Kerst vieren in het buitenland

Het duurt niet al te lang meer of het is alweer kerst. Vooral de aanloop naar kerst vind ik altijd erg leuk en bijzonder, vooral nu ik zelf kinderen heb. Mijn dochter kijkt echt enorm uit naar het opzetten van de kerstboom en het huis verder versieren. En ze hoopt heel er dat er sneeuw gaat vallen.

Dit jaar vieren wij kerst gewoon thuis en bij onze families hier in Nederland. Maar dat is wel eens anders geweest. Want kerst vieren in het buitenland is stiekem best wel leuk. En ik deed dat dus al een aantal keer eerder. *samenwerking

Kerst vieren in een warm land

Zo heb ik samen met mijn ouders en broertje wel eens kerst gevierd in Spanje. Dat waren echt een van de leukste kerstdagen die ik heb gehad. Wel best gek hoor, in een t-shirt op het strand lopen tijdens kerst. Maar ook heel bijzonder en vooral erg mooi. Juist omdat we samen waren.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Verder heb ik ook al eens kerst gevierd op Aruba. Daar heb ik bijna een jaar gewoond dus was ik er ook tijdens de kerstdagen. Dat was wel heel dubbel hoor, want ik was er dus niet met mijn familie. En vooraf had ik ook echt behoorlijk heimwee en ik had het er echt moeilijk mee. Zo moeilijk zelfs dat mijn vader aan het kijken was of hij mijn broertje naar Aruba kon sturen. De prijzen van de tickets waren echter veel te hoog dus dit ging niet door. En achteraf was het ook niet nodig. Ik heb echt een toptijd gehad toen, mede dankzij mijn lieve vrienden die ik daar had.

Kerst vieren in het buitenland

Ondanks dat ik het altijd erg leuk vind om bij onze families te zijn met kerst heb ik toch wel een verlanglijstje als het gaat om kerst vieren in het buitenland. Er zijn wel een aantal plekken waar ik ooit kerst zou willen vieren. Ik deel ze met je:

  • Kerst vieren in New York City. NYC staat hoog op mijn lijstje om eens te bezoeken. En hoe gaaf is het om dat tijdens de kerstdagen te doen. Het lijkt me echt prachtig.. Dit zou ik dan wel heel romantisch samen met mijn man doen en zonder kinderen.
  • Kerst vieren in Engeland. Ik ben al met regelmaat in Engeland geweest, maar ik heb er nog nooit kerst gevierd. En dat terwijl de Engelsen dit ook echt heel erg goed kunnen en het me gewoon een hele gave ervaring lijkt. Vooral London of Newcastle. Daar ben ik beide al eens geweest, maar dat was in de zomermaanden. Kerst in Schotland is ook een leuke optie..
  • Kerst vieren in Australië. Aangezien het in Australië tijdens kerst juist hoogzomer is lijkt het me heel tof om er dan te zitten. Ga je juist in onze zomermaanden erheen dan heb je kans op flinke overstromingen. Dan is het namelijk winter daar. Wel zou ik er dan gelijk twee maanden heen gaan, anders zie je nog niks van dit prachtige land..

En verder.. vier ik kerst vooral graag thuis. Lekker bij mijn gezinnetje, genieten van de dagen samen. Ik kijk er nu al naar uit!

Heb jij al eens kerst in het buitenland gevierd?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

5 reacties op “Kerst vieren in het buitenland

  • Ik vind kerst in het buitenland zoveel leuker. Helemaal als je in een lekker warm land zit. Heb het een paar keer in Spanje en Frankrijk gevierd.

  • Wij willen al zo lang een keer met Kerst naar London, lijkt me geweldig! Dit jaar komt het er weer niet van door mijn zwangerschap en de kwaaltjes, maar het staat nogsteeds op ons lijstje!

  • Kerst in het buitenland is ook gewoon heel erg leuk! Ik wil ook nog heel erg graag kerst in NYC of Londen vieren, al zou ik daar dan ook meteen oud en nieuw aan vast plakken.
    Ik vierde ooit kerst in Oostenrijk, toen ik skilerares was. Dat was ook wel een hele bijzondere ervaring.

  • Wel, ik kan je vertellen dat ik kerst vieren in Australië dus helemaal niets aan vond. Volgend jaar vieren we kerst in Nieuw Zeeland en dat is een gedeelte waar ik niet naar uit kijk. Juist omdat het zomer is. Ik was in Sydney en het regende ook nog eens (dus die BBQ op het strand konden we wel vergeten), Maar los daarvan….. ik wil met kerst gewoon dat het koud is. Dat ik warme chocolade drink en er een wolkje uit mijn mond komt :). Kerst met warm weer kan me dus helemaal gestolen worden. O&N vier ik wel graag in het buitenland. Dat heb ik dus op verschillende plekken al gevierd. Van Sydney (dat is dus wel mega geweldig) tot Gambia.

  • Ik ben altijd in Nederland geweest tijdens de kerst, maar wat zou ik het graag eens in het buitenland vieren! New York lijkt me geweldig!

Reageren is niet mogelijk.