Leuke spelletjes met kerst voor kinderen en volwassenen

kerst-spelletjes-voor-volwassenen-en-kinderen

Nog even en het is kerstmis! Ik kijk daar altijd wel naar uit, want het is zo fijn om bij je dierbaren te zijn en even echt aandacht aan elkaar te besteden. Doorgaans gebeurd dat toch wat vluchtiger dan je eigenlijk wilt. En hoe leuk is het dan om samen spelletjes te spelen. Zowel onze dochter is dol op spelletjes, maar ook wij als volwassenen vinden spelletjes erg leuk om te doen. Het ideale moment dus om met kerst spelletjes te spelen voor kinderen en volwassenen. 

Al vanaf jongs af aan spelen wij met kerst spelletjes met onze dochter. In het begin was dat vooral zelf bedachte spelletjes met doekjes en speelgoed die we in huis hadden. Maar nu ze alweer bijna zeven is worden de spelletjes moeilijker, uitdagender en stiekem ook leuker. We kunnen spelletjes met haar doen die wij ook leuk vinden. Vandaag zet ik een aantal leuke spelletjes met kerst voor kinderen en volwassenen op een rijtje.

Kerst spelletjes voor kinderen

Leuke kerst spelletjes zijn varianten op bestaande spelletjes zoals kerstkrans happen, kerstbal poepen of kerstbingo of kerstwoorden scrabble. Maar er zijn natuurlijk ook ‘gewone’ spelletjes die je met kerst samen kunt spelen.

Toilet pret

Toilet pret van Hasbro is een spel met water. Maar deze is een stuk makkelijker. Ook is dit spel leuk voor jong en oud, dus niet alleen een kerst spel voor kinderen maar ook voor volwassenen. Bij dit spel draai je aan de wc rol, deze geeft aan hoe vaak je moet doorspoelen. En dan maar hopen dat je geen natte douche krijgt! Het is een spel die je met 2 tot 25 spelers kunt spelen. Dus leuk tijdens een familiemiddag..

toiletpret kerst spelletjes voor kinderen en volwassenen

Soggy Doggy

Het spel Soggy Doggy is de winnaar bij de speelgoed van het jaar 2017 verkiezing! En ik snap helemaal waarom, want het is hartstikke leuk. Wij kregen hem met Sinterklaas en de dag erop zijn we hem direct gaan spelen. Het is een heel leuk “bord”spel met dobbelsteen waarbij je moet proberen om niet nat te worden, anders moet je weer terug naar de mand. Dit leuke spel van Spin Master is onder andere te koop via bol.com.

Twist and turn

Waarschijnlijk een heel bekend spel, al is het wel een iets andere variant. Want bij deze variatie op Twister draai je niet aan een pijl op een schijf maar gooi je twee dobbelstenen. De dobbelstenen geven dan aan op welke smiley je moet staan en met welke voet of hand. Ook kan het zijn dat je beide handen of voeten op de smiley moet zetten. Onze dochter is helemaal weg van dit spel al is ze eigenlijk te klein omdat ze niet met haar ene voet uiterst links kan en andere uiterst rechts.

Max de Kat

Sinds kort hebben we ook het spel Max de Kat in huis. Dit spel is leuk voor kinderen maar kun je ook met kinderen en volwassenen spelen. Het is een spel waarin of iedereen verliest of iedereen wint want het is een coöperatief spel. Samenwerken staat dus centraal. Ideaal spel voor de kerst dus.

Dobble

Ook hebben wij sinds een paar maanden het spel Dobble in huis en ik lieg niet als ik zeg dat dit dagelijks wel een keer gespeeld wordt. Soms door de kinderen onderling, soms doen mijn man en/of ik mee en ja ook mijn man en ik spelen wel eens een potje samen. Het is makkelijk, duurt niet lang en is dus erg leuk om te doen.

Kerst spelletjes voor volwassenen

Je hoeft met kerst natuurlijk niet perse specifieke kerst spelletjes te spelen. Maar sommige zijn wel heel erg leuk om te doen.

Lees ook: Lekkere kersthapjes voor op school

Kerst met ballen spel

Zoals bijvoorbeeld het Kerst met ballen spel. Dit spel kun je spelen mét cadeautjes onder de boom of zonder. Dit kerst spel bevat eigenlijk 30 losse spelletjes die op een kerstbal staan. Wanneer je met kerstcadeaus speelt dan plak je de bijgevoegde stickers op de cadeaus en zoek je de juiste kerstbal erbij. Speel je zonder cadeaus dan laat je telkens iemand een bal uit de boom halen en speel je dat specifieke spelletje. Dit Kerst met ballen spel kun je onder andere hier kopen.

Kerst Monopoly

Zijn jullie ook zo gek op Monopoly? Dit is een spel om uren te spelen.. En wat ik dus ontdekte is dat er ook een kerstvariant blijkt te zijn. Helaas is hij niet in Nederland te verkrijgen, maar je kunt hem wel via Amazon bestellen. Het heet Christmas Opoly. Op Amazon zijn trouwens nog veel meer leuke kerstspellen te vinden zoals Christmas trivia en The Santa Claus game.

30 seconds

En dan mijn grote favoriet; 30 seconds! Wij hebben zelf de gewone variant in huis, maar 30 seconds Everyday Life is winnaar geworden bij de speelgoed van het jaar 2017 verkiezing. Deze variant bevat begrippen over het alledaagse leven in en om het huis. Lijkt me ook ontzettend leuk om te doen met de familie.

Lees ook: De leukste spelletjes voor game night

Andere spelletjes voor een spelletjesavond met kerst

Natuurlijk zijn er nog veel meer spelletjes die je kunt spelen. Denk maar eens aan Kolonisten van Catan, Triviant, Ticket to ride, Keezen en ga zo maar door. Er zijn zoveel spellen op de markt, je kunt bijna niet kiezen!

Welke (kerst) spelletjes speel jij graag?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

12 reacties

 1. Natasja op 19 december 2017 om 09:11

  Ik hou van spelletjes! Wij speelden eigenlijk altijd monopoly met Kerst. Daarom is het misschien ook wel een van mijn favoriete spelletjes! 30 seconds is ook erg leuk!

 2. Maaike op 19 december 2017 om 09:49

  Wij spelen eigenlijk nog niet zo veel spelletjes. Terwijl ik er eigenlijk wel gek op ben. Leuke aanraders!

 3. Jen op 19 december 2017 om 10:22

  Rummicub staat met stip op 1.

 4. Charlotte op 19 december 2017 om 21:53

  Ik vind 30 seconds ook leuk! Hoi sowieso wel van spelletjes waarbij je in teams speelt 🙂

 5. Kimberly op 19 december 2017 om 22:22

  Heel eerlijk gezegd doen wij nooit echt spelletjes met de kerst. 30 seconds vind ik wel leuk en je hebt meerdere spelletjes in je lijst die E op haar verlanglijst heeft staan. ?

 6. MamaPlaneet op 19 december 2017 om 22:48

  Naarmate de kinderen ouder worden, des te leuker het is. Wij zijn er dol op. Toiletpret is hier een hit. Goed voor de lachspieren.

 7. Monique op 19 december 2017 om 23:11

  30 seconds is een van mijn favorieten! Ik hou erg van spelletjes spelen. Hopelijk hebben we er de komende feestdagen weer eens tijd voor 🙂

 8. Maaike op 20 december 2017 om 07:08

  Ik doel graag spelletjes, vaak dingen als ticket to ride, dominion, hoogspanning en dergelijke. Wat ingewikkelder als de spellen die jij nu noemt, maar deze zijn voor een groter gezelschap of bepaalde sfeer veel geschikter. Het is overigens zo leuk dat Cas ook spelletjes steeds leuker gaat vinden, hij is nu weg van woezel en pip tikkertje.

 9. marjolein westerbaan op 20 december 2017 om 07:21

  Superluk. Spelletjes dat een beetje interactief zijn hebben vaak mijn voorkeur en vinden de kids ook helemaal te gek. Monopoly is ook een favoriet bij ons leuk om te lezen

 10. Nicole Orriëns op 20 december 2017 om 09:18

  Het liefst lees ik eigenlijk een boek! Of kijk ik met het gezin een leuke film. Maar anders een potje kaarten of zo.

 11. Nathalie - Volgmama.nl op 20 december 2017 om 14:06

  Met kerst spelen we eigenlijk nooit spelletjes. Soms een dobbelspel met cadeautjes, voor de fun!

 12. Daniëlla op 20 december 2017 om 14:35

  Wij spelen voornamelijk kaartspellen en dan vooral klaverjassen. Qua bordspellen is stratego mijn persoonlijke favoriet, maar die vindt mijn man weer niet leuk. Lastig, haha!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje