Kerstblogs waar je blij van wordt

Ben je al helemaal in de kerstspirit? Nog maar twee nachtjes slapen en het is alweer kerstavond. Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit. Maar mocht je nog even in de stemming willen komen of je hebt nog wat ideetjes nodig dan heb ik hieronder een aantal hele leuke kerstblogs voor jullie. Een aantal heb je op mijn eigen blog al kunnen lezen (maar deze heb je wellicht gemist?) en anderen zijn van mijn collega bloggers. Veel kerstblog plezier!

Kerst printable

Op de blog van Lonneke vind je een aantal hele leuke printables. De leukste vind ik deze. Een kerstboom, maar stiekem kun je hem ook laten staan wanneer het helemaal geen kerst is.

http://www.bringinghappiness.nl/printable-triangle-christmastree/

Bol AlgemeenBol Algemeen

Kerstboom decoratie

Ik maakte zelf al een artikel over verschillende doe het zelf kerstboom decoraties speciaal voor kinderen. Maar ik was natuurlijk niet de enige die schreef over kerstboom decoraties. Zo maakte Rosanne een heerlijk ruikende kersthanger met slechts 3 ingrediënten: sinaasappelschijfjes, kaneelstokjes en een takje rozemarijn. Maar ook collega blogger Sanja maakte een leuke DIY om te doen met de kleintjes. Samen met je baby/kind een kerstbal versieren, super leuk!

Kersthapjes inspiratie

Ik heb zelf een paar jaar terug een vijf gangen diner geserveerd aan mijn ouders, mijn broertje en schoonzusje en mijn (inmiddels ben ik met hem getrouwd) vriend. Dit was erg leuk om te doen maar echt veel te veel werk. Dus toen ik het artikel bij Janske voorbij zag komen over een 7 gangen diner (met de tagline – simpel, snel en lekker) was ik natuurlijk nieuwsgierig.

Wil je graag kersthapjes voor overdag dan heb ik nog wel wat ideetjes voor je. Ik schreef het artikel in eerste instantie voor tijdens de kerstviering op school, maar deze hapjes zijn eigenlijk ook voor tussendoor wel lekker.

Smakelijke hapjes kerstdiner

Gewoon over kerst

Ik schreef tijdens de Sinterklaas periode al over de Sint tradities, maar heb eigenlijk nog helemaal niet over de kersttradities nagedacht. Terwijl ik kerst toch ook wel een heel belangrijk feest vind. We hebben wel al een aantal tradities, zo kopen we elk jaar 1 kerstbal speciaal voor Fay en gaan we op tweede kerstdag altijd even langs mijn oma omdat mijn opa op die dag overleden is. Heb je zelf nog geen kersttradities of wil je ze uitbreiden? Lees dan Marjon haar artikel over de 10 kersttradities die zij heeft.

10x Kersttradities; all I want for Christmas…

Wat ik ook echt een super leuk en hilarisch artikel vond was de blog van de Fantastic Moms over Kitschmas. Ik ben stiekem net zo hoor, hou ook van die kitsch kerstfiguren die je in de boom kunt hangen. Daarnaast ben ik enorm trots op mijn vriendinnetje Tamara. Zij is namelijk een hele creatieve dame en ze maakt dan ook altijd haar eigen kerstkaarten. Dit keer laat ze hele speciale kerstkaarten zien, waarom ze speciaal zijn lees je op haar blog.

Dan eentje die je volgens mij keer op keer kunt bekijken. De mooiste kerstreclames ooit. Ik pink bij de meeste wel een traantje weg, jij?

http://www.go-or-no-go.nl/2015/12/de-mooiste-kerstreclames-ooit.html

Als laatste een artikel die ik tegenkwam op bloglovin’. Ik was aan het neuzen tussen alle kerstartikelen en vond deze vijf tips om eens wat anders te doen tijdens de kerstdagen. Je kunt natuurlijk zoals elk jaar bij je (schoon)familie op bezoek of hen bij jou uitnodigen, maar er is nog meer te doen tijdens de kerstdagen.

http://squatcilla.nl/5-tips-om-eens-wat-anders-te-doen-met-kerst/

Als laatste geen artikel tip, maar een complete website. Grote kans dat je hem al kent hoor, maar zo niet dan raad ik echt aan om de website van Christmaholic te bezoeken. De naam zegt het al, Saskia is enorm gek op kerst en schrijft daar dan ook (inmiddels met een team) graag over.

Ik wens jullie veel inspiratie- en leesplezier!

4 reacties op “Kerstblogs waar je blij van wordt

Reageren is niet mogelijk.