes leuk zouden zijn voor de kleintjes, werd Dikkie Dik herhaaldelijk genoemd. Echt een topper dus. Plus ik hoorde dat hij bij de Kruidvat slechts €3,95 kost.

De kerstboom van muis
Dan het boekje dat wij kregen voor Fay. Muis is ook een bekend figuur bij de kinderboeken. Zo hebben wij ook het boek de raceauto van Muis en Muis zoekt haar Panda. Dit boekje kende ik echter niet. Het is een mooi klein hardcover boekje waarin op elke pagina de kerstboom steeds meer versierd wordt. Dit boekje kunnen kindjes vanaf 6 maanden al gebruiken aangezien het van dik karton is en afwasbaar.

Je kunt natuurlijk nog even vlug naar de bieb, of de winkel inschieten om de boekjes te halen. En anders, volgend jaar is het weer kerst!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 reacties

  1. Simpel, met een snufje liefde op 24 december 2015 om 14:22

    Dikkie Dik viert kerst hebben wij ook, zo’n leuk boekje! Verder heb ik vorig jaar bij de kringloop hele leuke boekjes gekocht. Een paar over het kerstverhaal en een paar van die 3d boekjes.

  2. Margriet op 24 december 2015 om 18:53

    Dagmar Stam maakt altijd zulke mooie tekeningen. En boekjes van Dikkie Dik blijven gewoon altijd heerlijk om te lezen.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje